tiistai 28. elokuuta 2007

Bai Jia Bei ja ensimmäinen kangaspala

Pohjois-Kiinassa on tapana juhlistaa lapsen syntymää, uutta elämää, valmistamalla Bai Jia Bei –niminen tilkkutäkki. Täkin tekoon tarvitaan 100 kankaan palasta, jotka ommellaan yhteen peitoksi. Peitto kuvastaa saajalleen onnea, energiaa ja hyviä toiveita kaikilta niiltä perheiltä, ystäviltä ja tuttavilta jotka osallistuvat peiton tekoon. Peiton on tarkoitus siirtyä sukupolvelta toiselle.

Olen suunnitellut jo parin vuoden ajan tekeväni meidän pikku O:lle tällaisen perinteisen kiinalaisen 100 toiveen peiton. Nyt ajattelin vihdoin päästä asiassa eteenpäin ja aloitan peiton tekemisen. Tämän vuoksi olen pyytänyt apua tuttavilta, ystäviltä ja sukulaisilta tilkkujen keräämiseksi. Yllätys olikin melkoinen kun jo tänään, vuorokausi pyynnön jälkeen ovikello soi ja sain ensimmäisen tilkun ihan kotiin kuljetettuna. Ja tuo runo... KIITOS!

Tässä siis tilkku numero 1.
"Pienen pieni enkeli, talven yössä lenteli. Rinnassaan sydän ja kädessään tähti, rakkautta ja valoa etsimään lähti. Sinun luoksesi löysi. Oli pienissä käsissään kultaköysi. Rakkautta ja valoa sillä toi ja sydämeen rauhaa loi."

Ei kommentteja: