sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Kööpenhaminan joulutivoli

Lähdimme tänään heti aamiaisen jälkeen kävelemään Tivolin suunnalle. Käväisimme ensin melko pikaisesti Euroopan pisimmällä kävelykadulla Strögetillä. Ilma oli ikävän tihkusateinen, mutta olimme katsoneet netistä että sateen pitäisi loppua kello 15.00-16.00 aikoihin, joten emme antaneet sen häiritä. Anne ja pojat taisivat taisivat olla ainoita, jotka tekivät ostoksia, me muut tyydyimme vain ikkunaostoksiin. Kööpenhaminan hintataso vastaa mielestäni Suomen hintatasoa, joten täällä ei voi tehdä kovinkaan edullisia hankintoja. Käväisimme loman kunniaksi taas kerran mäkkärissä kahvilla ja jätskillä ja lapset söivät jo vähän tuhdimpaakin ruokaa. Muistimme myös, että olimme unohtaneet tehdä lähtöselvityksen huomiselle lennolle, joka Marko sitten teki kätevästi omalla puhelimellaan mäkkärin langattomassa verkossa. Syömisen jälkeen Samuel kävi nukkumaan rattaisiin ja lähdimme Tivolille kun sadekin loppui sopivasti jo paljon ennen luvattua iltapäivää.

Tivoli oli aivan upea paikka. Osa porukasta osti rannekkeet, jotka maksoivat 199DKK/hlö. Meille muille riitti hotellista ilmaiseksi saamamme sisäänpääsyliput. Kaikki tivolin laitteet olivat auki näin joulusesongin aikaan, eikä puistossa ollut kovinkaan ruuhkaista, vaikka väkeä olikin melko runsaasti. Laitteisiin ei tarvinnut jonotella ja jokaiselle löytyi suosikkilaitteita. Jesse, Joni ja Olivia kävivät kymmeniä kertoja eri laitteissa, joissain useamman kerran ja joissain riitti yksi kerta. Välipaloiksi ostimme kuumaa kaakaota ja glögiä (aikuisille välillä terästettynäkin), tanskalaisia makkaroita, karamelliomenoita tikussa, karamellisoituja manteleita, joululakritsia, hattaraa, kanelipullaa ja kävimme syömässä myös pizzat italialaisessa ravintolassa eli tulipahan herkuteltua näin juhlan kunniaksi.

Tiesimme etukäteen, että Kööpenhaminan tivoli on joulun aikaan upea paikka ja se  kyllä täytti kaikki odotuksemme. Nähtävää ja koettavaa riitti yllin kyllin huvilaitteiden lisäksi. Olimme lähteneet aamulla hotellilta jo noin kello 11.00 liikenteeseen ja palasimme illalla hotellille kello 22.00 eli se jo kertoo, että Tivolissa oli todella paljon nähtävää. Suosittelen ehdottamasti tivolissa käyntiä myös talvella. Hotellille palattuamme meidän ja Annen huoneen avaimet eivät toimineet tulopäivän sekoilujen takia. Onneksi asia hoitui kuitenkin nopeasti ja saimme uudet avaimet. Hyvä että ehdin pestä lasten hampaat, sillä he nukahtivat molemmat hetkessä päästyämme hotellihuoneeseen. Kiitokset vielä kerran ikimuistoisen ihanasta päivästä mummolle ja koko porukalle ja oikein hyvää syntymäpäivää.

Tässä lopuksi kuvia tivolista. Joko kuvaajassa tai kamerassa on vikaa, sillä en osaa ottaa hyviä kuvia pimeällä. Onneksi näistä saa kuitenkin jonkinlaisen kuvan tivolin ihanuuksista.

































Ei kommentteja: