torstai 31. joulukuuta 2015

Chongqing 29.12.2015

Päivä 6.

Aamulla taas normaalit kuviot ja sen jälkeen suuntasimme matkasuunnitelman mukaisesti etsimään uutta shoppailupaikkaa. Suuntasimme metroasemalle ja ostimme liput Guanyingin metroasemalle koska sen läheisyydessä piti olla hyviä shoppailupaikkoja. Kiertelimme katuja ja maanalaisia kauppoja, mutta emme löytäneet mitään erikoista. Kauppakierrosten jälkeen kävimme kahvilassa ja mäkkärissä välipalalla ja palasimme takaisin hotellille. Tällä kertaa metrot olivat aika täynnä eli tämä lentoasemallekin menevä linja näyttäisi olevan suositumpi kuin linjat, joilla pääsee eläintarhaan tai Ciqicouhun. Pienestä tungoksesta huolimatta metro on Chongqingissa erittäin helppokäyttöinen, selkeä ja kätevä liikkumismuoto.


Metroreissun jälkeen käväisimme hotellihuoneessa ja kävimme kysymässä respassa mistä löytäisimme jo aiemminkin etsimämme Chaotianmenin marketalueen. Saimme koordinaatit sinne, mutta alue oli mennyt jo kiinni ennen kuin ehdimme sinne. Käväisimme sitten pikaisesti läheisessä ostosparatiisiksi nimeämässäni monikerroksisessa tavaratalossa tekemässä pari ostosta. Syömään menimme Hongya Dongiin samaan meksikolaiseen ravintolaan, jossa kävimme viimeksikin. Ruoka ei ollut mitään kovin erikoista, mutta kiinalaiseksi meksikolaiseksi ruuaksi ihan syötävää. Ruokailussa venähti niin pitkä aika, että emme ehtineet uimaan ollenkaan. Se harmitti vähän Samuelia, mutta lupailimme että pääsee kyllä vielä uimaan tämän loman aikana.





Hotellimme sivuovesta pääsi sisään huonekortilla...

Päivä hujahti taas nopeasti, illat tulevat oikeastaan ihan liiankin nopeasti. Toisaalta tällainen lyhyt kaupunkiloma on kiva irtiotto arjesta, mutta toisaalta lasten kanssa olisi mukava kulkea ja edetä rauhassa. Näin voisi pitää välipäiviä jolloin löhöilisi vaan hotellihuoneessa ja nauttisi rennosta lomasta. Nyt sellaiseen ei oikein raaski kuluttaa aikaa…

Ei kommentteja: