tiistai 4. tammikuuta 2011

Kuumaa ja kosteaa

4.1.2011 Tänään oli taas ihanan kuuma ja kostea ilma. Ukkosta oli aina välillä ja salamat välähtelivät taivaalla, mutta vettä ei tullut. On muuten outoa kun ukkosen keskuksia on eri suunnilla. Salama voi välähtää edessä ja hetkeä myöhemmin takana päin. Hiki virtaa kun vähänkin laittaa päänsä ulos, tästä minä tykkään. Lähdimme tänään aamulla taksilla läheiselle Central marketille, jonka sanotaan olevan mainio paikka tehdä tuliaisostoksia. Meidän ostokset jäivät suurimmaksi osaksi tekemättä, mutta ihailimme paikallisia tuotteita silmillämme. Kierrettyämme tämän hienon paikan pari kertaa ympäri huomasimme pihalla tavaratalon sisäänkäynnin ja ajattelimme vilkaista sisälle. Sisällä huomasimme, että tavaratalossa oli neljä kerrosta paikallista tavaraa. Hintataso osoittautui erittäin edulliseksi ja sainkin vihdoin ostettua Olivialle puhtaita vaatteita lähes pesulahintaan. Esim. lasten asu, jossa oli tunika ja legginssit, maksoivat vajaan neljä euroa.


Olivia on odottanut Kuala Lumpurissa kovasti, että pääsisi vesipuistoon jonne meillä oli tarkoitus mennä. Suunnitelma on pitänyt kuitenkin unohtaa koska Tomi ei voisi lähteä vesipuistoon mopohaaverissa tulleiden avohaavojen vuoksi. Haavat ovat kyllä parantuneet hyvin antibioottikuurin ansiosta, mutta ei niiden kanssa voi vesipuistoon mennä. Tänään menimme sitten Olivialle hyvitykseksi Petronasin kaksoistornien läheisyydessä olevan puiston lasten altaalle. Allas oli mielestäni tosi kiva, siisti ja melko rauhallinenkin ja lisäksi se oli täysin ilmainen. Olivia tykkäsi kyllä uida ja leikkiä altaassa, mutta oli kuitenkin pettynyt kun se ei ollut sama paikka josta olen näyttänyt viedopätkiä kotona netissä. Lupasin sitten, että mennää vaikka Serenaan talven aikana koska Olivia ei ole koskaan päässyt käymään siellä. Ulkona oli tänään erittäin kuuma. Minä kahlailin vedessä Olivian uidessa ja Tomi istuskeli varjossa. Olivia löysi kavereita altaalla ja leikki heidän kanssaan eli aika vierähti oikein mukavasti tekemättä oikeastaan yhtään mitään...
 


Noin kolmen aikaan lähdimme altaalta Burger Kingin kautta hotellille päiväunille. Ensimmäinen taksi tarjosi meille kyytiä 10RM:n hintaan jonka tietysti hylkäsimme, mutta seuraava lähtikin jo mittarilla ja summa taisi olla hotellilla 5,7RM:ää eli vajaa kaksi euroa. Hotellilla yritin laittaa Oliviaa nukkumaan, mutta koska hän vaikutti niin pirteältä nousimmekin ylös sängystä levättyämme hetken. Tänään oli toinen päivä koko loman aikana kun Olivia ei nukkunut päikkäreitä. Ihmeen hyvin Olivia jaksoi silti iltaan asti. Kävimme illalla vielä uudestaan löytämässämme paikallisessa tavaratalossa ja kävimme myös moikkaamassa Jania joka olikin nukkunut lähes koko päivän käytyään aamulla Thaimaan konsulaatissa viemässä viisumianomuksen.
Olivian käytyä yöunille tein äsken lähtöselvitykset huomiselle Lufthansan lennolle Bangkokiin ja ylihuomiselle Finskin lennolle Bangkokista Helsinkiin. Nyt on jo pakko myöntää, vaikka pahaa tekee, että loma alkaa olla jo lopuillaan. Minulle tämä Kuala Lumpurissa vietetty aika oli ihan riittävä ja koin, että sain jonkinlaisen käsityksen tästä kaupungista. Kuala Lumpur eroaa mielestäni todella paljon Bangkokista, oikeastaan aika erikoista, että vaikka maat ovat vierekkäin niin kulttuuri on niin erilainen. Täällä Kuala Lumpurissa väestö on erityisen värikäs kulttuurien sekamelska; intialaisia ja kiinalaisia näyttäisi olevan huomattava osa väestöstä. Itse kaupunki on mielestäni erittäin siisti suurkaupunki vaikka ei nyt niin valtava olekaan verrattuna muihin Aasian suurkaupunkeihin. Janikin sanoi, että hänelle tulee mieleen Helsinki. Minuun Kuala Lumpur ei tehnyt samanlaista vaikutusta kuin Bangkok johon rakastuin ensi silmäyksellä kymmenisen vuotta sitten, mutta silti tämä kaupunki oli minulle hieno kokemus ja ehdottomasti käymisen arvoinen paikka.

Nyt olisi sitten käytävä nukkumaan, jotta jaksaa huomenna reissata. Lentomme lähtee Bangkokiin vasta puoli kymmenen aikaan illalla. Olen varannut Bangkokista lentokenttähotellin yhdeksi yöksi, jonne olisi tarkoitus kellistää itsensä hetkeksi ennen ylihuomista lentoa Helsinkiin ja kotiin ja arkeen ja ... äh. Taidankin unta odotellessa kertailla kaikkia niitä ihania muistoja joita olemme saaneet kokea matkamme aikana ja niitähän onneksi riittää!

Ei kommentteja: