perjantai 3. kesäkuuta 2011

Hongkong Disneyland

Tänään meillä oli matkaohjelmassa Disneylandissa käynti ja kyllä se oli taas odottamisen arvoinen reissu. Hotellilta oli lyhyt junamatka Disneylandiin ja viimeinen pätkä matkustettiin hienolla Disney junalla. Disneylandin liput maksoivat aikuisilta vähän vajaa 35 euroa ja lapselta 25 euroa. Liput ovat ehdottomasti hintansa arvoisia; samalla lipulla voi katsella upeita esityksiä ja käydä kaikissa laitteissa. Kävimme Hongkongin Disneylandissa edellisen kerran kaksi vuotta sitten ja paikka oli pysynyt aika samanlaisena. Disneyland on erittäin siisti ja hienosti hoidettu, paljon siistimpi kuin Suomen huvi/teemapuistot ja palvelukin pelaa paremmin kuin Suomen vastaavissa paikoissa. Ruokia ja juomia ei tarvinnut jonotella, sillä kojuja on joka nurkassa eikä hintatasokaan huimaa päätä. Esim. meidän kolmen hengen ruuat alkukeittoineen, juomineen ja jälkiruokakahveineen maksoi alle 30 euroa. Disneyland on iso paikka ja siellä on niin paljon nähtävää, että yhdessä päivässä ei ehdi kaikkia paikkoja koluta. Kävimme nyt ne paikat läpi joita emme viimeksi ehtineet, mutta vieläkin jäi käymättömiä paikkoja kolmannelle kerralle. Lisäksi puistoa laajennetaan, joten näkemistä riittää tulevillekin vuosille. Tässä muutamia kuvia tältä päivältä:
 Olivia odottelemassa junaan pääsyä ja matka Disneylandiin alkaa.
 Tämä kuva on upeasta Leijonakuningas esityksestä, jota emme viimeksi nähdeet. Kannatti käydä katsomassa, lavasteet ja Leijonakuningas elokuvan ihanat laulut oli näkemisen ja kuulemisen arvoisia.
 Näkymä Tartzanin puutalosta alas joelle. Tarzanin talokin jäi viimeksi koluamatta, joten nyt se tutkittiin tarkkaa.
 Jos ei pidä kuumuudesta, niin kesällä ei kannata tulla Hongkongiin. Olivia osti itselleen, kuten suuri osa muistakin vieraista, tällaisen viilentimen jossa on ropeli ja suihkupullolla voi suihkuttaa vettä päälle viilennykseksi. Ehdoton juttu näillä helteillä.
 Jäätelökin viilensi helteessä, tosin suurin osa siitä suli maahan ennen kuin Olivia ehti syödä.
 Small world lauttamatka maailman ympäri on meidän suosikkilaite. Ja täälläkin soi ihana musiikki.
 Small worldin näkymiä, tämä kuva taitaa olla Afrikkaa?
 Kaduilla vastaan saattoi tulla Dumbo,
 Tai prinsessa tai ihan mitä vaan.
 Tämä haikara kiinnitti huomioni ja taas kerran ajatukset karkasivat Samueliin.
 Matkustimme Dumbolla tälläkin reissulla.
 Kultainen Mikki -esitys kertoi Disneyn upeista hahmoista.

 Alueella on useita erilaisia vesipisteitä, joissa voi käydä viilentymässä.
 Illalla vähän ennen pois lähtöä ehdimme piipahtaa myös Tomorrowlandissa. Paikka on enemmän "poikien juttu" eli ehkä menemme sinne tutkimaan paikkoja joskus tarkemmin.
 Tällainenkin ampumarata löytyi Tomorrowlandista.
 Prinsessalinna iltavalaistuksessa
 ja hotellille lähtö väsyneenä, mutta aivan upean päivän kokeneena!!!
Tomi ja Olivia hoitivat junalippujen oston. Hongkongissa on erittäin helppo liikkua julkisilla kulkuvälineillä koska kaikki on selkeästi merkattu ja kirjoitettu englanniksi. Vielä kun oppisi syömään vähän paremmin puikoilla, niin homma sujuisi....

Ei kommentteja: