tiistai 22. toukokuuta 2007

Hotellilla jälleen

Tee Mall ostoskeskus


Leikkipaikka hotellin takana




Metroasemalla





Beijing Lu Walking street



Tänään aamulla heräsimme taas vasta noin kello 9.30 ja vettä satoi. Onneksi se olikin vain kuuro ja loppupäivä oli helteinen, pilvinen ja onneksi sateeton. Aamiaisen jälkeen lähdimme taksilla kuuluisalle Beijing Lu kävelykadulle. Ennakkotiedoista päätellen siellä piti olla hyvät ostosmahdollisuudet. Katu oli melko lyhyt ja sen varrella oli jonkin verran pieniä liikkeitä sekä pari extra kallista tavarataloa. Teimme muutamia ostoksia itsellemme sekä O:lle sekä kävimme taas tankkaamassa O:n KFC:ssä. Ihmeteltyämme kadun menoa kävelimme lähimmälle metropysäkille tarkoituksena mennä TeeMall ostoskeskukseen joka sijaistsee kaupungin laidalla. Matkalla pysähdyimme kirjakauppaan ja ostimme pienen Kiinan pöytälipun. Kaupassa oli vain yksi setti joten yritämme löytää vielä toisen, kun lupasin tuliaisiksi katsella. Terkkuja J+perhe. Ostin myös isomman lipun joka oli pakattu läpinäkyvään muovipussiin ja päällä oli Kiinan lipun kuva. Pettymys ja nauru oli melkoinen kun avasimme paketin hotellilla. Pussissa oli neuvostoliiton lippu sirppineen ja vasaroineen. Onneksi ei mennyt kuin kolme euroa hukkaan.



TeeMall ostoskeskus oli valtava ja siellä oli sisällä näitä tutuksi tulleita kalliita merkkiliikeitä sekä kellarikerroksessa halpaketju Jusco joka vastaa Thaimaan Tescoa tai Big C:tä. Tajusimme, että Suomessa vaihtamamme yuanit ovat vähissä ja rahaa pitäisi vaihtaa lisää. Fiksuina otimme kyllä euroja mukaan. No, passit jäi hotellille ja tiesimme, että ne on välttämättömiä rahan vaihdossa. Päätimme kuitenkin yrittää rahanvaihtoa ajokortilla, mutta eurot eivät kelvanneet, ainostaan taaloja olisi otettu vastaan. Meidän Jusco shoppailu jäi sitten katselukierrokseksi ja nuudelipakkausten ostoksi. Ei ollut rahaa mennä edes syömään, vaikka lähistöllä olisi ollut mm. Pizza Hut, joka olisi houkutellut puoleensa. Onneksi oli rahaa paluumatkaan, paljoa ei sitä kyllä tarvittukaan. Metro maksoi hotellille joka oli kaupungin toisella puolella yht. 8 yania eli 80 senttiä meiltä kahdelta. O:sta ei mennyt maksua. Metrot olivat tosi siistejä ja niissä oli mukavasti tilaa myös rattaissa nukkuvalle O:lle.


Ennen hotellille menoa menimme vielä viemään hotellin "takapihalla" sijaitsevaan puistoon O:ta leikkimään ja laskemaan liukumäkeä. Siellä sitten juoksenteli pää läpimärkänä hiestä ja keinuikin jopa pikkuisen juuri adoptoidun kiinapojan kanssa. Tulimme hotellille vasta noin kello 19.30. Jalat olivat aika hellinä kävelystä. O oli melkoisessa vauhdissa eilen illalla sen ihanan iltahetken jälkeen. Jouduin antamaan velliä vielä kahden jälkeen yöllä jolloin vasta rauhoittui lopullisesti yöunille. Tänäänkin nukkui päiväunia noin kello 15.30-17.30, joten tuskin käymme paljon ennen puoltayötä nukkumaan.


Jos huomenna on sateeton ilma, menemme sinne Yuexiu puistoon josta kirjoittelin jo ennen matkaa. Lähistöllä pitäisi olla myös kellojen tukkumyymälät. Meillä ei ole kyllä tarkoitus ostella rolexeja, mutta ennakkotietojen mukaan siellä pitäisi olla myös muita tukkuliikkeitä. Katsotaan...

Ei kommentteja: