lauantai 15. kesäkuuta 2013

CQ ZOO

15.6.2013

Päätimme jo eilen, että tänään levätään eläintarhan merkeissä ja suunnitelma toteutui. Suoriuduimme aamutoimista leppoisaan tahtiin ja pääsimme lähtemään eläintarhaan vähän ennen puoltapäivää. Kysyimme respasta neuvoa miten pääsemme eläintarhaan metrolla ja niillä ohjeilla matka sujui mukavasti. Kuljimme metrolla 11 pysäkin väliä eikä meidän tarvinnut vaihtaa matkalla metroa vaan pääsimme samalla perille asti. Matka maksoi muistaakseni 16 yuania eli pari euroa. Sää on muuttunut kovasti viikon takaisista sateista jolloin kaipailin hupparia ja farkkuja jotka jätin Suomeen. Nyt täällä on todella kuuma eli reilusti yli 30 astetta. Eläintarhaan saavuttuamme Olivia oli tuskissaan kuumuuden kanssa ja olisi halunnut ostaa päivänvarjon, mutta emme raaskineet maksaa siitä yli kymmentä euroa. Onneksi eläintarhan sisäpuolella oli erittäin vehreää ja puut varjostivat kävelypolkuja joten kuumuus helpotti vähän. Lämpötila oli mielestäni aika sama kuin viime Thaimaan reissullamme Bangkokin Lumpini puistossa ollessamme eli yhdellä sanalla sanottuna kuumaa. Itse en juurikaan kärsi kuumuudesta, mutta yritän varjella ettei lapset uuvu ihan täydellisesti.

Eläintarha poikkesi mielestäni monista eläintarhoista joissa olen käynyt sillä tämä oli enemmänkin kiinalaisen puiston ja eläintarhan yhdistelmä. Alueelle ei oltu ahdettu valtavaa määrää eläimiä, vaan siellä oli paljon hienoja puistomaisia yksityiskohtia ja levähdyspaikkoja kiinalaiseen tapaan. Eläimiä oli siellä täällä siisteissä ja tilavissa häkeissä. Mielestäni jotkut jopa paremmissa olosuhteissa kuin Suomen Korkeasaaressa. Tähän teki poikkeuksen kuitenkin apinat ja karhut jotka olivat pienissä rautahäkeissä. Eläintarhassa oli todella vähän ihmisiä. En tiedä onko siellä aina näin vähän porukkaa vai oliko tämä päivä poikkeus. Kiertelimme aikamme eläimiä katselemassa. Olipa joukossa yksi pandakin joka rouskutteli bambua omassa pesässään. Olivian eläintarhakäynnin kohokohta taisi olla patsaan maalaus kun hän osti itselleen savisen kellon ja maalasi sen mieleisekseen. Teimme eläintarhassa myös pakollisia shoppailuja eli joka kerta matkaamme on lähtenyt panda muistoksi. Nyt Olivia osti itselleen panda käsilaukun koska Kantonista ostettu pandareppu meni rikki. Samuel osti kummille tuliaiseksi pienen pandapehmon. Monessa kojussa oli myynnissä myös erivärisiä laiskiaisia ja sellaisetkin lähtivät mukaamme reilun parin euron kappalehintaan vaikka kotiimme ei mahtuisi oikeastaan enää yhtä ainutta pehmolelua.

Näimme eläintarhassa myös matkakumppanimme viimeistä kertaa tällä reissulla koska he ovat lähdössä aamulla kotiin. Kun saimme tytöt kahdeksan vuotta sitten mietin miten ainutlaatuisen asian olemme jakaneet näiden perheiden kanssa. Harvoin sitä lähes tuntemattomien ihmisten kanssa jakaa sen hetken kun kaikki näkevät oman lapsensa ensimmäistä kertaa ja saa erityisen toivotun perheenjäsenen vihdoin omaksi. Nyt tämä ainutlaatuinen tapahtuma sai jatkoa ja saimme jakaa matkakumppaniemme kanssa sellaisia kokemuksia joita ei voi kenellekään sanoin kuvata vaan ne voi ainoastaan tuntea sisällään. Kiitos vielä kerran erittäin paljon matkaseurasta, kaikesta avusta ja vertaistuesta mitä saimme teiltä Tiina ja Jussi ja ihanat tytöt Meeri ja Kerttu. Samuel tulee varmasti kaipaamaan sinua Kerttu ja Olivia puolestaan muistaa Meerin kanssasi treenatut tanssikoreografiat.

Lähdimme eläintarhasta pois joskus neljän jälkeen. Samuel nukahti lähes välittömästi rattaisiin kun pääsimme metron viileyteen. Poikkesimme matkalla hotelliin KFC:ssä tarkoituksena syödä siellä. Jostain syystä ruokamme pakattiin kuitenkin take away pakkauksiin joten tulimme hotellille syömään. Samuelkin heräsi vähän ennen hotellia ja pääsimme nautiskelemaan ruuistamme. Syötyämme lepäilimme jonkin aikaa huoneessa ja lähdimme illalla vielä iltauinnille hotellin uima-altaalle. Allasosastolla ei ollut taaskaan ketään muita joten saimme olla siellä kaikessa rauhassa. Uituamme otimme vielä kunnon löylyt saunassa jossa kävin Samuelin kanssa vaikka saunan käyttö oli kielletty kokonaan alle 16 vuotiailta. Olivia on kärsinyt Suomessa sairastamansa flunssan jälkitilana saadusta yskästä jo pari viikkoa eikä se meinaa hellittää millään. En kuitenkaan usko, että uimisella olisi sitä pahentava vaikutus, mutta uskomatonta kyllä kun köhiminen vaan jatkuu ja jatkuu. Olisi luullut, että tämä kostea ja lämmin ilmakin parantaisi yskää mutta ei. Pitääkin käydä hakemassa Olivialle keittiöstä iltapalaksi yskänlääkettä.

Emme ole vielä ratkaisseet huomisen päivän ohjelmaa. Vaihtoehtoina olisi lähteä käymään Chiqikoun vanhassa kaupungissa tai sitten pyöriä täällä Chongqingin keskustan alueella. Ratkaisemme ohjelman huomenna kunhan nukumme toivottavasti hyvät unet ensin.

Ei kommentteja: