perjantai 16. marraskuuta 2012

Kööpenhaminassa


Onpas kulunut pitkä aika siitä kun viimeksi kirjoittelin tänne blogiin. No, korjataan asia nyt! Viimeisimmät kuulumiset kirjoitin toukokuussa Samuelin suulaen sulkuleikkauksen aikoihin. Samuel toipui pikavauhtia leikkauksesta ja sen vuoksi oikeastaan en edes pystynyt kirjoittelemaan kuulumisia. Samuelin herättyä leikkauksen jälkeisenä aamuna, hän oli aivan kuin ei olisi mitään leikkauksta edes tehty eli sen puoleen kaikki meni hyvin. Suulakea ei kuitenkaan saatu suljettua aivan kokonaan, ompeleet pettivät myös kotona ja saamme luultavasti ensi viikolla 3v tarkastuksessa ajankohdan, milloin olisi uusi leikkaus tiedossa.

Muuten kesä meni kaikinpuolin mukavasti ja saimme nauttia kaikista mukavista pikkureissuista antamatta sateisen kesän häiritä meitä mitenkään. Kävimme mm. Suomenlinnassa, Tallinnassa, Tampereella (kylpylässä ja Särkänniemessä), Naantalissa (kylpylässä, Muumimaailmassa ja Väskissä) ja tapasimme Olivian hakuryhmän perheitä Ikaalisten kylpylässä yhtenä viikonloppuna. Suurin osa kesästä vietettiin kuitenkin kotona ja ehdimme muutaman kerran onneksi mökillekin, vaikka ilmat eivät aina merelle houkutelleetkaan.

Nyt olemme koko perheen kanssa isommalla joukolla Kööpenhaminassa. Syy tähän reissuun on mummon 60v synttärit ja päätimme juhlistaa niitä meidän lasten ja lastenlasten kanssa 10 hengen porukalla. Reissumme alkoi tänään aamulla vähän vajaa kello 8 kun lähdimme ajelemaan koti lentokenttää. Samuel oli tyytyväinen kun sai istua autossa Olivian istuimessa "sikaosastolla", joksi kutsumme automme kolmatta penkkiriviä :) Onhan Samuel jo iso poika koska täytti vähän aikaa sitten 3v. Olivia matkusti toisen serkkupojan seurassa heidän autossa ja me saimme kummipoikamme vaihdossa meidän ja mummon ja vaarin seuraksi.

Jätimme auton lentoparkkiin ja saavuimme hyvissä ajoin lentokentälle. Katselimme vähän aikaa lentokoneita ja Samuel oli aivan innoissaan kun sai seurata lentokentän tapahtumia. Teimme myös muutamia ostoksia ennen koneeseen siirtymistä. Samuel istuutui koneen tuolille ja laittoi heti istuinvyön kiinni, koska olin puhunut etukäteen monia kertoja siitä, miten vyötä on pidettävä kiinni lentokoneessa. Samuel ei ilmiselvästi muistanut, että hän on ollut aiemminkin lentokoneessa vaikka Thaimaan lomasta on vasta reilu puoli vuotta. Koneen nousukiidon aikana Samuel hihkui innosta ja sanoi moneen kertaan, että "jännittää". Olivia ei juuri koneessa matkustamiseen reagoi sillä onhan hän melkoinen konkari kymmenine lentoineen. Olivia oli innoissaan kun luuli, että lennämme jonnekin lämpimään. Jouduin pettymykseksi kertomaan, että Kööpenhaminassa on melko samanlainen sää kuin kotona.

Lentoasemalla matkalaukkumme pyörivät jo hihnalla kun saavuimme matkatavara-aulaan. Vaarin matkalaukku oli kokenut kovia ja kävimme tekemässä vahinkoilmoituksen maapalveluissa. Ostimme lentokentältä 10 kerran klippekort junalipun ja tulimme junalla keskustaan. Minä vanhana suunnistajana ohjasin meitä juna-asemalta harhaan ja päädyimme 500 metriä lähes päinvastaiseen suuntaan minne meidän olisi pitänyt mennä. Tämä harhailu oli meille Annen kanssa tuttua, koska harhailimme samalla tavalla elokuun lopussa Lontoossa. Kysyin eräältä naiselta tietä hotellillemme ja kun katsoimme taaksemme, hotelli näkyi kauempana ja siitähän hotelli oli sitten helppo löytää. Vähän kyllä harmitti kun vaari joutui kantamaan rikkoutunutta matkalaukkua tupalamatkan minun "pummausten" takia.

Hotellille saavuttuamme hotellin tietojärjestelmä oli nurin eli mikään ei toiminut. Odottelimme aulassa, että järjestelmät alkaisi toimimaan ja samalla aulaan kasautui melkoinen ryysis ihmisiä.  Kun vihdoin pääsimme tiskille alkoi tunnin kestävä show. Jos nyt muutamia asioita laittaisin tähän ylös, mitkä menivät pieleen. Anne oli viestitellyt hotellin respan kanssa siitä, että mummon huoneeseen tuotaisiin hänelle lahja ja että huoneemme olisi lähekkäin toisiaan ja että olemme kolme yötä, vaikka varauksemme on tehty 16.-18.11 ja 18.11-19.11. Oleskelu on kahdella eri varauksella, koska Scandic ei saanut varausta onnistumaan yhdellä pötköllä Finnairin vouchereillamme. Asioiden piti olla ok ja niistä oli saatu vahvistus sähköpostiin. Toisin kuitenkin kävi. Mistään mummon lahjasta ei ollut kenelläkään mitään tietoa (olikohan kuitenkin veloitettu luottokortilta?), huoneita ei saanut lähekkäin koska olimme kirjautumassa hotelliin vähän yli kello 14 ja sisäänkirjautuminen alkaisi vasta kello 15.00 (vaikka hotellin sivuilla lukee kello 14.00). Miten niin meillä oli varaus kahteen perhehuoneeseen ja yhteen kahden hengen huoneeseen (vaikka varausvahvistuksissa luki niin selvästi englannin kielellä)? Saimme ensin kaksi kahden hengen huonetta ja yhden perhehuoneen. Lisäksi meidän pitäisi olla hotellilla ensin kaksi yötä ja sitten kirjautua ulos ja uudelleen sisään yhdeksi yöksi ja näin tehtiin myös avainkortit, koska muuten majoittuminen ei onnistuisi. Kysyin saammeko olla viimeisen yön samassa huoneessa, no ei ole varmaa tai ei siis onnistu, koska huone on varattu. No kysyin uudelleen voitteko antaa huoneet, joissa voi olla kolme yötä peräkkäin. Ne pitää varata etukäteen, kysyin voisitko tehdä niin. Kyllä voin ja taas odotusta... Saimme uudet avainkortit huoneisiimme ja varmistelimme taas kerran asioita. Virkailija sanoi, että uskoisi varausten olevan nyt kunnossa. Menimme huoneisiimme, jotka sijaitsivat eri kerroksissa. Annen perheen huoneessa oli asukkaita, jota eivät olleet edes lähdössä pois. Mummon huoneen avaimet eivät toimineet, meillä sentään kaikki ok. Sitten taas respaan selvittelemään. Lopulta pääsimme huoneisiimme ja jostain mummonkin huoneeseen ilmestyi tilaamamme lahja. Meidän huoneeseen tuli joku respan työntekijä ja sanoi, että voisimme käydä hakemassa respasta ilmaiseksi pääsyliput Tivoliin hyvitykseksi ongelmista. Kyllähän se lämmitti mieltä vaikká höyry nousi päästä näiden selkkauksen takia. Katsoin kellosta, että tulimme hotellille kello 13.50 ja pääsimme huoneeseemme kello 15.40!

 Tässä mummon kadoksissa ollut lahja...

Kävimme illalla syömässä Burger Kingissä. Matkalla näimme Tivolin portin, jonka edessä oli mielenosoitus. Mielenosoittajat huusivat, että boikotoikaa Tivolia ja heiluttivat eläinten kuvia. Onkohan Tivolissa tai jossain sen esityksissä eläimillä huonot olot???

Syömisen jälkeen käväisimme 7elevenissä pienillä ostoksilla. Hinnat on vähän toista luokkaa kuin esim. Thaimaan vastaavissa kaupoissa ja palvelukaan ei oikein vastaa hintoja. Hotellille saavuttuamme mummo lähti isoimpien lasten kanssa heidän huoneeseen ja me muut jäimme aulabaariin iltadrinkeille. Levättyämme lähdimme viemään väsyneitä lapsia nukkumaan ja Olivia nukahtikin pikavauhtia sänkyynsä, vaikka yritti katsoa televisiosta formuloita. Samuelkin katseli vähän aikaa Titinalle DVD:tä ennen nukkumaan menoa. Nyt molemmat lapset ovat jo nukkumassa ja keräilemässä voimia huomista, mummon syntymäpäivien aattoa varten.

Ei kommentteja: