torstai 31. joulukuuta 2015

Chongqing 28.12.2015

Päivä 5.

Heräsimme taas pirteinä ja levänneinä uuteen lomapäivään. Aamupalat sujuivat normaaliin tapaan. Pienen lepäilyhetken jälkeen lähdimme suunnitellusti Ciqicoun vanhaan kaupunkiin. Kävelimme sadan metrin päässä sijaitsevalle metroasemalle, josta ostimme liput. Tästä metroasemalta ei kuitenkaan päässyt suoraan Ciqicouhun, vaan kävelimme maan alla oikealle linjalle. Siltä sitten köröttelimme puolityhjässä metrossa noin puolen tunnin matkan Ciqicoun pysäkille. Viime reissulla meillä ei ollut tietoa, missä vanhakaupunki sijaitsi ja jouduimme kävelemään asemalta umpimäkään etsimään jotain paikkaa josta meillä ei ollut mitään tietoa. Nyt suunta oli selkeä ja kävelimme suoraan vanhankaupungin portille.






Ciqicoussa oli melko paljon porukkaa. Kävelimme kapeita katuja ja katselimme esityksiä kun myyjät valmistivat nuudeleita, pähkinätoffeeta, grillasivat ruokia yms. Paikka oli taas sellainen, missä oli jokaiselle aistille koettavaa. Tällä kerralla kävimme myös joen varrella, missä oli pieni huvipuisto. Samuel hyppi siellä innoissaan valjaissa tramboliinilla. Kävimme myös korkealla kukkulalla sijaisevalla temppelialueella. Alueelle oli viiden yuanin sisäänpääsymaksu, joka sisälsi kolme suitsuketta per henkilö. Veimme suitsukkeet alttarille ja otimme reilusti valokuvia upeassa ympäristössä. Olivia osti itselleen Panda-repun ja lapset saivat myös ilmassa lentävän minion-ukkelin. Syömisistä lapset ihastuivat pitkän tikun ympärille valmistettuihin perunakierteisiin ja sotkivat itsensä myös sydämenmuotoiseen hattaraan.















Vaikka kävelimme rauhassa Ciqicoussa ja istuimme kahvilassa, niin lapset olivat taas todella väsyneitä kävelyn jälkeen. Metro, jolla lähdimme hotellille päin, oli aivan täynnä emmekä päässeet istumaan. Jäimmekin seuraavalla asemalla pois, siirryimme aivan viimeisen vaunun kohdalle ja nousimme seuraavaan junaan, johon mahduimme istumaan. Tämä oli hyvä ratkaisu, sillä Olivia nukahti heti istumaan päästyään. Matka takaisin hotellille sujui sukkelaan. Metroasemalta suuntasimme suoraan Pizza Hutiin syömään. Tilaus ei mennyt tällä kertaa ihan nappiin yhteisen kielen puutteen vuoksi, mutta jotain saimme sentään syötäväksi.



Syömisten jälkeen suuntasimme hotellille. Lepäilimme ihan pienen hetken ja lähdimme iltauinnille. Hotellin uima-allas on menossa ensi viikolla kuukauden mittaiselle talvitauolle. Onneksi tauko ei sattunut meidän vierailun ajalle, sillä se olisi harmittanut. Uimisten ja saunomisten jälkeen oli taas kiva lähteä nukkumaan. Kuten kirjoittelin aiemminkin, niin Samuel on potenut koko ajan kovaa koti-ikävää. Hän odottaa päivää, kun pääsee takaisin ”sinne, missä minun kuuluu aina olla”. Olivia taas laskee päiviä, jolloin on pakko lähteä kotiin. Hän viihtyisi täällä kauemminkin. Minä tykkään olla täällä ja olisin pitempäänkin. Aika rankkaa tällainen kaupunkiloma kuitenkin on, joten jos olisimme täällä kauemmin olisi tahtia hidastettava. Vaikka nautinkin kovasti lomista Kiinassa, niin iltaisin olen salaa suunnitellut jo ensi kesän Thaimaan reissua, jonne on jo liputkin hommattu…


Iltanäkymä huoneestamme

Ei kommentteja: