torstai 27. kesäkuuta 2019

Perhospuisto Entopia



Tänään meillä oli alun perin suunnitelmissa lähteä käymään Penang Hillillä ja samalla Kek Lok Si temppelialueella Georgetownin lähellä, mutta hylkäsimme suunnitelman koska olemme käyneet aika monilla kukkuloilla ja tähän retkeen olisi mennyt koko päivä. Vaihtoehto tälle suunnitelmalle oli lähteä käymään noin 7 kilometrin päässä sijaitsevassa Entopia -perhospuistossa. Olemme aiemminkin käyneet perhospuistossa ainakin Koh Samuilla ja muistaakseni jossain muuallakin, mutta oli kiva lähteä katsomaan tämäkin paikka. Netin mukaan Entopiaa oli uudistettu ja laajennettu lähiaikoina, ja se on saanut melko hyvät arvioinnit mm. tripadvisorissa. 

Entopiaan pääsee kätevästi hotellimme edestä joko bussilinjalla 101, jolla menimme myös Georgetowniin tai 102, jolla pääsisi lentokentälle asti. Toinen päätepysäkki on Batu Ferringhin jälkeen Teluk Bahangissa, jonka lähellä Entopiakin sijaitsee. Busseja kulkee tosi usein, joten niitä ei tarvitse juurikaan odotella. Busseissa ei ole ollut myöskään mitään ruuhkia, joten olemme aina päässeet istumapaikoille. Matka Entopiaan maksoi meiltä neljältä alle 5 ringgittiä eli aika tasan euron. Entopian päässä bussipysäkki on juuri ennen Entopian sisäänkäyntiä. Pääsymaksu Entopiaan oli meiltä neljältä noin 200 ringgittiä eli noin 42 euroa. Sisällä Entopiassa oli niin paljon nähtävää, että mielestäni hinta-laatusuhde oli kohdallaan. Entopian karttoja löytyy netistä, mutta tuosta kopioidusta kuvasta näkee hieman paikan mittasuhteita. 


Vaikka Entopiaa mainostetaan perhospuistona, on siellä hyvin paljon muutakin. Minusta se on enemmänkin perhospuiston, puutarhan, pienen eläintarhan ja tiedekeskuksen yhdistelmä. Nähtävää ja koettavaa oli paljon, mutta jos tuonne menee niin perhospuiston puolella ulkotiloissa kannattaa varautua järkyttävään kuumuuteen. Itseäni ei haitannut vaikka hiki valui solkenaan, mutta Samuel valitteli asiasta ja oli aika nääntynyt. Sisätiloissa, etenkin kellarikerroksen uumenissa, oli viileää. Siellä oli erilaisia tietoiskuja, eri aistein koettavia tehtäviä ja erilaisia interaktiivisia pelejä yms. Eniten meitä kiinnosti kuitenkin perhoset ja tässä alla on nyt paljon kuvia ihanista perhosista, joita näimme tänään. Jotkut perhoset olivat huomattavasti aktiivisempia lentelemään, eikä niistä saanut kuvia, mutta toiset taas pysyivät enemmän paikoillaan. 






























Perhospuiston jälkeen hyppäsimme taas bussiin joka vei meidät maksutta Teluk Bahangiin bussilinjan päätepysäkille. Sieltä jatkoimme 101 linjalla eteenpäin ja jäimme pois bussista 800m ennen hotelliamme, koska menimme tekemään vielä lisää ostoksia Hard Rock Cafen kauppaan. Meille selvisi, että hotellin alueella on kolme eri kauppaa, joissa kaikissa myytiin vähän erilaisia tuotteita. Ostosten jälkeen kävelimme hotellillemme ja menimme suoraan syömään hotellin Cinnamon ravintolaan. Halusin tähän ravintolaan, sillä siellä on tarjolla paikallisia erikoisuuksia ja halusin maistaa Cendol nimistä jälkiruokaa. Osasin jo etukäteen aavistella miltä ruoka maistuu, koska tiesin sen sisältävän höylättyä jäätä, johon olen tutustunut Thaimaan reissuilla, ja punaisia papuja. No hyväähän se oli, ei voi valittaa. 



Hotellihuoneeseen saavuttuamme kello oli jo yli viisi eli reissussa meni taas koko päivä. Lepäsimme hetken ja lähdimme uimaan. Tilasin Olivialle pizzan italialaisesta ravintolasta, joka tuotiin allastuolille. Tomi ja Samuel uivat pitkään meressä ja me kaikki polskuttelimme myös ihanan lämpimässä altaassa ravintolasta kuuluvaa livemusiikkia kuunnellen. Olipa taas mukava lomapäivä!






Ei kommentteja: