perjantai 2. maaliskuuta 2012

Siam Park

1.3.2012




Julkaisen kirjoitukset nyt vähän jälkijunassa koska emme saaneet nettiä toimimaan Bangkokissa. En tiedä missä vika eikä hotellin henkilökuntakaan osannut auttaa. Eilisestä päivästä vielä sen verran, että käväisimme illalla suunnitellusti BigC tavaratalossa. Menimme tavarataloon taksilla ja kuten aina ovimiehet tilasivat taksin joka tuli heti paikalle. Taksimittari oli päällä kuten aina ja reissu sujui nopeasti ja edullisesti kuten aina. Takaisin tulon kanssa oli pieniä haasteita. Illalla oli melkoiset ruuhkat ja taksin saaminen oli vähän hankalaa. Taksit eivät joko tunnistaneet hotellia edes näyttämästämme hotellikortista tai sitten oli jotain muuta häslinkiä. Kävelimme Tescolotuksen eteen ja odottelimme siellä parikymmentä minuuttia taksia. Lopulta saimme kyydin mukavalta taksikuskilta joka lähti ilman mitään kyselyitä viemään meitä mittarilla hotellille vaikka ei ollut aivan varma hotellin sijainnista. Ihan viime metreillä ohjasimme kuskia vähän väärään suuntaan, mutta pienen koukun jälkeen pääsimme hotellille. Tavaratalosta mukaan tarttui joitain vaatteita, vähän syömistä ja Olivia tuhlasi omia rahojaan mm. Paavo Pesusieni tuotteisiin.

Tänään vietimme koko päivän Siam Park huvi/vesipuistossa. Paikka oli tosi kiva ja ylitti odotuksemme. Sisäänpääsymaksu oli aikuisilta 700THB ja sisälsi kaikki huvipuistovälineet ja vesipuistoalueen sekä buffet lounaan. Taksimatka hotellilta vesipuistoon kesti pikateitä pitkin lähes tunnin ja taksin hinnaksi sovimme 1200THB sisältäen tietullit meno-paluusta. Huvipuistossa menimme ensin vesipuiston alueelle ja ehdimme pikaisesti testata maailman suurimman aaltoaltaan. Uimisen jälkeen kävimme syömässä sisäänpääsylipun hintaan kuuluvan buffet lounaan. Ruoka oli tähänastisista ruuista paras. Aitoa thaimaalaista ruokaa ja todella montaa lajia, nam etenkin paistetut tofu-nuudelit ja kala hapanimeläkastikkeessa oli hyvää. Syömisen jälkeen Samuel otti pikaiset päiväunet rattaissa ja uiskentelimme vielä jonkin aikaa. Olivia laski innoissaan pitkästä liukumäestä ja minäkin uskaltauduin laskemaan mäestä melkoisen huudon kera. Paikalliset nauroivat kiljumistani, mutta en pystynyt olemaan hiljaa, kamalan ihana mäki. Samuelkin ehti vielä uimaan ennenkuin lähdimme pikaisesti kiertelemään huvipuiston muita alueita. Kävimme mm. veneajelulla Afrikka osioissa ja Dinomaassa kiertelemässä . Paljon jäi silti näkemättä kun kaikkea ei vaan ehdi päivän aikana kiertää tällä meidän porukalla koska vähän väliä jollain on nälkä, jano tai muuten vaan jotain säätämistä. Suosittelen kaikille lapsiperheille lämpimästä tätä paikkaa. Puistossa oli erittäin rauhallista. Minnekään ei tarvinnut jonotella ainakaan näin arkipäivänä. Ainoa mitä puistossa on kestettävä on tolkuton helle ainakin näin maaliskuun alussa. Vesipuiston alueella oli paljon katettua aluetta, mutta kuumuus oli silti valtava. Paljasjalon liikkuminen allasalueella tuotti melkoista tuskaa ja aurinkorasvat eivät meinanneet kestää iholla uimisen aikana. Pahemmilta palovammoilta onneksi vältyttiin. Olen erittäin tyytyväinen Samuelin ja Olivian pitkähihaisiin uv-suojapaitoihin, ilman niitä en enää lähtisi näille leveysasteille.

Samuel oli melko väsynyt ja rasittunut taksimatkalla hotellille ja niin olimme tosin me muutkin. Päivä oli ihana ja saattaa olla, että menemme joskus uudelleenkin Siam parkiin, mutta taksissa meillä oli ensimmäisenä mielessä pääsy hotellille lepäämään. Hotellille saavuttuamme huomasimme, että siivoojat eivät olleet käyneet huoneessamme. Illalla siivooja kävi pikaisesti tyhjentämässä roskikset, otti likaiset pyyhkeet pyykkiin ja selitti meille elekielellä, että puhtaita pyyhkeitä ei ole saatavilla. Mikäs siinä, ollaan sitten ilman pyyhkeitä. Kävimme Tomin ja Samuelin kanssa illalla vielä läheisessä pizzeria Lidossa syömässä pizzan "kolmeen" osaan ja ostimme Olivialle ja mummolle take away pizzan hotellille. Eipä ollut kummoista ruokaa, mutta saihan siitä mahan täyteen ja hyvän mielen kun ostin vielä 7elevenistä wine coolerin jälkkäriksi. Hotellilla Samuel kävi vielä iltakylvyssä ja peittelin pojan yöunille rattaisiin noin kello 21. Samuel on nukahtanut kaikille unille rattaisiin ja olen nostanut hänet sieltä sänkyyn. Sänky on nyt jostain syystä niin paha paikka, että sinne hän ei mene vapaaehtoisesti. Olivia antoi minulle ja Tomille illalla jalkahierontaa ja teimme yhdessä puuhakirjaa. Nukkumaan mennessä Olivialla pyöri mielessä päivän tapahtumat ja etenkin dinosaurukset ja muut Olivian mielestä pelottavat asiat eikä uni meinannut tulla. Nyt kaikki muut minua lukuunottamatta ovat jo nukkumassa joten enköhän minäkin mene sänkyyn. Huomenna olisi edessä parin tunnin pikkubussimatka Cha amiin.

Ei kommentteja: