tiistai 20. marraskuuta 2012

Kotona taas


Reissu on nyt heitetty ja mummolle saatu vuosi lisää ikää. Kotimatka sujui oikein hyvin. Luovutimme hotellihuoneet puolen päivän aikoihin. Respasta oli turha odottella mitään kiitoksia tai muita kohteliaisuuksia, vaikka meillä oli jos jonkinlaista ongelmaa heidän takiaan. Katsoin huvikseni luottokortiltani onko sieltä veloitettu mitään ylimääräistä ja siellä näkyi neljästä huoneesta katevaraus, vaikka meillä oli vain kolme huonetta. Jouduin tulopäivänä höyläämään luottokorttiani vakuudeksi yhden ylimääräisen kerran työntekijän mokien vuoksi. Kyselin häviääkö varaus heti luottotililtä ja niin luvattiin, mutta eihän siinä niin käynyt. Päätin että antaa olla, eiköhän ne merkinnät sieltä häviä jossain vaiheessa.

Vaarin matkalaukun rikkouduttua menomatkalla, päädyimme siihen ratkaisuun että mummo ja vaari menevät isojen matkalaukkujen kanssa lentokentälle taksilla ja me muut menemme junalla. Kentälle saavuttuamme mummo ja vaari odottelivatkin siellä meitä. Lähtöselvitys ei ollut vielä auki, joten jouduimme istuskelemaan jonkin aikaa aulassa ja lapset pelailivat pelejään ja Samuel katseli Titinallea. Saatuamme tavarat ruumaan, kävimme taxfreessä ja me menimme Tomin ja lasten kanssa loungeen. Mietimme menisimmekö Servisairin vai Novian loungeen ja päädyimme Servisairiin. Tarjoiluna siellä oli leipiä, kylmiä leikkeleitä, hedelmiä, pipareita ja kaikkia mahdollisia juomia vahvoista alkoholeista mehuihin ja limsoihin. Söimme ja kahvittelimme kaikessa rauhassa kunnes huomasimme katsoa kelloa ja kiirehän siinä tuli taas lähtöportille. Piti oikein juoksuksi laittaa että olisimme ajoissa vaikka olisimme kyllä ehtineet kävellen perille mutta sen huomasimme vasta lähtöportilla.

Lentomatka sujui nopeasti. Olivian lentokorvatulpat eivät enää toimineet, vaan korviin sattui mikä vähän itkettikin. Samuel nukahti taas laskun aikana ja nukkui Tomin sylissä ja rattaissa lentoparkille asti missä meillä oli autot. Meidän matkalaukku on nyt vuorostaan mennyt rikki. Vetokahva oli hajunnut ja teimme siitä tulopalveluun ilmoituksen samoin kuin menolennolla rikkoontuneesta lukosta. Pitää viedä laukku jossain vaiheessa korjaukseen kunhan ehtii. Lapset jaksoivat hienosti tsempata kotimatkan, vaikka olivatkin hyvin väsyneitä. Olivia kävi kotona heti nukkumaan Samuelin innostuttua leikkimään omilla leluilla. Nyt muistoihin jäi aivan ihana pieni loma rakkaiden ihmisten kanssa. Kiitos kaikille!

Ei kommentteja: