lauantai 25. elokuuta 2007

Sitä sun tätä ja synttärit

Mistähän aloittaisin? Aika kuluu ja aina kun suunnittelen istuvani hetken rauhassa tietokoneella, tuleekin jotain muuta tärkeämpää tekemistä. Melkoista hulinaa tämä elokuu onkin ollut.
Laittaanpa tänne muutaman kuva paikoista, joissa olemme liikkuneet elokuun aikana...

Ensimmäinen kuva on tämän vuoden Kiina tapaamisesta. Kuten kuvasta näkyy, ilma suosi osallistujia ja perinteisiä kiinalaisia leikkejäkin voitiin leikkiä pihamaalla. Olimme tapaamisessa vain lauantaina ja vähän harmitti kun emme jääneet yöksi. Ajomatka Hämeenlinnaan oli melko pitkä ja yhden päivän matkaksi reissu oli aika raskas O:lle. Mielelläni olisin itsekin jäänyt kylpylään rentoutumaan. Tapaaminen oli kuitenkin hyvin organisoitu ja paikka oli todella kaunis, joten turhaan emme sinne menneet. Kiitos järjestäjille.

Elokuun puolessa välissä teimme muutaman päivän kesälomamatkan. Ensin suuntasimme lahden ylitse Tallinnaan ja sen jälkeen Merimaskun sekä Naantalin kautta kotiin päin. Tallinnan matkalla minulla ei ollut kameraa mukana, joten sieltä ei ole kuvia. Menimme Tallinnaan Galaxylla ja koska laiva lähti vasta 18.30, ilta jäi aika lyhyeksi. Kävin O:n kanssa lasten leikkipaikalla, mutta lähdimme melko nopeasti sieltä pois. Noin 10-vuotiaat pojat viihdyttivät itseään leikkipaikalla makaillen pallomeressä ja heitellen kovaa palloja pitkin huonetta. Heidän seurassaan oli pikkuinen poika, joka pelkäsi ja itki. O ei myöskään moisesta menosta välittänyt joten menimme syömään ja nukkumaan melko aikaisin. Aamulla kävimme Tallinnassa kävelyllä ja kotimatkalla otimme päiväunet laivassa.


Laivamatkan jälkeen suuntasimme suoraan Helsingistä Merimaskuun tapaamaan pari vuotta sitten lastemme hakumatkalla tutuksi tulleita perheitä. Hakumatkallamme oli yhteensä kuusi perhettä ja ryhmä oli meistä juuri sopivan kokoinen. Tapasimme ensimmäistä kertaa viime vuoden elokuussa samoihin aikoihin. Toivon, että nämä tapaamiset jatkuvat vielä pitkään ja lapset pitäisivät yhteyttä toisiinsa aikuisinakin. Viikonloppu oli todella antoisa. Lapset nauttivat toistensa seurasta ja tulivat erittäin hyvin toimeen keskenään. Itse koen näiden perheiden kanssa jotain ainutlaatuista yhteenkuuluvuuden tunnetta, jota ei voi selittää sanoin. Lapset olivat kaikki eri näköisiä ja erilaisia persoonia, mutta silti heillä on paljon yhteistä. Niin myös meillä vanhemmilla sillä jaoimme yhdessä hetken, jolloin näistä lapsista tuli omiamme.


Hakuryhmän tapaamisen jälkeen menimme vielä yhdeksi yöksi Naanatalin kylpylään. Vaikka O nautti muiden lasten seurasta, hän oli erittäin onnellisen oloinen kun rauhotuimme oman perheen kanssa hotellihuoneeseen tai oikeastaan laivan hyttiin, koska huoneemme oli laivan puolella. Huomasin heti kun menimme kylpylään, että siellä on Thai ravintola. Valitettavasti se olikin sunnuntaisin kiinni, joten ihailimme vain vesi kielellä ruokalistaa. Kuvassa O kipittää kylpytakissaan uimaosastolle. Ehdimme tutustua myös kylpylän leikkihuoneeseen joka olikin ihan mukavan kokoinen ja hyvin varusteltu.



Kotiin tultuamme alkoikin sitten O:n synttärivalmistelut. Hän sai mummolta ja vaarilta lahjaksi leikkimökin jonka isi pystytti. Synttäreitä juhlittiin kahtena eri päivänä ja mukavaa oli vaikka O olikin vähän flunssainen. Tramboliinilla pomppiminen irrottaa muuten hyvin limaa keuhkoista. Kuvissa isi leikkimökkiä pystyttämässä ja O:n Nalle Puh synttärikakku.




Laitan vielä kuvan jääkaappimagneetista jonka saimme tuliaisiksi Thaimaasta. O katseli magneettia tarkkaan, laittoi kädet Wai -tervehdykseen ja sanoi "Good morning". Joitain on siis jäänyt mieleen viime Thaimaan matkalta.

Ei kommentteja: