keskiviikko 26. lokakuuta 2016

Valletta


Aamupäivämme sujui tänään taas normaaliin tapaan eli Anne ja minä kiirehdimme aamiaisen kautta kielikoululle ja muut jäivät aloittelemaan lomapäivää hotellille. Koulupäivä sujui tänään tosi nopeasti. Ensin kerroimme taas edellisen päivän kuulumiset ja sen jälkeen oli ohjelmassa aimo annos kielioppia. Opettaja sanoi, että meidän ylemmän keskitason ryhmässä on viimeiset kieliopit, sillä edistyneiden ryhmässä ei enää käydä läpi kielioppia. Kielioppiharjoitusten jälkeen teimme muutamia keskusteluharjoituksia ja saimme taas kotiläksyjä, jotka tosin teimme Annen kanssa jo tauon aikana. Yksityisopettajamme kanssa teimme taas pelkästään keskusteluharjoituksia. Vaikka aamupäivän tunnit ovat ryhmäopetusta, niin silti kukaan ei jää mitenkään syrjään vaan opettaja aktivoi jokaisen osallistumaan. Hän ei kysy kuka tietää jonkun vastauksen, vaan pommittaa jokaista satunnaisella vuorolla vastaamaan. Tykkään tästä tyylistä, sillä se pitää hereillä ja pakottaa seuraamaan opetusta. Edelleen koen, että ymmärrän kaiken mitä opettaja puhuu mutta oma puheen tuottaminen englanniksi on hankalaa ja kieliopissakin on toivomisen varaa. Olen aina ajatellut, että eihän minun Thaimaassa reissatessani tarvitse osata kielioppia ja olen aina selvinnyt tilanteista laittamalla vain sanoja peräkkäin. Onhan se niinkin, mutta eihän se pahaa tekisi, jos osaisi paremmin englantia ja sitä me nyt yritämme opetella.

Kielikoulupäivän jälkeen kävelimme taas helteessä hotellillemme. Menimme ala carteen syömään ja juomaan. Aperol Spritz drinkin, ison pullollisen vichyä, tortilla-annoksen, snickerskakun ja jäätelön jälkeen olimmekin valmiita lähtemään Vallettaan. Mikko, mummo ja lapset olivatkin käyneet jo tänään katujuna-ajelulla ja nyt kävelimme hotellin takana olevalle bussiasemalle ja reissasimme Vallettaan. Kyllähän tämä ensijärkytyksen jälkeen ajatellen on aivan upea saari. Vaikka kaikki talot on tehty samanlaisista vaalenkeltaisista kivimöhkäleistä ja täällä on karua ja kivikkoista, niin täällä on silti kaunista. Taloissa on hienoja yksityiskohtia, siellä täällä on upeita kirkkoja ja merivesi on kristallinkirkasta. Ihmisetkin tuntuvat jo ihan mukavilta, vaikka ensimmäisenä päivänä ihmettelin miten tökeröitä hotellinkin työntekijät ovat. He ovat erilaisia kuin esim. thait, mutta kyllähän täällä mukaviakin persoonia on. Samuel on saanut eräästä miestarjoilijasta uuden ystävän ja heillä on hauskaa aina tavatessaan. Enää en siis ajattele negatiivisesti tästä paikasta ja suosittelen kyllä jokaista joka ei ole ennen käynyt vierailemaan täällä pienellä saarella.

Valletan reissun jälkeen kävimme vielä illallisbuffetissa syömässä, vaikka tänään kukaan meistä ei ollut kovinkaan nälkäinen illalla. Illallisen jälkeen kiirehdimme huoneeseen, sillä lapset olivat tosi väsyneitä reissupäivästä kuten myös minä. Tässä lopuksi vielä muutamia kuvia Valletasta. 







Ei kommentteja: