tiistai 27. joulukuuta 2016

Nyt tarkenee eli aurinkoinen päivä Koh Lantalla

Tänään oli taas päivä, jolle emme suunnitelleet mitään etukäteismenoja. Aamiaisella ei ollut onneksi mitään ruuhkia, vaikka hotellissa vaikuttaisi olevan vähän enemmän asiakkaita kuin lomamme alussa. Jouluviikonlopuksi tulleet vieraat ovat tosin poistuneet jo hotellista ja luulen, että ensi viikonloppuna taas väkeä riittää uuden vuoden vuoksi. Kirjoittelin jo aiemmin, että hotellimme Lanta resortin aamiainen ei ole mikään kummoinen, mutta ei siinä ole mitään suurempaa valittamistakaan. Munakaspisteellä oli tänään töissä kaksi vauhdikasta kokkia, joten homma sujui sukkelasti eikä munakkaita tarvinnut juuri odotella. Tarjolla on aina kolmea eri hedelmää pilkottuna ja joka aamu hedelmäsalaattia. Juustot tosiaan puuttuvat kokonaan, mutta esim. jogurtti on herkullista. Mehuja on useampaa laatua ja niissäkin on vaihtelua. Tänään tarjolla oli ensimmäistä kertaa lemongrass vettä, joka olikin yllättävän hyvää. 

munakaspisteen kokit hommissa

papaya kuuluu jokapäiväiseen aamiaiseeni Thaimaassa

Mehutarjonta

osa aamiaisestani
 Aamupalan jälkeen kävimme kyselemässä respasta, miten joulujuhlasta saamamme ilmainen hiertonta käytetään ja mihin hierontapisteeseen lahjakortti käy. Respan virkailija ei ymmärtänyt yhtään mikä kortti minulla on ja sanoi, ettei sitä voi käyttää kun se liittyi jouluun. No kortin takana oli selkeät ohjeet englanniksi, mutta aikamoisen säätämisen jälkeen hän ohjasi minut henkilölle, joka tiesi jotain asiasta. Hän soitti hierontapisteeseen, neuvoi meidät sinne ja sanoi että voimme itse käydä varaamassa ajan. Lähdimmekin melko pian aamiaisen jälkeen rannalle, jossa hierontakin sijaitsi. Mummon ja vaarin hotellirakennuksen seinällä on kylttejä, joissa lukee että vierailla on mahdollisuus saada kuljetus respaan ja rannalle. Pyysimmekin sitten hotellin henkilökuntaa kuskaamaan meidät hotellin autolla rannalle. Olivia ja Tomi menivät suoraan hierontaan ja minä, Samuel, mummo ja vaari menimme uimaan ihanan lämpöiseen meriveteen. Vaari joutui lähtemään rannalta jalkakrampin vuoksi vähän aiemmin pois, mutta me muut uimme pari tuntia meressä. Snorklasimme, heittelimme palloja ja nautimme vain olostamme. Olimme siis kaksi tuntia yhtä mittaa vedessä...

Tällä autolla hotellivieraita mm. kuskataan hotellin rantaan jos ei viitsi kävellä

Rannan hierontapaikka

Teimme leirimme rantaan.
 Saatuamme tarpeeksemme meressä uimisesta, siiryimme Tomin ja lasten kanssa uima-altaalle. Sielläkin tuli vietettyä pari tuntia. Olimme koko tuon ajan uimassa, lukuunottamatta jätski ja pizzataukoa. Tänään oli aurinkoinen ja helteinen päivä, lämpötila oli yli 30 astetta. En lisäillyt yhtään itselleni aurinkorasvaa uinnin aikana, joten selkä paloi. Nyt olen rasvaillut sitä aloeveralla ja huominen snorklausretki meneekin sitten paita päällä uimiseksi. Samuel on taas muuttunut "thaimaalaiseksi pojaksi", kuten hän itseään kutsuu rusketuksen vuoksi. Samuelin uintiharjoitukset sujuvat hyvin. Tänään hän ui pitkiä pätkiä isossakin altaassa ilman kellukkeita.
Ei ole tungosta altaillakaan
Uintireissujen jälkeen lepäilimme taas hetken altaassa ennen lähtöä Saladaniin. Saladanissa kävimme kyselemässä kyytien hintaa Krabin lentoasemalle ylihuomiseksi ja lopulta varasimmekin kyydin 2200thb:n hintaan. Kävimme syömässä aiemmin hyväksi todetussa Coco ravintolassa. Kävimme myös tekemässä pieniä shoppailuja ja ruokakaupassa. Matkat kuljimme tuktukin sijaan lavataksilla, sillä emme olisi mahtuneet yhteen tuktukiin. Matkat maksoivat 200thb suunta täältä Long beachilta.
Pina colada Cocon tapaan

Ravintolasta on kivat näkymät merelle


Pad thai, ihan ok.

Käväisimme myös kävelykadulla

Ruokakojuissa myytiin kaikenlaista herkkua, mutta ei enää jaksanut syödä mitään

Olivia ihastui viime jouluna Kiinassa näihin kierreperunoihin, nyt ne jäi kyllä maistamatta
Hotellille palattuamme minä kasasin Samuelin ostaman lego ninjago auton ja menin uimaan "omaan" altaaseen. Pakkailin myös tavaroita, sillä lähdemme huomenna aikaisin snorklausretkelle Koh Rokille. Sääennusteen mukaan huominenkin ilma on hyvä ja aurinkoinen, joten toivotaan että näemme hienoja koralleja ja kaloja pinnan alla.

Ei kommentteja: