lauantai 18. joulukuuta 2010

Sairastelu jatkuu

18.12.2010 Edelleen Pattayalla ja on se kumma kun sairastelu vaan jatkuu. Kaikki kolme lasta sairaana ja pari aikuistakin kuumeilee porukastamme. Täksi päiväksi suunniteltu eläintarhareissu oli peruttava ja jäimme viettämään hotellipäivää. Aloitimme päivän aamiaisen jälkeen altaalla. Vaikka sää oli nyt parantunut eilisestä ja aurinko porotti pilvettömältä taivaalta, niin ilma oli edelleen aika vilpoista tuulisen sään vuoksi. Uima-altaan vesi oli jäähtynyt parina viileänä päivänä, eikä siellä pystynyt uimaan. Sairaat lapset makailivat patjoilla altaan reunalla katoksen alla eivätkä hekään pyydelleet uimaan kun olivat kastelleet varpaita kylmään veteen. Lähdimme suurimman osan kanssa Jomtienin rannalle uimaan lämpimämpiin vesiin. Olin päättänyt, etten menisi rannalle Pattayalla, koska rannat eivät ole täällä mitään erikoisia ja olemme menossa kohta Koh Changille. No, kai siellä nyt kerran voi käydä. Olivia lähti mukaan, koska hänellä ei ollut kuumetta ja ajattelimme että Olivia voi oleskella rannalla varjossa.
Ranta oli aika roskainen ja vesi sameaa kuten Pattayalla oli, mutta mukavasti siellä reilu kaksi tuntia vierähti. Tässä alla kuva Päivin ja Annen keskustelutuokiosta meressä.
 Näkymä Jomtienin rannalta
 Olivian leikit rantahiekalla

Rantareissun jälkeen Olivia kävi mummon kanssa päiväunille ja minä, Tomi, vaari, Päivi ja Jokke lähdimme keskustaan "asioille". Etsimme mm. eräitä tiettyjä sähkövaloja ja taulun kehyksiä. Päivi löysi kehykset, mutta sähkövaloja ei löytynyt. Pysähdyimme myös hedelmäkojulle ostoksille.
 Lisäksi poikkesimme Friendship storessa. Sieltä löysimme Olivialle lankakerän ja virkkuukoukun tuliaiseksi (ihan kuin Suomessa ei olisi) ja jotain muuta pientä. Oli myös hauska huomata, että kaupassa oli ihan samaa tavaraa myynnissä kuin Kouvolan China Centerissä.
 Päivän mittaan lasten vointi taas huononi ja illalla kuumemittarit näyttivät hurjia lukemia. Olivian yskä on myös ollut tänään tauotonta ja minä unohdin Olivian ventolinet ja babyhalerit kotiin, joilla oloa olisi voinut vähän helpottaa. Päivän päätteeksi hotellille oli pakko tilata lääkäri katsomaan lapsia, koska he ovat kuumeilleet jo monta päivää. Jesse ja Joni saivat antibioottia injektiona, Olivia kurkkuun jotain yskää helpottavaa ainetta (josta ei ollut mitään tehoa) ja kuten kuvasta näkyy, lääkepulloja saatiin myös muutamia. Nyt toivotaan, että lääkkeistä olisi jotain apua ja lapset paranisi.
Lääkärin käynnin jälkeen kävelimme vielä läheiseen PanPan pizzeriaan syömään herkullisia kiviuunissa paistettuja pizzoja. Nyt maha on täynnä ja olisi mentävä nukkumaan, sillä lähdemme aamulla aikaisin käymään Bangkokissa. Toivottavasti yö sujuu hyvin pikkuisen potilaankin osalta...

Ei kommentteja: