torstai 24. toukokuuta 2007

Hellettä

Allastunnelmia


Kangasmarkkinat


Haitzhu



Tänäänkin saimme nauttia melkoisesta helteestä. Kyselimme aamulla respasta ostosmahdollisuuksista ja meille näytettiin pari paikkaa joihin kannattaisi mennä. Toinen oli urheiluvaateliike ja toinen antiikkikatu. Menimme sitten aamiaisen jälkeen taksilla urheiluvaateliikkeeseen, mutta huomasimme jo pihalla, että kyseessä oli kallis merkkiliike. Vaatteet on varmasti siellä edullisempia kuin Suomessa normaalihintaiset, mutta ihan liian kalliita omalle budjetille eikä mitään mielenkiintoista osunut silmiin. Päätimme jättää antiikkikadun väliin ja kävelimme kangas- ja vaatemarkkinoille. Perillä oli keskikokoinen tavaratalo ja siellä oli monenlaisia kankaita myynnissä sekä mahdollisuus teettää vaatteita. Ostimme 10metriä suklaan ruskeaa silkkiä (2euroa/metri) verhokankaaksi. Odotimme puolisen tuntia kun kangasta haettiin jostain ja lopulta saimme kangasmytyn muovikassissa mukaamme. Hotellilla huomasimme, että kankaassa oli virhekohta ja saa nähdä saako siitä tehtyä kaksia verhoja. Olisi siis tietenkin pitänyt tarkastaa kangas liikkeessä, kuten aina kangasostoksia tehtäessä.
O nukahti jo ennen kangasmarkkinoille menoa ja jatkoi unia kun lähdimme kävelemään markkinoilta kohti Haizhua jossa olimme jo käyneet kerran aikaisemminkin. Ostelimme kaikenlaista vähän pienempää ja isompaa krääsää. Esimerkiksi hiuspinnejä, ilmapalloja, O:n leluja ja hänen serkkupojilleen sekä O:lle potkulaudat. Haizhusta pois lähtiessämme yritimme saada taksia, koska päivän kävelykiintiö alkoi olla täynnä. Taksin saanti ruuhka-aikaan on melko haasteellista suurkaupungissa. Lopulta eräs yksityisyrittäjä otti meidät kyytiin ja tingimme matkan kolmeen euroon.

Ennen hotelliin menoa kävimme uudestaan apteekissa etsimässä O:lle lääkettä hyttysenpuremiin. Eilen saimme apteekista mukaamme tiikeribalsamia ja yritin nyt löytää jotain kortisonirasvaa, mutta eivät suostuneet? sitä myymään. Kovasti päivittelivät O:n jalkoja, mutta mukaan saimme jotain kiinalaista salvaa. O:n jalat on siis pahan näköiset. Pohkeissa on neljä isoa pahkuraan lähes 10cm halkaisijaltaan eli valtavat. Toinen jalkaterä on mallia pikkunorsu. Olen antanut zyrteciä melko reilusti ja se on auttanut vähän. Laskee hetkeksi pattien turvotusta pienemmäksi. O oli myös aamulla ja tänään muutenkin kuumeisen oloinen. Luulen, että kuume johtuu näistä puremista ja olen antanut Panadolia lääkkeeksi. Toivotaan, että tilanne ei pahene ainakaan ennen kuin selviämme Suomeen. T kiroili melkoisesti jo puistossa eilen kun huomasimme puremat. Tiesimme heti mitä niistä seuraa.

Tulimme hotellille ehkä noin 17.00 ja mietimme hetken mitä tekisimme. Päätimme kauppareissun sijaan mennä uima-altaalle. T kävi taas vähän bodaamassa ja minä uin O:n kanssa. Uimisen jälkeen kävimme vielä syömässä ja nyt suunnittelemme nukkumaan menoa. Huominen ohjelma alkaa olla jo selvillä, mutta palataan siihen myöhemmin. Hyvää yötä Kiinasta!

Ei kommentteja: