torstai 26. joulukuuta 2019

Lomapäivä Mae Phimissä

Ranta hotellin kohdalla

 Samuel nukkui melkein kellon ympäri viime yönä, mutta oli herätessään edelleen kuumeisen ja kipeän oloinen. Hain hänelle aamiaisen huoneeseen ja juomat maistuivatkin hyvin. Annoin myös kuumelääkettä ja sen turvin saimme lomapäivän käyntiin. Aamu alkoi rannalla, missä kelluimme ihanan lämpimässä merivedessä pitkän aikaa. Tämän jälkeen siirryimme taas altaalle ja jatkoimme uimista. 

Rantalelukauppias hotellin edessä

Allasleikkejä

 Uimisten jälkeen lähdimme moporetkelle. Ensimmäinen kohteemme oli Mee D ravintola, jossa olemme käyneet jo parina kesänä syömässä ja uittamassa jalkoja kalojen seassa. Nyt lammikossa ei ollut enää ollenkaan kaloja. Emme tiedä minne kalat ovat joutuneet tai tuleeko niitä myöhemmin lammikkoon. Pitää tulla ensi kesänä katsomaan. Samuel odotti, että pääsee laittamaan nuudeleita varpaiden väliin ja tarjoilemaan niitä kaloille syömisen aikana. Nyt jouduimme syömään itse ruuat ja hyviähän ne olivatkin. Tilasimme mummon kanssa juomiksi thai milk teat ja nekin oli yhtä hyvää kuin aiemminkin. 

Liukumäki Mee D ravintolassa
Tänne oli tullut muitakin vesileluja


Thai milk tea

Wontoneja

Nuudelikeittoa

Mee D:n jälkeen mopoilimme katsomaan Raksamae Bridgeä. Sillalta alkaa kävelyreitti mangrovemetsään, mutta emme lähteneet kävelemään kierrosta tässä kuumuudessa, vaan tyydyimme katselemaan rämeikköä sillan kupeesta. 

Raksamae bridge

Mangrovemetsää

Rapujakin löytyi

Raksamae Bridgen jälkeen moporetkemme jatkui Wassana Fishing Parkiin. Paikka ei oikeastaan ole mikään kalastuspuisto, vaan ravintola jossa tarjoillaan kalaruokia. Ihan kaunis paikka ja varmasti suosittu ruokapaikka paikallisten keskuudessa. Meillä oli mahat täynnä vielä ruokailusta, mutta ostimme kauniita thai jälkiruokia ja joimme virvokkeita. 


Wassana fishing park


Kiva käsienpesuallas

Hotellille palattuamme menimme altaalle uimaan ja keskustelimme suomalaisen perheen kanssa yhteisestä snorklausretkestä. Tarkoituksenamme olisi lähteä lauantaina tekemään pieni meriretki. Retki olisi mentävä varaamaan huomenna, jos mieli ei muutu ja päädymme tekemään jotain muuta. Altaalla olon aikana näimme kun aurinko alkoi laskeutua ja ajattelin mennä kuvaamaan auringonlaskun merenrantaan. Haettuani kameran huoneesta, kiinnitettyäni kameran jalan ja juostuani rantaan, huomasin että aurinko oli juuri laskeutunut enkä saanut kuvaa. Ehkä huomenna on parempi onni. 

Hetki auringonlaskun jälkeen

Allasalue illan hämyssä

 Uimisten jälkeen kävimme vielä syömässä Buffalo Bill ravintolassa. Ravintola on meille tuttu aiemmilta reissuilta, mutta minä en oikein löydä sieltä itselleni sopivaa syömistä, joten jouduin päätymään paistettuun riisiin. Samuel nautti, kun sai syödä lautasellisen nachoja ja vaarillekin löytyi pyttipannua. Syömisen jälkeen käväisimme pikaisesti kaupassa ja söin reissun ensimmäisen jäätelön. Hotellille palattuamme hoidin asian, joka on vaivannut minua pari päivää eli tein päätöksen matkustusluokkamme korotuksesta myös paluulennolle businessluokkaan. Yölennot ovat itselleni kauhistuksia, kun en osaa nukkua istuen ja meidän lentomme lähtee juuri ennen puolta yötä. Nyt pääsemme nukkumaan vaakatasoon ja pääsemme nauttimaan myös kotimatkasta sitten kun se koittaa. 

Buffalo Bill ravinola

Hotellimme julkisivu

Ei kommentteja: