lauantai 21. joulukuuta 2013

Dolphin Bay

21.12.2013 Tänään meillä oli hotellin vaihtopäivä. Kävimme aamulla Methavalaissa viimeisen kerran aamiaisella ja pakkasimme matkatavaramme joita on paljon. Olivia ja pojat kävivät aamiaisen jälkeen pelaamassa hotellin snookeria meidän muiden pakkaillessa. Onneksi meidän ei tarvinnut siirtyä matkassa eteenpäin lentämällä, sillä taksimatkalle pakkaaminen on niin paljon helpompaa. Taksimme tuli hakemaan meitä sovitusti hotelliltamme kello 12.00. Matkatoimiston mies tuli myös katsomaan miten lähtömme sujuu ja mahdummeko 15 hengen pikkubussiin. Bussi oli juuri sopivan kokoinen meidän 10 hengen seurueelle ja 10:lle matkalaukulle, ylimääräistä tilaa ei jäänyt yhtään ja meille jokaiselle löytyi oma istumapaikka. Varasimme samalla saman taksin hakemaan meitä 26.12 Dolphin baysta Bangkokiin. Matka Cha-Amista Dolphin bay resortiin kesti noin tunnin. 







Dolphin bay resortiin saavuttuamme Annen perheen bungalow oli valmiina, mutta meidän omassa oli vielä edelliset asukkaat. Saimme huoneemme vasta noin kello 14.30 vaikka huoneen luovutus olisi pitänyt olla jo kello 14.00. Ajatukset tästä paikasta on vähän kaksijakoiset näin ensimmäisen päivän jälkeen. Hotelli muistuttaa aika paljon jotain sellaista leirintäaluetta, joilla kävimme lapsena. Majoitus on vähän keskitasoa alkeellisimmissa bungaloweissa, palvelu ihan ok lukuun ottamatta erästä respan alueella työskentelevää tylyä miestä josta emme pitäneet heti ensivaikutelmasta alkaen. Plus puolina tällä hotellialueella on lasten aktiviteetit. Samuel nautti kun pääsi kiipeilemään pihan kiipeilytelineisiin, ajamaan ravintolassa olevalla pikkubussilla, polkemaan pyörillä, leikkimään leikkihuoneeseen, keinumaan jne ja isommat lapset pelailivat isossa puutarhassa jalkapalloa, pöytäjalista ja biljardia. Jesse ja Joni kävivät myös uimassa mutta me muut emme uskaltaneet sillä täällä on KYLMÄ!!! Minunkin oli ihan pakko kaivaa pitkähihaiset esille ja Sampalle pitkät kalsarit yöksi. Mittarimme mukaan ulkolämpötila on ollut tänään noin 23 astetta, mutta täällä tuulee erittäin kylmästi. Altaan veden lämpötilaksi mittasimme 22 astetta. 

 
 Kävimme tänään syömässä hotellin ravintolassa ja totesimme hinta-laatusuhteen oikein hyväksi ruokien suhteen. Esimerkiksi Pad thai maksoi kanalla 70thb ja katkaravuilla 100th, lasten paistettu riisi kanalla 45thb ja pizzat 180thb. Hintoihin lisätään 10% palvelupalkkio, mutta hinnat tuntui silti olevan kohdallaan. Meidän bungalowien peak season hinta on euroissa noin 50 euroa/ vuorokausi. Joulun aikaan se on ehkä ihan perusteltua, mutta muuten en kyllä maksaisi tällaista hintaa tästä majoituksesta. Tämä hotellihan sijaitsee täällä Dolphin bayn rannalla aika keskellä ei mitään. Vaari ja Marko kävivät jo tänään vuokraamassa mopot, että he pääsevät katselemaan ympäristöä vähän laajemmin. Suunnitelmissamme olisi lähteä jonain päivänä meriretkelle, mutta saa nähdä mihin suuntaan nämä kovat tuulet menevät. Näillä tuulilla meillä ei ole nimittäin mitään asiaa merelle.

 

Kävimme äsken rannalla kun suunnitelmissamme oli lähettää Jessen ostama lyhty taivaalle. Teimme ensin kovasti töitä, että saimme lyhdyn syttymään kovassa tuulessa. Kun lyhty lopulta syttyi se ei noussut ilmaan vaan lähti leijumaan maata pitkin läheiselle rannassa olevalle hääjuhlapaikalle. Onneksi Jesse sai lyhdyn kiinni ennen katastrofia ja saimme sammutettua sen. Lyhtyjupakan jälkeen kävelimme vähän matkaa rantaa eteenpäin ja lapset etsivät pimeässä simpukoita. Rannalla on muuten aivan upeita simpukan kuoria valtavia määriä. Pitääkin mennä huomenna tutkimaan valikoimaa tarkemmin valoisan aikaan. Löysimme lähistöltä myös pienen kaupan, josta ostimme mm. Olivialle crocsit. 
 

Nyt molemmat lapset nukkuvat jo rankan päivän jälkeen. Uuteen paikkaan siirtyminen verottaa aina voimia ja lapsilla oli erityisen rankkaa koska heidän piti heti testata kaikkia paikan tarjoamia aktiviteetteja. Huomenna tutustumme alueeseen tarkemmin ja yritämme myös vähän rentoutua. Ja olisi muuten todella mukavaa jos ilmat vähän lämpenisivät ja tuuli hellittäisi. Joka tapauksessa alkaa jo näyttää siltä, että lomailemme viimeistä kertaa Thaimaassa joulukuussa (tai sitten ei ;). Tämä on tosin ensimmäinen kerta kun täällä on näin viileää meidän joulureissun aikana, mutta tykkään kyllä itse huomattavasti lämpimämmästä ilmasta.Onneksi tämä ilma ei kuitenkaan ole se tärkein asia meidän lomassa. Kyllä me tästä nautimme, oli ilma mikä tahansa...




Ei kommentteja: