tiistai 28. helmikuuta 2012

Ekat päivät


No nyt tulisi sitten sitä reissurapsaa täältä Bangkokista. Lähdimme eilen kohti lentokenttää noin 19.30 ja olimme kentällä suunnitellusti noin kello 21. Olimme tehneet lähtöselvityksen kotona joten marssimme suoraan matkatavaroiden jättöpisteeseen. Saimme kaikki laukut ja molemmat rattaat business luokan lipuille joten oli odotettavissa, että tavaramme tulisi Bangkokissa ensimmäisten joukossa hihnalle. Matkatavaroiden jättämisen jälkeen Tomi ja Olivia menivät Finnair loungen buffettiin syömään ja me joimme mummon kanssa kahvit kahvilassa. Samuel söi hedelmäsosepurkin välipalaksi. Meinasin pyörtyä sosepurkin hinnan vuoksi joka oli 2,30. Kaupassa vastaavat maksavat noin 25senttiä...
Aika meni kentällä nopeasti. Samuel oli väsynyt, mutta jaksoi juoksennella sen minkä valjaat antoivat myöten. Olivia oli puolestaan pirteä koska otti päiväunet kentälle tullessa. Syömisen jälkeen saattelimme Tomin ja Olivian koneen lähtöportille ja jonottelimme itse turistipuolelle. Samuel kapinoi hyvin vähän kun hänet laitettiin koneessa turvavyöhön ja nukahtikin todella nopeasti koska lento lähti vasta kello 24.00 jälkeen, puolisen tuntia aikataulusta myöhässä. Koneen lähdettyä Tomi kävi moikkaamassa meitä pikaisesti ja sanoi, että Olivia ei malttanut tulla sillä hän kävi makuulleen katsomaan Tintti elokuvaa. Olivia olikin touhunnut viihdekeskuksen kanssa puoli neljään asti yöllä. Tomi ei ollut jaksanut valvoa ja oli nukkunut makeasti. Samuel nukkui noin kuusi tuntia ja loppumatka meni leikkien. Minulla oli tuoreessa muistissa Kiinan lentomatkat Samuelin hakumatkalta ja odotin, että tästäkin matkasta tulee täysi katastrofi. Tuntuikin todella uskomattomalta, että Samuel oli niin hyväntuulinen ja rauhallinen koneessa vaikka touhottaakin koko ajan valveilla ollessaan. Yöllä jotkut lapset itkivät ja eräs hyvinkin äänekkäästi. Samuel sai takana istuvilta naisilta palautetta miten hyvin poika jaksoi matkan. Minäkin hymyilin kuin hangon keksi ja oli todella ylpeä tästä pikku reissaajasta...
Saavuimme Bangkokiin iltapäivällä kolmen aikaan paikallista aikaa. Jonottelimme passintarkastukseen jolla aikaa laukkummekin olivat jo tulleet. Kysyimme eräästä limuousine firmasta pikkubussikyydin hintaa hotellille ja sovimme matkasta koska hinta oli mielestämme kohtuullinen eli 1200THB sisältäen tietullit. Hotellille saavuttuamme huonevaraukset oli kunnossa ja huoneeseen oli jopa toimitettu vauvan sänky Samuelille valmiiksi. Huomasimme heti hotellille tultuamme, että henkilökunta jopa Thaimaalaisittainkin ajateltuna erittäin ystävällistä. Hotellimme on jo parhaat päivänsä nähnyt ja huoneet ovat aika kuluneita, mutta tässä hotellissa on paljon hyviäkin puolia. Huoneet ovat erittäin tilavat. Meidän huoneistossamme on kaksi makuuhuonetta, keittonurkkaus, iso olohuone, kolme vessaa joista kahdessa on isot kylpyammeet, varastohuone ja parveke. Kaikki huoneet ovat erittäin tilavia. Makuuhuoneiden sängyt ovat yli 2m leveitä, tarkkaa mittaa en tiedä ja kylpyhuoneetkin ovat meidän kotikeittiön kokoisia. Huoneistossa on kokolattiamatto joka toisaalta on huono koska se on epähygieeninen, mutta meille sen on loistava asia. Samuel saa juoksennella haparoivin askelein rauhassa ja matto pehmentää kaatumisia.

Kävimme eilen illalla testaamassa hotellimme uima-altaan. Lapset nauttivat uimisesta ja miksei me aikuisetkin. Uimisen jälkeen kävimme läheisessä 7elevenissä juomaostoksilla ja syömässä hotellin vieressä olevassa ulkoilmakuppilassa. Ravintola taisi olla aika suosittu, sillä pöydät täyttyivät taksilla paikalle saapuvista asiakkaista melko pikaisesti illalla seitsemän jälkeen. Eipä ihme, sillä ruoka oli hyvää. Me aikuiset söimme Pat Thait ja lapsille tilasimme paistettua riisiä. Olivia söi koko annoksen, mutta Samuelille ei ruoka maistunut. Samuel oli erittäin väsynyt ja lähes nukahti syöttötuoliin ravintolassa. Syömisen jälkeen kotiuduimme hotellille ja kävimme tai siis yritimme käydä nukkumaan. Samuel oli aivan yliväsynyt koska oli nukkunut vain 6 tuntia koneessa. Samuel nukahti kello 21 hetkeksi makuuhuoneeseen, mutta heräsi jo noin tunnin kuluttua kun olin itse menossa nukkumaan. Ehdin juuri ja juuri nauttia matkan ensimmäisen wine coolerin ennen tämän yövuoron alkua. Yritin nukuttaa Samuelia pinnasänkyyn ja viereen tuloksetta. Vasta kello 2 yöllä keksin purkaa rattaat paketista ja sain melko nopeasti Samuelin työnneltyä uneen. Olivia ja mummo nukkuivat kellon ympäri ilta yhdeksästä aamu yhdeksään joten lähdimme aamulla pirteinä aamiaiselle. Samuel nukkui aamiaisen ajan ja heräsi hyväntuulisena rattaistaan vasta kun olimme lopettelemassa syömistä. Vaikka buffettia purettiin jo pois niin Samuel ehti syödä pari nakkia ja juoda appelsiinimehua aamiaiseksi.

Aamiaisen jälkeen lähdimme taksilla Tescolotukselle shoppailemaan. Koska meillä ei ollut bahteja suuntasimme ensimmäisenä rahanvaihtoon. Tajusin heti, että passimme unohtui hotelliin ja näin emme saaneet mistään pankista vaihdettua rahaa. Onneksi meillä oli luottokortti mukana ja saimme rahaa automaatista. Valuuttakurssit oli vielä vähän hakusessa ja nostimme paljon suunniteltua suuremman summan rahaa. Onneksi meillä on vielä 2,5 viikkoa aikaa tuhlata ja sehän ei ole minulle mikään ongelma.

Shoppailtuamme ostoskärrit täyteen tavaraa käytimme lapset syömässä KFC:ssä. Molemmat söivät lastenateriat (kalapuikot, ranskalaiset, mehut ja saivat muovailuvahapaketit) hintaan yht. n. 170THB. Jälkiruuat kävimme nauttimassa Swensenissä. Nam, parempaa en tiedä... Palasimme hotellille taksilla ja laitoin Samuelin päiväunille. Eipä tarvinnut kauaa rattaita heijata kun poika oli jo sikeässä unessa. Samuel nukkui vajaat pari tuntia ja sillä aikaa Tomi ja Olivia esittelivät mummolle ja minulle taikatemppuja Tescosta ostetuilla taikurin välineillä. Välineiden mukana tuli DVD levy jossa näytettiin miten temput tehdään. Kyllä oli minulla ja mummolla ihmettelemistä taikureiden tempuista, niin hienoja ne olivat.

Samuelin herättyä lähdimme Bayoke sky hotellin 81. kerrokseen syömään. Kävimme myös 84. kerroksen pyörivällä näköalatasanteella ennen ja jälkeen auringonlaskua ihailemassa maisemia. Hienolta näytti. Ravintolan ruoka oli todella hyvää. Valikoimia riitti myös kasvissyöjän makuun. Istuimme jälkiruokapöydän vieressä joka myös sopi minulle hyvin. Ravintolan kaikki pöydät olivat ikkunapöytiä ja mikäs siinä oli ihailla Bangkokia ilmasta päin. Myös Jani oli kanssamme syömässä ravintolassa. Oli kiva nähdä pitkästä aikaa. Syömisen jälkeen jouduimme vähän tekemään töitä mittaritaksin saamiseksi, mutta Jani sai sellaisen kalastettua meille noin neljännellä yrittämällä. Taksikyyti keskustasta maksaa hotellille noin 70THB mittarilla, ilman mittaria pyyntö oli 200THB. Rahanahan tämä summa on pieni, mutta kyse on edelleenkin periaatteesta.

Nyt olemme jo saapuneet hotellille ja ilta on niin pitkällä että olisi käytävä nukkumaan. Huominen ohjelma on jo selvillä, mutta siitä sitten enemmän huomenna...

Ei kommentteja: