lauantai 17. joulukuuta 2016

Almost@Home Lounge

Hankimme Tomin kanssa aikoinaan Dinersin maksukortit, koska niillä pääsi maksutta lentokenttäloungeihin. Ehdimme hyödyntää tätä etua vain pari kertaa, kunnes Diners muutti sääntöjä ja nykyäänhän loungeihin on 19 euron maksu. Nyt otimme koekäyttöön Amexin kultakortit, sillä niihin sisältyy Priority pass, jolla pääsee neljä kertaa maksutta loungeen. Testasimme tänään ensimmäistä kertaa näitä Priority passeja, sekä samalla Almost@Home loungen.


Minulla oli hämärä mielikuva siitä, missä lounge sijaitsee, mutta varmistin kuitenkin sijainnin lähtöselvitystiskillä. Pääsimme näillä ohjeilla suoraan loungeen, joka sijaitsee siis passintarkastuksen jälkeen olevan taxfree myymälän läheisyydessä. Sisäänkirjautuminen loungeen sujui nopeasti ja meille sanottiin, että kannattaa heti ottaa lämmin ruoka, jos haluamme sitä, sillä ruokaa oltiin juuri vaihtamassa keittoruuaksi. Otimmekin heti annokset kanapastaa sekä ihanaa sitrusmoussea jälkkäriksi ja etsimme itsellemme istumapaikat. Loungessa on normaaleja ruokapöytiä, mutta me valitsimme pehmeät nojatuolit ruokapaikaksemme. Samuel tykkäsi kovasti pastasta ja söi ison annoksen ruokaa. Olivia ei ole pastan ystävä ja hänelle sopi hyvin se, että pastat vaihdettiin savulohikeittoon. Hän söikin keittoa kaksi lautasellista.


Lämpimien ruokien lisäksi loungessa oli tarjolla salaattipöytä ja muuta pientä syötävää kuten suolapähkinöitä ja -keksejä, suklaata, joulupipareita, hedelmiä ja joulutorttuja jotka tosin loppuivat ennen kuin ehdimme ottaa niitä. Juomapuoli oli monipuolinen. Tarjolla oli erilaisia mehuja, limsoja, vichyjä sekä alkoholijuomia kuten kuohuviinejä, viinejä, olutta ja alkoholillista glögiä. Ruoka ja juomapuoli oli mielestäni riittävä. Ei mitään erikoisuuksia tai hienouksia, mutta ruuat olivat sopivia juuri meidän makuumme.



Yleinen tunnelma loungessa oli rento. Kun menimme loungeen kolmen aikoihin, siellä oli vielä tyhjiäkin paikkoja. Noin tuntia myöhemmin paikat olivat täyttyneet, mutta silti jokainen pääsi jonnekin istumaan. Ruuhkan tunnetta siellä ei kuitenkaan ollut. Tomi luki loungessa iltasanomat ja minä selailin nettisivuja. Olimme loungessa kaikkiaan vähän reilun tunnin ja olisin viihtynyt siellä kauemminkin. Luulen, että menemme tänne loungeen uudelleenkin. Jouduimme nyt maksamaan lapset sisälle eli yhteensä 48 euroa. Lentoaseman hintatason tuntien koin saavani tälle rahalle vastetta. Henkilökunta loungessa oli ystävällistä ja avuliasta kuten kuuluukin. Suosittelen kokeilemaan… 



Ainiin, terveisiä lentokoneesta. Tämä teksti on kirjoitettu ja kuvat ladattu Finnairin A350 koneen wifillä...

Ei kommentteja: