torstai 2. kesäkuuta 2011

Honkongissa

Noniin, perillä siis ollaan ja ensimmäinen päivä Hongkongissa on takana. Eilinen lentomatka meni hyvin, siis sen jälkeen kun pääsimme lentoon. Koneemme lähti Helsingistä ennakkotiedon mukaisesti noin kello 8.30 eli yhdeksän tuntia aikataulusta myöhässä. Lentokoneessa oli tosi tosi vähän matkustajia. Silmämääräisesti arvioiden istumapaikoista noin puolet oli tyhjillään. Monet matkustajat nukkuivatkin maaten keskirivillä. Meilläkin oli kolmestaan käytössä neljä penkkiä ja Olivia nukkui pitkät päiväunet lennolla eikä kiukutellut yhtään kun pystyi nukkumaan makuuasennossa.

Teimme lentomatkan lähtöselvityksen tavoistamme poiketen vasta lentokentällä koska tiesimme, että siellä ei ole ruuhkia illalla. Virkailija kysyi meiltä, että missä meidän vauva on. Samuelille oli varattu lentolippu ja virkailijan oli peruttava hänen lento, että sai meidän muiden lennot selvitettyä. Kysyin moneen kertaan, että ei kai vauvan paluulento peruunnu samalla, mutta hän vakuutti että näin ei tapahdu. Meillä ei ole Samuelille varattuna omaa istumapaikka koska saimme hänelle varmistettua babybasketin lennolle. Pitääkin kohta tarkastaa, että hänen paluumatkan lentovaraus on voimassa edelleen.

Saavuimme viime yönä Hongkongin lentokentälle noin kello 23.15 paikallista aikaa. Tiesimme, että viimeinen kuljetus hotellillemme lähtee kentältä kello 23.45 ja olimme aika varmoja että emme ehdi siihen. Emme kuitenkaan jääneet yhtään aikailemaan kentällä, kävelimme nopeasti terminaalissa, nappasimme laukut hihnalta heti kun ne tulivat ja lähes juoksimme hotellibussin palvelutiskille. Tiski oli jo suljettu ja virkailijat lähtivät pois kojusta kun saavuimme sinne kello 23.44. Ihmeellistä, meillä kävi niin hyvä tuuri, että virkailijoiden soitettua jonnekin meidän saatettiin hotellibussille ja ehdimme sen kyydissä hotellille. Hotellimme on Novotel Citygate, joka sijaitsee vain muutaman kilometrin päässä lentokentältä. Päädyimme tähän hotelliin koska meillä ei ollut tällä kertaa tarkoituksená mennä ollenkaan Hongkongin keskustaan vaan tämä Lantaun saari saa riittää meille. Ajattelimme käyttää nämä kaksi päivää menemällä kaapelivaunulla Ngong Pingin Buddha kukkulalle, Disneylandiin ja shoppailemalla Gitygate outleteissa.

Kävimme tänään jo shoppailemassa ja ostimmekin muutamia vaatteita Espritin outletista. Tämä hotellin yhteydessä oleva outlet keskittymä on erinomainen paikka shoppailla vähän laadukkaampia vaatteita edullisemmin kuin koti Suomessa. Ngong Pingiin menevä kaapelirata on kuukauden pois käytöstä ja Tomi ja Olivia kieltäytyivät lähtemästä kukkulalle bussilla. Minun oli siis tyytyminen enemmistön päätökseen ja viilentelimme itseämme shoppailun jälkeen hotellin uima-altaalla buddhan katselemisen sijaan. Uimisen jälkeen kävimme syömässä ja ulkoilimme hotellin yhteydessä olevassa puistossa.

Puistossa kävellellessämme juttelimme Tomin kanssa, että tänään ei ole tuntunut ollenkaan siltä että olisimme hakemassa Samuelia kotiin. Ihan kuin olisimme viettäneet tavallisen lomapäivän, lomaahan tämä oikeastaan onkin ollut. Olivia puolestaan odottaa malttamattomana Samuelin tapaamista. Nyt kun Olivia on käynyt nukkumaan on taas aikaa ajatella ja onhan se aika uskomatonta miten lähellä olemme sitä hetkeä, jota olemme odottaneet vuosikausia...

Tässä vielä muutama kuva hotellin ympäristöstä.

 Hotellin yhteydessä olevan Citygate outletin pihalla oli kivat suihkulähteet, jossa etekin nyt illalla juoksenteli erittän märkiä lapsia.
 Näkymä hotellin uima-altaalta. Allasalue oli erittäin viihtyisä ja aurinkotuolien patjat oli paksut ja pehmeät. Olisipa Kiinan puolella hotelleissa yhtä pehmeät patjat.
 Katunäkymään hotellin läheisyydestä
 Hotellin yhteydessä oleva puisto, missä Tomi ja Olivia leikkivät minun kuvatessa :)

Ei kommentteja: