torstai 20. syyskuuta 2007

China Center

Käväisimme äsken China Centerin kauan odotetuissa avajaisissa. Meno oli mielestäni ihmeen vilkasta ja paikalla oli yllättävän paljon porukkaa. Liiketiloja oli edelleen tyhjillään, mutta rakennustyöt jatkuvat. Toivomme kovasti, että tämä kotiseutumme Kiina-ilmiö vahvistuu edelleen ja tuo mukanaan kaikkea muutakin kiinalaista.














Tässä muutamia kuvia, joita otin äsken avajaisissa. Portit on ainakin melko hulppeita. Liikkeitä alueelle on tulossa noin 150, joten kyllä portit ovat paikkansa ansainneet.














Olisi kyllä ihan mukava tietää mitä näissä koristeissa lukee...














O ja kaveri ihailemassa synnyinmaan ja nykyisen kotimaan lippuja. Täällä on ollut tänään melko kamala ilma ja vettä on satanut kaatamalla. Onneksi sade taukosi välillä edes hetkeksi.














Aivan ihania kiinalaisia posliiniesineitä. Suunnittelin itsekseni jonkun nätin esineen hankintaa, mutta tulin toisiin aatoksiin kun katsoin hintoja. Lisäksi mietin vielä yhtälöä O ja kalliit kiinalaiset posliinit. Ehkä sitten joskus...














Yhdessä kaupassa on myynnissä kaikenlaista rihkamaa. Erikoista täällä oli hajuhermoja hivelevä suitsukkeiden tuoksu. China Centerissä käynti olikin kaikkia aisteja hivelevä kokemus. Kiinalainen musiikki, ruoka, tuoksut ja upeat esineet.














Tässä ruokakaupassa olen käynyt aiemminkin. Nyt valikoimissa oli myös kuukakkuja, joita olen viimeksi syönyt O:n hakumatkalla reilut pari vuotta sitten. Nyt ostin paketin pähkinä/vesimeloni täytteisiä kakkuja, jotka nautimme kuujuhlapäivänä ensi tiistaina.














Kuujuhla on syksyn kiinalaisista juhlista tärkein. Silloin ollaan kiitollisia vuoden sadosta ja juhlitaan kuuta, joka on silloin kiinalaisten mielestä parhaimmilaan. Kuuta mennään ihailemaan mieluiten jonnekin korkealle paikalle. Tällöin syödään kuukakkuja, juodaan viiniä ja kerrotaan tarinoita kuusta. Päivän perinteisiin kuuluu myös tulevan aviopuolison katsastaminen.

Ei kommentteja: