perjantai 25. toukokuuta 2007

Viimeinen päivä

Melkoiset kantamukset yhdellä miehellä


Quing Ping




Viimeisiä viedään. Tunnelmat on oikeastaan ihan samat kuin aina kotiinlähdön aikaan. Kotiin lähtöä odottaa, mutta erittäin mielelläni jatkaisin lomaa. En tiedä miten pitkään, koska en ole koskaan ollut niin pitkään lomalla, että haluaisin pois. Selvittelimme tänään aamulla taas repassa ostosmahdollisuuksia ja totesimme, että he eivät tiedä sen enempää paikoista kuin mekään. Me emme tällä lomalla löytäneet mitään meidän mielestä hyvää paikkaa ostella itsellemme vaatteita. Esimerkiksi sellaista kuin Bangkokin Chatuchak tai MBK, Saigonin torialue tai silkkikatu Pekingissä. Kävimme tänään Carrefourissa tekemässä muutamia ostoksia kotiin ja uudelleen lastenvaate tukkutorilla joka on siis loistava paikka tehdä lasten lelu ja vaateostoksia.

Aamulla kävimme myös Quing Ping torilla tuossa aivan vieressä. Sen sanotaan olevan Take away zoo, mutta aika vähäistä oli eläintarjonta. Muuten paikka on viehättävä vanhoine taloineen ja loputtomine tavaravirtoineen. O oli tänään koko päivän ilman vaippaa koska on niin mielettömän kuuma. Pissavahinkoja ei ole käynyt koko lomalla, vaikka on ollut pitkiä aikoja ilman vaippaa. Kysyy aina "onko minulla vaippa" kun sanoo ettei ole, niin pyytää pissalle. Kiinalaiset pikkupöntöt, kuten O näitä reikä lattiassa pönttöjä nimittää, on hänestä aika pelottavia. O:n jalat on ihan hyvän näköiset ja turvotukset laskeneet vähän. Ei ole tänään ollut myöskään kuumeisen oloinen. Mummolle soitteli tänään leikkikännykällä. Terveisiä myös vaarille, mummille ja papalle.

Kävelimme taas tänään kaupungilta hotellille ja nyt on pakko myöntää, että jalat olivat aivan poikki kun pääsimme hotellille. Olimme muutenkin aika väsyneitä joten siirryimme nopeasti uima-altaalle lepuuttelemaan ja viilentelemään itseämme. Vaikka mökillä on ihana uida hiljaisuudessa kesä iltaisin niin täälläkin on oma viehätyksensä kellua kaupungin yläpuolella mainosvalojen loistaessa. Liikenteen melu kuului taukoamatta, mutta pehmeänä ja lentokoneet lentelivät yli. Läheisen noin 30 kerroksisen talon koko julkisivu toimi telkkarina ja siinä näkyi kivoja mainoksia joita voi seurata uidessa. Aika hienoa. Nyt on melko tarkkaan nähty tämä kaupunki ja aitoa kiinalaista kaupunkielämää. Tämä antaa kuitenkin vain yhden kuvan kiinasta sillä maa on valtava suuri ja alueelliset sekä elintasoerot on valtavia.

Me totuimme nopeasti siihen, että ihmiset tuijottivat meitä. Loppulomasta kyllä pelkäsimme, että aiheutamme lisää onnettomuuksia kuin ihmiset eivät muista katsoa eteenpäin. Yhden kerran meitä tuijottanut nainen käveli toista päin suojatiellä ja kädessä olevat tavarat rikkoutui pirstaleiksi, eräs nainen kompuroi rappusissa kun tuijotti meitä ja muitakin vaaratilanteita heidän kiinnostuksensa aiheutti. Meiltä kysyttiin useita kertoja onko O meidän, onko T isä ja minä äiti tai muita vastaavia sukulaisuussuhteita. Thaimaassa tällaisia kysymyksiä tulee harvoin. O ei meinannut tottua ollenkaan tuijotukseen ja yritti joskus haudata päänsä rattaisiin tms. Ihmiset osoittautuivat kyllä ihan ystävällisiksi ja avuliaiksi aina kun tarvitsimme apua eli kaikinpuolin heistä jäi todella positiivinen kuva.

Huomenna meillä on siis kotiinlähtö aamulla. Menemme aamupalalle kello 7.00 ja lähdemme sen jälkeen kentälle. Kone lähtee kello 9.50 joten ehdimme kentälle luultavasti hyvissä ajoissa. Respa sanoin taksin menevän sinne vain 15 minuuttia. Mietin jo itsekseni tämän loman top 10 pahimpia ja parhaimpia paloja, mutta ne taitavat tulla tänne blogiin vasta kotimaassa. Nyt lataan vielä muutaman kuvan ja sitten pakkaamaan.

Ei kommentteja: