sunnuntai 18. joulukuuta 2016

Pitkä päivä

Tänään on ollut älyttömän pitkä päivä ja syy siihen on se, että yhdet yöunet on jäänyt välistä nukkumatta. Lentomatka sujui entiseen tapaan, nopeasti ja hyvin. Samuel nukahti normaaliin nukkumaanmenoaikaan eli vähän jälkeen yhdeksän. Minä, Tomi ja Olivia valvoimme lähes koko lentomatkan. Aika kului nopeasti paikallaan istuen ja ihmetellen. Lentomme laskeutui Bangkokiin reilu puolisen tuntia myöhässä eli lähes ajallaan. Passintarkastukseen oli tuhoton jono. Pelkäsin, että jonossa menee ainakin tunti, mutta selvisimme puolella tunnilla. Laukut oli onneksi jo tulleet kun pääsimme matkatavaroiden luovutukseen.


 Saatuamme laukut suuntasimme heti hankkimaan kännykkään paikallisen liittymän. Olemme käyttäneet ainakin AIS:in liittymää sekä TrueMovea ja molemmat ovat toimineet erittäin hyvin joka paikassa. TrueMovella hinnat oli selkeämmin esillä ja bongasimme heti meille sopivan liittymän, joten näytimme minkä liittymän haluamme ja Tomi meni kännykän ja passin kanssa tiskille ja hetken kuluttua liittymä oli asennettu puhelimeen. Otimme 15 päivän liittymän, johon sisältyy 4GB mobiilidataa ja puheaikaa, mutta tuskin me puheluita täällä soittelemme. Tässä alla muitakin liittymätarjouksia. TrueMoven liike on helppo löytää, sillä se sijaitsee tulokerroksessa juuri ennen ovea numero 4. Latasin juuri nämä blogikuvat tällä liittymällä blogiin eli käytän kännykkää tukiasemana ja kuvat latautuivat hetkessä. Hyvin näyttää yhteydet taas toimivan.

Saatuamme liittymäasian hoidettua, lähdimme lentoaseman alakerrokseen vaihtamaan rahaa. Kurssi oli sama useammassa pisteessä, päädyimme vaihtamaan Superrichissä. Meillä on mukana vain 50euron seteleitä, joiden vaihtokurssi oli 37,20 (huono). 100 euron setelistä olisi saanut vähän paremman vaihtokurssin (37,25). Rahanvaihdon yhteydessä saimme kylkiäisenä hienon matkalaukkutagin.
Rahanvaihdon jälkeen päätimme, että menisimme kello 10.00 lähtevällä lentokenttäkuljetuksella Don Muangin lentoasemalle jossa hotellimme Amari Don Muang sijaitsee. Ehdimme käydä pikaisesti Coffee Worldissa juomassa moccafrapet ja Samuel nautiskeli ison mansikkavohvelin. Molemmat lapset olivat taas vähän matkapahoinvoivia. Olivia otti matkapahoinvointilääkettä ja se helpotti oloa, Samuel yökki muutamia kertoja koneessa ja kentällä, mutta onneksi olo helpotti lennon jälkeen.

Katsoin lentokoneessa netistä, että lentokenttäbussi lähtisi Suvarnabhumilta Don Muangille 4.kerroksesta ovelta 5. Siirryimme sinne eikä siellä näkynyt mitään bussia. Meillä alkoi olla jo kiire ja kävin kysymässä infosta mistä bussi lähtee. No sehän lähtikin kerroksesta 2. ja ovelta 3. Menimme kamalalla kiirellä kärryinemme hissiin ja olimme bussilla kaksi minuuttia ennen lähtöaikaa eli ehdimme juuri ja juuri. Tämä lentokenttäbussi kenttien välillä on maksuton, kun esittää boardinpassin samalle tai seuraavalle päivälle. Saimme tähtileimat kämmenselkiin ja pääsimme matkaan. Bussimatka kesti tasan 45 minuuttia, teillä ei ollut minkäänlaisia ruuhkia.
Lentokenttäbussi kenttien välillä
Hotellille saavuttuamme huoneemme ei ollut vielä valmis kuten vähän arvelinkin etukäteen. Olin pakannut tätä ajatellen uikkarit käsimatkatavaroihin, joten lähdin lasten kanssa uimaan ja Tomi jäi matkatavaravahdiksi aulaan. Olemme kolmatta kertaa tässä hotellissa ja tästä on muodostunut suosikkimme viihtyisän allasalueen ja ison perhehuoneen vuoksi. Hotelli on myös yhteydessä Don Muangin lentoasemalle, joten siirtymiseen menee vain muutama minuutti kun kävelee siltaa pitkin terminaaliin.
Huoneessamme on muutamia lasten leluja


Huoneen saamisen jälkeen Tomi kävi nukkumaan ja minä lähdin lasten kanssa käymään 7elevenissä ostamassa pientä syötävää. Olivia sai lempparipizzaansa, joka lämmitettiin kaupassa ja minä uutta winecooleria. Oli muuten tosi hyvää.


Kauppareissun jälkeen lähdin lasten kanssa uudelleen uimaan. Olivia oli tolkuttoman väsynyt ja hän nukahti aurinkotuoliin. Minä uin Samuelin kanssa ja sen jälkeenhän Samuelillakin oli jo nälkä. Tilasimme altaalle ruuat ja juomat. Täällä on vielä ihan päivä, mutta minusta tuntuu että me käymme kohta Samuelin kanssa yöunille. Meillä on huomenna aikainen lähtö Krabille ja jetlag vaivaa. Onneksi nämä väsymykset ei haittaa kun saa olla täällä. Ihana tunne valtasi minut jo lentokentällä kun kävelimme ulos koneesta. Thaimaan tuoksut, tutut paikat, ihana lämpö jne. Tämä on juuri sitä mitä olen taas pitkään kaivannut...





Uimahyppyjä
Samuelin ruuat altaalla



Lopen uupunut matkailija

1 kommentti:

Unknown kirjoitti...

Kyllä kuullostaa ihanalta ..ja kiitos hyvistä kuvista ja ohjeista !