maanantai 8. heinäkuuta 2019

Elokuvissa ja Thipsamaissa

Hyvää huomenta Bangkok, näkymä huoneen ikkunasta. 

Kylläpä nukutti makeasti täällä Pathumwan Princess hotellissa Bangkokissa. Meidän huone on tilava sviitti, jossa on makuuhuone leveällä parisängyllä ja olohuone, jossa on sohva, kirjoituspöytä ja lapsille kaksi lisävuodetta. Huoneessa on myös iso pukeutumishuone, erillinen amme ja suihku sekä iso jääkaappi-pakastin yhdistelmä. Jääkaapissa on päivittäin kaksi maksutonta Singha -olutta ja cokista. Tullessamme tänne huoneessa oli hedelmiä ja kahdeksan vesipulloa maksutta, sama määrä vesipulloja tuotiin tänääkin huoneeseen. Varasimme huoneemme ilman aamiaista, sillä tiesin että huoneeseen kuuluu loungen käyttöoikeus ja loungessa on aamiainen. Loungen aamiainen osoittautui taas meistä paremmaksi vaihtoehdoksi kuin normaali buffet olisi ollut. Loungessa oli lisäksemme vain muutama muu vieras ja palvelu pelasi. Listalta sai tilata erilaisia munakkaita, pekonia, nakkeja yms. ja ne tuotiin suoraan omalle paikalle. Lisäksi aamiaisella oli pieni buffet, josta löytyi kaikki tarvittavat croissantit, jogurtit, mehut, juustot ja paljon sellaista, jota emme edes maistaneet. 

Aamiaisen jälkeen lähdimme kävelemään Siam Paragon ostoskeskukseen, sillä olin varannut meille elokuvaliput Paragon Cineplex elokuvateatteriin, joka sijaitsee Siam Paragonin viidennessä kerroksessa. Täältä hotellilta oli kätevä kävellä Siam Paragoniin ja ulkona kävely jäi vähiin, kun kävelimme ensin MBK ostoskeskuksen läpi, sitten Siam Centerin ja vielä Siam Discoveryn läpi suoraan Siam Paragoniin. 

MBK:n läpi pääsee skytrainilleSuosikkihotellini, Mercure SiamOstoskeskusten läpi on kätevä kulkea 

Olivia haaveili jo Suomessa, että haluaisi mennä katsomaan uuden Spiderman elokuvan heti kun se ilmestyy. Olemme myös suunnitelleet jo pitkään, että olisi kiva mennä joskus Bangkokissa elokuviin jonnekin huippuhienoon elokuvateatteriin. Päätimmekin sitten yhdistää nämä haaveet ja Mae Phimissä ollessa googlettelin Bangkokin elokuvateattereita ja varasin netistä meille elokuvaliput. Päädyin varaamaan liput Paragon Cineplexistä, koska tiesin että se sijaitsee suhteellisen lähellä hotelliamme. Paragon Cineplexissä on monta eri hintaista ja tasoista elokuvasalia ja valitsin toiseksi parhaan vaihtoehdon, joka oli Honda Ultimate teatteri. Honda ultimatessa on lähes makuuasentoon kääntyvät nojatuolit ja lippuun sisältyy myös Hondan loungen käyttö ennen elokuvaa. 

Elokuvalippujen varaus netistä oli helppoa ja ne maksettiin varauksen yhteydessä luottokortilla. Liput maksoivat noin 1000 thb per henkilö ja niitä on ostettava aina parillinen luku eli vähintään kahdelle henkilölle. Mitään varausvahvistusta ei tullut sähköpostiin tai puhelimeen, mutta onneksi olin ottanut varauksenteon jälkeen tietokoneella näkyneistä QR-koodeista näyttökuvat. Lähetin ne kännykälleni ja näiden avulla elokuvateatterin automaatista sai tulostettua varsinaiset elokuvaliput. Lippujen tulostuksen jälkeen menimme Hondan loungeen, jossa meille näytettiin menu ja tilasimme lipun hintaan kuuluvia syötäviä ja juontavia. Syötyämme otimme loput ruuat mukaan ja menimme elokuvasaliin. Ennen elokuvaa esitettiin Thaimaan kuninkaasta kertovia kuvia yms. kuten aina taitaa olla tapana ennen elokuvan alkua. Itse Spiderman elokuva oli minulle positiivinen yllätys. En ole koskaan ennen katsonut Spiderman elokuvia ja tässä elokuvassa olikin kiva juoni, eikä se ollut pelkkää räiskintää. Reilu kaksi tuntia vierähti nopeasti, etenkin kun sai maata ihanan pehmeässä tuolissa lämpimän peiton alla. Upea kokemus, suosittelen. 

Elokuvateatteri Siam ParagonissaHonda ultimaten lounge


Loungen tarjoiluja

Huono kuva elokuvasalista

Elokuvan jälkeen kävimme pikaisesti Swenssensissä jäätelöillä ja menimme suoraan hotellin loungeen kahville. Loungessa oli juuri iltapäiväteen aika ja siellä oli vaikka mitä herkkuja tarjolla jäätelöineen päivineen. Eihän me niitä juurikaan jaksettu syödä, kun oltiin juuri käyty herkuttelemassa Swensensissä, mutta Samuelille maistui vaahtokarkit.

Hotellin aula

Samuel vaahtokarkkien kimpussa loungessa. 

Päästyämme hotellihuoneeseen kello oli jo lähes neljä. Huoneemme oli edelleen siivoamatta ja lähes välittömästi siivooja kyselikin voisiko tulla siistimään huoneemme. Sanoimme, että lepäämme 15 minuuttia ja sen jälkeen voi tulla. Otimme siis pikalevot ja lähdimme kohti Thipsamai -ravintolaa, jossa tarjoillaan maailman parasta Pad thaita. Kävelimme MBK:n läpi ja Mercure Siam hotellin vieressä olevalle rahanvaihtopaikalle ja vaihdoimme siellä vähän euroja bahteiksi. Kuten kaikki varmaan tietää, kurssi on surkea 34.45. Rahanvaihdon jälkeen kävelimme rantaan ja hyppäsimme vesitaksiin, joka kulkee Saen Saep kanaalia pitkin kultakukkulalle, joka sijaitsee Thipsamain lähellä. Vesitaksin hintaa on nostettu bahtilla ollen nyt 9 thb per aikuinen. 


Kätevä kulkupeli


Giant swing

Jayfain ravintola sijaitsee Thipsamain naapurissa, harmi kun paikka oli kiinni. Olisin halunnut nähdä kuuluisan Jayfain. Olen nähnyt hänet aiemmin, mutta en ole tiennyt hänen saavutuksistaan. 

Thipsamai ravintola avataan päivittäin kello 17.00. Olimme ravintolalla kello 16.45 ja paikalla oli jo jonoa. Jono ei ollut läheskään yhtä pitkä kuin aiemmilla käynneillämme, viimeksihän me kävimme siellä viime jouluna. Tänään meille kävi hyvä tuuri ja mahduimme juuri ja juuri ensimmäiseen kattaukseen ja meillä oli jo ruuat edessä kello 17.10. Ravintola on kokenut suuria muutoksia puolen vuoden aikana ja se on muuttunut katukeittiöstä sisäravintolaksi. Kokit eivät enää kokkaa pihalla, vaan heillä on siisti ja ilmastoitu avokeittiö ravintolan sisällä. Ruoka oli onneksi pysynyt erinomaisena kuten myös paikan kuuluisa appelsiinimehu. Uutena tuotteena oli tullut kookosmehu, joka sekin oli erinomaista. Olivia söi ravintolassa kaksi annosta ruokaa ja tilasi myös mukaan yhden annoksen. Melkoinen suursyömäri. 

Thipsamain uusi sisäkeittiö

Aina yhtä hyvää ruokaa


Thipasmaissa käynnin jälkeen tulimme taas klongitaksilla hotellimme lähelle Hua Chang laiturille ja kävelimme MBK:n läpi tänne Pathumwan Princess hotelliin. Katselin läheistä Bangkokin suosikkihotelliani Mercure Siamia sillä silmällä, että valitsemme sen seuraavalla kerralla, sillä ei ole sen voittanutta. Mercure Siamin sijainti on mielestäni parempi, kun vesitaksi ja sky trainkin on huomattavasti lähempänä. Täältä Pathumwanista lähtiessä pitää kävellä koko valtavan MBK:n läpi ja siinä menee aikaa. Hotellille saavuttuamme emme jaksaneet mennä loungen happy hourille, koska emme olisi jaksaneet kuitenkaan syödä mitään. Sen sijaan menimme uimaan hotellin altaalle. Uimme ja kävimme vuorotellen kuumassa porealtaassa lämmittelemässä. Meidän mittapuun mukaan ison altaan vesi oli viileähköä, mutta oli se kuitenkin lämpimämäpää kuin uimahallin ison altaan vesi. Uimisen jälkeen kävimme pikaisesti loungessa iltakahveilla. Siinähän se tämäkin päivä kului, ihan liian nopeasti.

Siisti makkari

Hotellin allasaluePorealtaat sijaitsevat oikealla katosten alla

Näimme myös hienon ilotulituksen. 

Ei kommentteja: