torstai 31. joulukuuta 2015

Chongqing 23.-24.12.2015

Päivä 1.

Kiinaan on pitkä matka, mutta lento tänne sujui taas erittäin nopeasti. Samuelin lento taisi sujua parhaiten, mitä se on koskaan sujunut. Tähän oli osasyynä, että emme matkustaneet ”Ranskan raadolla” eli näillä Finnairin Ranskan leasing koneilla, vaan Finnairin omalla kalustolla jissa on virtapistokkeet. Virtapistokkeesta sai virtaa DVD-soittimeen ja Samuelin aika meni rattoisesti Kätyrit-elokuvan parissa. Elokuvan ja ruuan jälkeen Samuel olikin niin väsynyt, että kävi nukkumaan. Myös Olivia nukkui parin tunnin unet koneessa, ennen kuin laskeuduimme Chongqingiin kello kahden maissa yöllä Suomen aikaa. 


Chongqingin lentoasemalla jouduimme ensin jonottamaan ulos koneesta, koska kävelysilta ei osunut kohdalleen ja jouduimme odottamaan vetoautoa. Sitten emme päässeet koneesta, koska viereistä konetta lastattiin. Odottelujen jälkeen odottelimme vuoroamme passintarkastukseen ja laukkujen läpivalaisuun. Jonottelujen ja odottelujen jälkeen löysimme nopeasti meitä vastassa olleet kuskit ja matka hotellille sujui nopeasti. Samuel voi pahoin taksissa juuri ennen hotellia ja oksensi vähän päälleen. Onneksi sai pidäteltyä suurimmat puklut sisällään.



Hotellissa sisäänkirjautuminen sujui nopeasti ja varaukset oli kunnossa. Säästäväisinä matkustajina emme taaskaan raaskineet maksaa lisävuoteita huoneeseemme, vaan sovimme että minä nukun kolmestaan lasten kanssa makuuhuoneessa leveässä sängyssä ja Tomi nukkuu olohuoneen sohvalla. Lepäilimme hetken huoneessa Olivian ollessa ainoa, joka nukahti sikeään uneen. Lepäilyn jälkeen Suppalat tulivat hakemaan meitä kauppareissulle, jonka teimme läheiseen Carrefouriin. Carrefourin jälkeen teimme pienen kävelyretken lähistöllä ja menimme syömään tutusti ja turvallisesti KFC:hen.
Samuel alkoi olemaan jo alkuillasta todella väsynyt parin tunnin koneessa nukutun yön jäljiltä.

Menimme kuitenkin käymään vielä uimassa, jotta pysyisimme hereillä iltaan asti. Ajattelin, että jos lasten ei anna nukkua illalla päiväunia niin pääsemme nopeasti Kiinan rytmiin. No eihän se ihan niin helposti mennyt…

Ei kommentteja: