lauantai 29. joulukuuta 2018

Bussiajelulla Bangkokissa

Ei taideta päästä tällä reissulla Maha Nakhoniin. 

Viime yö meni hoidellessa sairasta Samuelia, vatsatauti vaivaa edelleen joten käväisimme aamulla lääkärillä kyselemässä apua tilanteeseen. Lääkäri epäili ruokamyrkytystä ja sanoi sen parantuvan itsestään ajallaan. Lääkkeeksi hän määräsi jotain nestehukkaa torjuvaa ripulijuomaa. Toivotaan, että Samuel paranee maanantaiksi kun meidän pitäisi lähteä kotiin. Tänään ei ainakaan vielä näytä olevan paranemisen merkkejä, vaan kaikki mitä menee sisään, tulee lähes välittömästi uloskin. 

Bussipysäkki, bussi numero 15 mainittu. 

Sieltähän se bussi saapuukin. 

Sairaalareissun jälkeen menimme hotellille ja päätimme lähteä Tomin kanssa Tescoon ostoksille, lapset jäivät lepäämään hotellille tarkkojen ohjeistuksien kanssa. Päätimme kokeilla matkantekoa bussilla, sillä emme ole koskaan käyttäneet Bangkokissa paikallisbussia. Olemme nähneet joka päivä kun linjan 15 linja-autoja kulkee hotellin edestä, eikä ne näytä edes kovinkaan täysiltä. Olin katsonut bussin reitin netistä ja se kulkee kätevästi tästä Narai hotellin edestä Silom roadia pitkin MBK tavaratalon ohi National Stadiumille ja siitä kultakukkulan ohi tekemään pienen lenkin ja paluu takaisin samaa reittiä ainakin Saphan Taksinin skytrain asemalle saakka. Hyppäsimme siis bussin kyytiin hotellin edestä ja maksoimme rahastajalle kyydistä 7 thb per henkilö. Matkanteko oli melko hidasta ruuhkien vuoksi, mutta onneksi bussissa ei ollut ruuhkaa ja sieltä oli helppo löytää istumapaikat. Koneellista ilmastoinia ei bussissa ole, mutta avonainen sivuikkuna ajoi saman asian ja on oikeastaan miellyttävämpikin kun ei tarvitse palella. Tomi painoi bussin pysäytysnappia vähän ennen Tesco Lotusta, joka sijaitsee heti National Stadium skytrain aseman jälkeen. Bussi ei kuitenkaan pysähtynyt heti, vaan pysäkille, joka sijaitsi ehkä noin 200m Tescon ohi. Mukava matka, aiomme varmasti käyttää jatkossakin bussia, jos tulemme uudelleen tänne Narai hotelliin. Ostosten jälkeen palasimme hotellille skytrainilla, sillä ajattelimme sen olevan vähän nopeampi vaihtoehto, vaikka skytrainia käytettäessä meille tuli vähän kävelymatkaa sekä Tescon, että hotellin päässä.

Rauhallista kyytiä. 

Ilmastointi toimii. 

Hotellille saapumisen jälkeen kävin Tomin ja Samuelin kanssa hakemassa meille takeaway ruuat hotellihuoneeseen läheisestä ravintolasta. Samuel kykeni juuri ja juuri kävelemään tämän muutaman sadan metrin matkan ja kiireellä tultiin taas hotellille vessahädän vuoksi. Matkakertomus on siis jäissä vielä tänäänkin, kun etukäteen suunnitellut tutustumiskohteet eivät toteutuneet. Minä ajattelen tämän asian niin positiivisesti, että onneksi emme ehtineet käydä kaikkia näitä etukäteen suunnittelemiani paikkoja läpi tälläkään reissulla, sillä sehän on taas hyvä syy palata tänne kun on vielä paljon tutustumiskohteita jäljellä. 

Ei kommentteja: