perjantai 18. toukokuuta 2007

Päivän saldo...

Minulta jäi taas tunnetusti päiväunet vähiin. En vaan saanut unta, O ja T nukkuivat muutaman tunnin. Kyllä oli taas hankala saada T ylös kun oli juuri unet makeimmillaan kun päätin että lähdemme tutustumaan lähiseutuun. Aiemmin päivällä oli tosi kova sadekuuro sekä ukkosta. Kun saimme itsemme ylös ja ulos alkoi taas sataa ihan mielettömästi. Kävimme katsomassa uima-allasta ja ihan viihtyisältä näytti. Seisoskelimme hetken etuoven edessä lipan alla sateelta suojassa ja päätimme, että lähdemme käymään Carrefourissa.

Menimme taksilla noin 10minuutin matkan, hinta 1,2euroa. Carrefour oli vähän pettymys, mutta teimme tärkeimmät ruokaostokset. O:kin löysi sisähiekkalaatikon jossa teki kakkujaan. Kävimme myös läheisessä ostoskeskuksessa Liwan plazassa, joka osoittautui olevan monikerroksinen tavaratalo täynnä ainoastaan helmi- ja koruesineitä. Lähdimme kävelemään summanmutikassa hotellille päin kun kartasta oli vaikea saada kiinni. Kompassi olisi loistohomma matkalla niin voisi suunnata kartan. osuimme matkalla Shang Xia Jiu kävelykadulle ja katselimme menoa. Päivällinen syötiin Mac Donaldsissa, käärmeet jääköön myöhemmille päiville.

Kaupunki vaikutti näin ensimmäisen päivän kokemusten perusteella melko rauhalliselta! kävelykadut olivat hyviä liikkua rattaiden kanssa ja me itse olimme melkoisia nähtävyyksiä paikallisille. Ei samaan malliin kuin esim. Vietnamin maaseudulla, mutta ihmiset tuijottavat ihan suoraan ja pitkään. Samaan olemme tottuneet Thaimaassa, mutta täällä puuttuu useimmiten se hymy. Ei ihmiset epäystävällisiä ole, mutta Thaimaalaisten kaltaista ylenpalttista ystävällisyyttä ei täällä kuitenkaan ole. Illalla kävelimme vielä Shamianin ympäri (pakko koska saarelle oikaiseva silta oli kiinni). O näki puistossa saman liukumäen jossa oli kuvattu yksi video youtubeen. Haluaa huomenna mennä laskemaan mäkeen samalla tavalla kuin videon tyttö. Seven elevenkin on aivan hotellin kulmalla. Eipähän ole liian iso kulttuurishokki näin Thaimaan jälkeen.

Liwan Plaza



Hotelli saaren ulkopuolelta kuvatuna




Kävelykatu












Ei kommentteja: