perjantai 24. joulukuuta 2010

Jouluaatto tropiikissa

 24.12.2010 Taas on tämä aika vuodesta eli jouluaatto ja kuudes joulu Olivian kanssa. Joulu laittaa aina miettimään monia elämän kohokohtia. Muistan edelleen elävästi kun vuonna 2005 keräilin joulukoristeita pois kodistamme ja olin varma siitä, että me viettäisimme Tomin kanssa viimeistä joulua kahdestaan ja näin kävi. Suunnittelin, että kirjoitan Olivialle kirjeen joulukoristelaatikkoon ja että luen sen hänelle kun puramme laatikkoa seuraavana jouluna. Kirje jäi kirjoittamatta, mutta se ei haittaa koska nämä elämän tärkeät hetket säilyvät mielessä toivottavasti ikuisesti. Mietin myös, että koska itsellä on monia hienoja muistoja lapsuuden jouluista, niin onko se väärin, että Olivialle ei jää näitä perinteisiä suomalaisia joulumuistoja koska olemme olleet niin monta joulua reissussa. Tulin siihen tulokseen, että vaikka nämä meidän joulumuistot ovat vähän erilaisia kuin yleensä, niin nämä ovat niitä meidän tärkeitä joulumuistoja. Lomissamme tärkeintä on yhdessä vietetty aika koko perheen kanssa ja kiireettömyys. Lisäksi saamme mahdollisuuden tutustua vieraisiin kulttuureihin ja nähdä mitkä asiat täällä ovat tärkeitä. Joululla ei ole meille sen suurempaa uskonnollista merkitystä, joulutunnelma kun koostuu niin monista eri asioista.

No, joulu ei täällä tosiaan juurikaan näy, joten suunnittelimme aloittaa päivän norsuratsastuksella. Hotellimme lähellä on kaksi elephant trekking -paikkaa. Kävimme mopoilla kysymässä kahdesta paikasta olisiko mahdollista päästä ratsastamaan norsuilla, mutta molemmat paikat oli täyteen varattuja. Toinen sanoi, että vapaata olisi vasta uuden vuoden jälkeen. Saimme kuitenkin varattua norsuretken huomiselle joten palasimme hotellille ja kävimme pikaisesti altaalla uimassa. Uimisen jälkeen menimme rantaan ja levitimme tavaramme eilisen illallisravintolan rantatuoleille. Merivesi oli erittäin lämmintä, juuri sopivaa minulle. Tässä pari kuvaa rannalta. Ensimmäisessä Olivia keinuu samassa keinussa, kuin missä oli eilenkin laskuveden aikaan serkkupoikien kanssa.



Rantareissun jälkeen Olivia oli taas erittäin väsynyt ja kävi heti päiväunille. Päiväunien aikaan minä lepäilin huoneessa ja Tomi kävi ostamassa huoneemme ikkunaan jouluvalot. Tuli muuten hienot, vaikka kuvassa ne ei välkkyviltä näytäkään.
Suomihotellissa kun  ollaan niin pitihän meidän vähän joulua viettää. Jouluillallinen oli kello 19 ja sitä ennen osa porukasta saunoi ja ui.
 Ennen jouluillaista pukkikin oli käynyt Päivin ja Joken terassilla ja jättänyt sinne lahjoja. Olivia oli aivan jähmeä ja peloissaan kun luuli, että pukki oli tulossa hotellille. Helpotus oli suuri kun hän näki, että lahjat oli vain jätetty terassille eikä pukkia ollut missään.
Olivia sai lahjaksi mm. tällaisen piirustustaulun. Kuvassa osa meidän reissuporukasta.
Tomi ja kaikki muutkin miehet saivat lahjaksi soivat kravaatit. Miehet laittoivat kiltisti kravaatit kaulaan ja lähdimme jouluaterialle. Jouluruuat oli muuten todella hyviä. Ruokana oli kaikkia perinteisiä jouluherkkuja ja muutamia thai ruokiakin tuomaan tulisuutta ruokapöytään. Kun olimme syöneet itsemme ähkyksi kävimme vielä pimeän aikaan uimassa ja saunomassa. Saunassa vierähti pari tuntia. Oli muuten tosi outo olo kun sauna on sisältä ihan normaali suomalainen sauna ja ulkona uidessa tuli mieleen mökki ja kesäillat. Ei olisi uskonut, että ollaan Thaimaassa. Olipa upea päätös jouluaatolle. Olivia on ollut tosi iloisen ja onnellisen oloinen saarelle saapumispäivän kiukkujen jälkeen. Ei voi itsekään valittaa; täällä on ihanaa! Hyvää Joulua!

Ei kommentteja: