lauantai 30. tammikuuta 2016

PointsHound ja Finnair Plus

"Varatessasi hotellin PointsHoundin kautta, voit ansaita tuhansia pisteitä yöpymisestäsi. Valittavanasi on yli 150 000 hotellia ympäri maailmaa isoista hotelliketjuista pienempiin boutique-hotelleihin ja all-inclusive resortteihin. Varaa ensimmäinen hotellisi PointsHoundilta 31.1.2016 mennessä ja ansaitse 10 000 lisäpistettä".



Huomasin tuollaisen tekstin Finnairin lähettämän mainossähköpostin seasta ja se alkoi heti kiinnostaa. Minulla on tällä hetkellä vähän yli 90 000 Finnair plus pistettä ja aion käyttää pisteitä seuraavalla Thaimaan matkalla matkustusluokan korotukseen. 100 000 pistettä riittäisi jo kahteen korotukseen. Pari päivää mietittyäni päädyin varaamaan hotellin yhdeksi yöksi Vantaalle. Varauksen teko PointsHoundin kautta onnistui helposti. Päänvaivaa aiheutti ainoastaan se, että varauksen yhteydessä ei ollut mitään lisätietokenttää johon olisin voinut kirjoittaa mukaan tulevista lapsista. Varaus oli vain kahdelle aikuiselle, mutta ajattelin ettei lapsista tule ongelmaa hotellilla koska lapset yöpyvät hotellissa maksutta. 

Varauksen yhteydessä piti luoda tili PointsHoundille, josta varausta pääsee myöhemminkin tutkimaan. Varauksen jälkeen sinne oli myös kirjauduttava uudelleen ja käytävä merkitsemässä lentoyhtiön kanta-asiakasnumero, jonne pisteet maksetaan. Meidän tapauksessa valitsin siis Finnairin plus ohjelman. Normaalisti PointsHoundin kautta pisteitä saa muutaman sata per hotelli, mutta nyt siis odotan luvattua 10 000 pistettä lisäbonuksena ensimmäisestä varauksesta. Hotellin hinta verrattuna suoraan varaukseen hotellin nettisivuilta oli PointsHoundin kautta edullisempi mutta kannattaa huomata, että PointsHound ilmoittaa hinnan ilman veroja ja ne lisätään huonehintaan ennen maksamista. 

Päivää ennen hotelliin saapumista PointsHound lähetti sähköpostin tulevasta hotellihuonevarauksesta. Sähköpostissa kyseltiin, olemmeko menossa hotelliin ja mihin aikaan saavumme paikalle. Tähän viestiin vastattaessa olisi varmaankin voinut ilmoittaa myös mukaan tulevista lapsista. Itse päädyin kuitenkin soittamaan hotellille ja samalla varmistamaan onko varauksemme kunnossa. Varaus oli kunnossa ja pyysin samalla toiselle lapselle samalla lisävuoteen. PointsHound lähetti vielä pari tekstiviestiä ennen hotelliin saapumista, joissa vahvistettiin saapuminen hotellille. Viimeisimmässä viestissä vahvistettiin meidän saapuminen hotellille ja varaus standard double huoneeseen, vaikka olin varannut executive king huoneen. Onneksi varaus oli oikein hotellilla...

Hotelli jossa yövyimme, oli Holiday inn Airport ja kokemus oli kaikin puolin oikein hyvä. Huoneemme oli iso ja viihtyisä. Siinä oli kaksi WC:tä, joissa molemmissa oli paljon maksuttomia hygieniatuotteita kuten esim. hammasharjat ja tahnat, partahöylät, shampoot, hoitoaineet, suihkugeelit yms. Tuotteet olivat laadukkaan oloisia ja huomasinkin niiden olevan merkiltään Rituals-sarjaa, jota juuri ostin viime lentomatkalta koneesta. Huoneemme oli tilava ja minibaarissa oli maksuttamat vedet (vichy ja lähdevesiä) sekä suklaapatukka. Olemme olleet vuoden sisällä yötä myös Cumulus Airport ja Rantasipi Airport hotelleissa ja tämä oli mielestämme näistä paras hotelli. Miinuksena on kyllä sanottava hotellin ravintolan hintataso. Vaikka lapsemme saivat siellä maksuttomat ruuat (kids under 13 years eat free), niin ravintolalaskumme oli valtava.


Nyt sitten odottelen, että luvatut Finnair plus pisteet tulisivat tilille, jotta pääsen tuhlaamaan ne matkustusluokankorotukseen. Lisäksi pidän myös huolen siitä, että tililläni on aina vähintään 1000 Finnairin pistettä äkillisiä Sokos hotellin varaustarpeita varten. Käyttämällä 1000 pistettä Sokos hotellin voucheriin, maksettavaa jää ainoastaan 54.08 euroa jonka koen hyväksi diiliksi. Opiskeluaikoinani Jyväskylässä käytin Solo Sokos hotelliin kymmeniä Finnairin vouchereita ja pääsin pienellä rahalla laadukkaaseen hotelliin. Kämppiksen kanssa kulut sai vielä jaettua kahtia...

(Päivityksenä tähän perään tiedoksi, että Finnair plus pisteet kirjautuivat tililleni noin kolme viikkoa yöpymisen jälkeen. Sain pisteitä yhteensä 10300, joka sisälsi siis tuon 10000 pisteen tervetulobonuksen,)

Ei kommentteja: