lauantai 10. kesäkuuta 2017

Bali Residence


Ensimmäinen kokonainen päivämme täällä Bali Residencessä ja Villa Anniina vuokratalossa alkoi aurinkoisissa merkeissä. Samuel halusi heti herättyään uimaan ja olimmekin jo heti kahdeksan jälkeen polskimassa altaan lämpimässä vedessä. Altaalla oli uimassa thai poika, joka tuli meidän leikkeihin mukaan. Suurimmaksi osaksi heittelimme palloa toisillemme ja uimme. Samuelia harmitti kun meillä ei ollut mitään yhteistä kieltä pojan kanssa ja minun pitäisi kuulemma lähteä kurssille opiskelemaan kieltä että voisin kääntä Samuelille pojan puheet. Luulenpa, että Samuel oppisi kielen nopeammin kuin minä. Olisi tosin mukava osata edes muutama sana thaita näiden perinteisten tervehdysten ja kiitosten lisäksi. Toisaalta kyllähän nämä lapset leikkivät keskenään, vaikka yhteistä kieltä ei löytynytkään. 

Kuten Seabreeze alueilla, myös täällä Bali residencellä on erittäin hiljaista näin kesäaikaan, joka sopii meille oikein hyvin. Balin uima-allasalue on aika saman kokoinen kuin Seabreezellä ja yhtä viihtyisä. Omaa allasta talollamme ei ole, mutta itse en ole sitä kaipaillutkaan, koska alueen yhteinen allas sijaitsee aivan vuokratalomme takana. Lapset ovat kyllä kaipailleet omaa allasta, sillä en voi päästää Samuelia yksin altaalle kun hän ei osaa uida kunnolla enkä itse pääse aina valvomaan. Jos olisi oma allas, niin valvominen olisi helpompaa. Myös ulkoisesti nämä alueet ovat yhtä siistejä ja hyvin hoidettuja. Istutukset ovat kauniita ja puutarhureitakin näkyy jatkuvasti olevan töissä talojen pihoilla. 

Vuokratalomme on siisti ja vastasi täysin ennakko-odotuksiani. Talon vuokrahinta on myös erittäin edullinen verrattuna siihen, että meillä on täällä vuokratalo kaikilla mukavuuksilla vuokrattuna kahdeksi viikoksi samalla rahalla jonka maksoimme Singaporen Marina Bay Sandsista yhdestä yöstä kolmella sängyllä ilman aamiaista. Eihän näitä oikeastaan voi verrata toisiinsa, mutta koen että tämän vuokratalomme hinta-laatusuhde on kohdallaan. Talossamme on kaksi erillistä rakennusta, toisessa on kolme makuuhuonetta, joista isointa pidämme olohuoneena. Toisessa rakennuksessa on WC, varasto ja keittiö. Jos tällaisessa ratkaisussa asuisi pitempään niin kokisin sen ongelmalliseksi. WC:hen ja keittiöön on kuljettava ulkokautta sekä keittiö/WC rakennuksessa ei ole ilmastointia, joten niissä ei kauaa viihdy. Toki keittiössä on tuuletin, mutta kuumahan siellä on silti. Talolla on ulkona upea katettu terassi, jossa on todella iso pöytä ja penkit. Ne osaltaan korvaavat olohuoneen ja ilmastoidun keittiön puutetta ja terassilla on ihana makailla ja lukea vaikka kirjaa. Lasten kanssa yhdessä rakennuksessa olevat tilat olisivat kuitenkin kätevämmät, mutta ei nämä meille ongelmia aiheuta tällaisella lyhyellä lomalla. Mukava paikka. 

Viihtyisä allasalue

Talon iso terassi


Arkiaamiainen kotoa tuoduista kertakäyttöastioista nautittuna

Talon pihalla on hienoja kukkia
 Aamu-uintien ja aamupalan jälkeen Samuel halusi lähteä testaamaan mopolla ajoa ja hyvinhän se taisi sujua. Vuokramopomme on toiminut ainakin tähän asti hyvin ja Tomi sanoi, että sitä on vähän parempi ajaa kuin viime kesäistä vuokramopoamme. Samuelin testattua mopoa menimme allasalueella sijaitsevaan ravintolaan syömään. Tämä ravintolan aukiolo myös kesäisin on tosi kätevää, sillä täältä on vähän pitempi matka ravintoloihin kuin Seabreeze alueelta. Allasalueen ravintola on kohtuuhintainen ja ainakin pizzat maistuivat hyviltä. Ostimme kaksi isompaa pizzaa, oluen, winecoolerin, pari limsaa, vettä, soodavettä ja watermelonshaken ja lasku oli aika tasan 20 euroa.



Talolta on 20 askelta uima-altaaseen

Allasalueella sijaitseva ravintola

Reissun toinen winecooler ja yhtä hyvää kuin ensimmäinen

Pizza oli myös hyvää
 Syötyämme lähdimme hoitelemaan kauppa-asioita. Ajoimme tällä kertaa Balilta suoraan Kramin kylään ja menimme ensin katsomaan olisiko siellä tänään markkinoita. Meillä olikin hyvä tuuri, sillä juuri tänään sattui olemaan  markkinapäivä. Ostimme ison kasan ihania hedelmiä, joita söimme iltaruuaksi talolla. Thaimaalaisilla markkinoilla on ihana tunnelma, markkinoille on vaan pakko päästä aina kun sellaiset näkee.



Nyt on Durian aika ja näitä hedelmiä on joka paikassa myynnissä.

Ostimme Olivian toiveesta rambutaneja

Tomi ja minä tykkäämme erityisesti mangosteeneista

Samuelilla tuli taas nestehukka ja hän meni limsaostoksille

Tätä limsaa oli sitten kätevä kuljettaa mukana
 Markkinoiden jälkeen suuntasimme Kramin Tescoon ostamaan Olivialle nuudeleita. Oliviahan ei syö mitään muita nuudeleita maailmassa kuin tätä yhtä merkkiä jota kannamme kassikaupalla kotiinkin. Onneksi mummo ja vaari ovat tulossa talvella Thaimaahan, niin saamme ehkä sitten heiltä täydennystä. Tescossa ei ollut nuudeleita kuin kolme purkkia, joten ostimme ne kaikki. Tescon jälkeen suuntasimme Mae Phimin rojukauppaan, jossa olemme tehneet kahtena kesänä hyviä löytöjä. Järkytys oli suuri, kun huomasimme että kauppaa ei enää ole, vaan tilalle on tullut uusia rakennuksia. Menimme sitten bensa-aseman yhteydessä olevaan 7eleveniin ja teimme ostoksia talolle. Kaupassa oli kaksi Olivian lempparipizzaa, joten ostimme molemmat ja löysimme muutaman nuudelipurkikin lisää, vaikka en ole koskaan ennen nähnyt niitä 7elevenissä. Kaupalta suuntasimme takaisin talolle, söimme paljon hedelmiä ja menimme vielä iltauinnille kuten eilenkin teimme. Iltauinnissa on parasta lämmin vesi, täydellinen pimeys jota rikkoi vain kaukana näkyvät salamat ja viidakon äänet, joista Samuel ei tosin tykkää yhtään. Olin ajatellut tehdä iltapalaksi lämpöisiä voileipiä ja toin kotoa niitä varten leivinpaperiakin kun sitä ei ole ollut aiemmissa vuokrataloissamme. Huomasin vasta keittiössä, että leipiä ei voi tehdä sillä keittiössä ei ole uunia. No, säästyinpä siltäkin kotityöltä. Kätevintä täällä on käydä ravintolassa syömässä. Kokataan sitten kotona.

Lopuksi vielä pakko tunnustaa, että en ikinä opi olemaan auringossa polttamatta itseäni. Kävin ennen matkaa jopa solariumissa pohjarusketuksen saamiseksi koska ajattelin sen olevan terveellisempää kuin auringossa itsensä polttaminen. Ei ollut siitä apua eikä alkureissun auringonsäteistä, sillä olen taas mallia keitetty hummeri. Käytin kyllä aurinkorasvaakin, mutta se huuhtoutui altaassa pois. Myös Samuel on vaihtanut täysin väriä, Enimmäkseen ruskeaksi, mutta myös punoitusta on aika kovasti. Huomiset uinnit on hoidettava taas paita päällä ja laitettava aloe verat jääkaappiin viilenemään. En ole aurinkotuolissa makailevaa tyyppiä, ehkä silloin osaisin suojatakin itseni auringolta, mutta on tämä tyhmää ja vaarallista että iho palaa joka reissulla. Positiivista tässä päivässä oli, että pakotin itseni makailemaan terassilla varjossa tuulettimen alla ja luin kirjaa. En pystynyt vielä oikein rentoutumaan, vaan ajattelin että pitäisi tehdä jotain tai mennä jonnekin, mutta eiköhän tämä Mae Phim minut vielä rauhoita kun tajuan, että nyt on lomaa ja voi vaan hyvällä omalla tunnolla olla ja nauttia hetkestä.


Markkinoilta löytyi näitäkin leivoksia jälkiruuaksi. Oli yhtä hyviä kuin aina ennenkin. 

Olivian lempparinuudeleiden purkki on vaihtunut lähiaikoina, sillä jouluna näitä sai vielä vanhanmallisina.

Ei kommentteja: