maanantai 24. joulukuuta 2018

Jouluaatto Bangkokissa

Narain allasalue tänään aamupäivällä.
Toinen aamumme täällä Bangkokissa alkoi taas erinomaisella aamiaisella, jonka jälkeen lähdimme Samuelin kanssa uimaan. Altaalla oli muutamia muitakin vieraita, mutta ei mitää ruuhkaa. Ilma oli mukavan aurinkoinen ja meillä oli muutenkin hyvä joulumieli. Uimme reilusti yli tunnin, jonka jälkeen Samuel halusi vielä kuntosalille kuntoilemaan. En tiedä miten pitkään hän olisi viihtynyt juoksumatolla ja stepperissä, mutta meidän piti lähteä että pääsisimme päivän ohjelman pariin. Alunperin meidän piti mennä tänään joulukirkkoon, mutta päätimme jättää sen väliin koska Olivian riparipassi jäi kotiin. Suunnittelimme sitten lähtevämme China Towniin, mutta tämäkin suunnitelma oli vaihdettava, sillä aikataulu kävi liian tiukaksi koska meidän piti olla takaisin hotellilla kello 18.00 joulujuhlan vuoksi. Päätimme sitten lähteä tänään Silom Complexin kautta käväisemään On Nutin Tesco Lotuksessa. Kävelimme Silom Complexiin, jossa emme ole aiemmin käyneet. Halusin sinne oikeastaan vain Daiso kaupan vuoksi. Daisohan on myös tällainen 60thb:n kauppa ja minulla oli muutama ostos, joita piti tehdä siellä. Tomi istui rahanvaihtojonossa iäsyyden, joten minulla oli lasten kanssa aikaa kierrellä Daison kapeilla käytävillä. Euron vaihtokurssi on tällä hetkellä surkea, eurolla saa alle 37thb, mutta pakko oli vaihtaa kun bahtit alkoi olla lopussa. Rahanvaihdon jälkeen kävimme vielä Swensensissä lounaalla. Nämä jätskilounaat täällä Thaimaassa on ihan luksusta, sallittakoon sellaiset lomalla.

Lounas Swensensissä.

Lounaan jälkeen menimme skytrain asemalle ja ostimme meille kaikille rabbit cardit skytrainiin eli kortit, joihin ladataan rahaa ja niillä voi matkustaa skytrainilla ilman, että tarvitsee joka kerta ostaa lippuja. Kortilla on kätevä liikkua ja ihmettelimme miksi emme ole hankkineet niitä jo aiemmin. Menimme skytrainilla On Nutiin Tesco Lotukseen tekemään vähän elintarvikeostoksia kotiin vietäväksi. Ostimme myös uuden wokkipannun, kun edellinen on reilut 20 vuotta vanha ja pinnoitteet alkaa jo vähän irtoilemaan. Ehdimme kiertelemään kaupassa vähän reilun tunnin, kunnes oli pakko lähteä kiireen vilkkaa hotellille valmistautumaan jouluillalliselle. 

Täällä ei lunta sada, mutta joulutunnelman voi silti löytää. 

Tämä pukki jammasi Samuelin kanssa.

Skytrainin kätevä kyyti, etenkin nyt kun hommasimme rabbit cardit. 

Maha Nakhonin pihalla oli tällainen monumentti.

Hotellin jouluillallinen alkoi kello 18.00, mutta menimme paikalle hieman myöhässä. Ruokailu oli järjestetty upeasti. Joka puolella ravintolaa oli pisteitä, joissa valmistettiin tilauksesta oman maun mukaan maustettua ruokaa. Oli mahdollista teettää keittoja, wokkeja, paistattaa erilaisia mereneläviä tai lihoja, leikkauttaa haluamansa palan kalkkunaa, valmistuttaa erilaisia jälkiruokia yms. Tarjolla oli myös paljon erilaisia juomia (alkoholittomia), jotka kuuluivat buffetin hintaan. Henkilökunta oli ystävällistä ja sitä oli paljon. Nämä juhlaillalliset täällä Thaimaassa ovat oikeita taidonnäytteitä siitä, miten homma hoidetaan kun se tehdään hyvin ja riittävillä resursseilla. Huonoja puoliakin tällä illallisella oli eli tuli syötyä ihan hirveästi, mutta sehän on usein jouluaterian haittapuoli. Hyviä puolia oli se, että vaikka tykkään suomalaisesta jouluruuasta, niin ei siitä voi edes puhua saman päivän tämän ruuan kanssa. Kaikki oli hyvää. Ja pakko mainita tähän vielä, että meidän neljän hengen perheen jouluateria tuli maksamaan yhteensä noin 50 euroa, eli hinnalla ei oltu tätä kokemusta pilattu.

Illallisella oli tarjolla monenlaisia rapuja, tässä paistetaan jokirapuja. Samuel söi 5-6 lautasellista rapuja!

Friteerattuja katkarapuja. 

Erilaisia lihoja. 

Olivia tykkäsi näistä poroista, maistuivat mutakakulle. 

Jouluhalkoa emme jaksaneet maistaa. 

Etualalla oleva kurpitsakeitto oli hyvää, nuudelikeittoa emme tilanneet. 

Lohifileitä. 

Lämmin christmas pudding oli herkullista. 

Susheja

Höysteitä jäätelön päälle tai jäähilejälkkäriin, oli muuten hyvää. 

Jotain ihme jäähilejälkiruokaa, joka tehtiin annoksittain erikoisella koneella.


Juhlaillaisen lisäksi hotellilla juhlittiin joulua joulupukin vierailulla ja kuuntelemalla lasten esittämiä joululauluja. Saimme myös pieniä joulumuistamisia. Joulupukki jakoi pieniä silkkipussukoita joissa oli kastanjoita, siivoojat olivat jättäneet huoneeseen piparipussin ja lapsikuorolaiset antoivat meille pussin, jossa oli kyniä ja kortteja. Suomalainen joulupukki oli myös lähettänyt meidän lapsille pienet lahjat kotoa. Samuel sai toffeita, kirjan ja pienen legopaketin, jonka hän kokosi jo ruokapöydässä ja Olivia sai pelin ja Geisha-rasian. Viihdyimme lähes kolme tuntia illallisravintolassa ja jouluaatto tuntui juuri sellaiselta jouluaatolta kuin miten me haluamme sen kokea. 

Oikein hyvää joulua!

Monta kertaa on tullut kuunneltua Thaimaassa lasten esittämiä joululauluja, aina yhtä ihanaa. 

Narain aula ja komea joulukuusi. 

Ei kommentteja: