lauantai 25. joulukuuta 2010

Täysipainoista lomailua

25.12.2010 Tänään lomailimme niin täysipainoisesti, että nyt väsyttää tosi paljon. Vielä pikaiset muistiinpanot tämän päivän osalta ja sitten nukkumaan. Ei ole paljoa tarvinnut unettomuudesta kärsiä tällä lomalla kun on aina iltaisin niin väsynyt.

Tämän päivän ohjelmana oli norsuratsastus. Elephant campin auto tuli hakemaan minua, Tomia, Markoa ja lapsia norsuratsastukseen hotelliltamme noin kello 11.45. Sitä ennen olimme ehtineet polskutella uima-altaallakin. Norsupaikalle oli matkaa vain noin kilometri. Tie oli kuoppaista, mutta norsukyyti vieläkin kuoppaisempaa. Olemme ratsastaneet norsuilla ainakin Koh Samuilla, Krabilla, Phuketissa, Kwai joella, Huahinissa ja nyt täällä Koh Changilla. Näistä Phuketin, Koh Samuin ja Huahinin ratsastuspaikat ovat olleet aika huonoja koska niissä ratsastimme lähes kaupunkioloissa. Tämän päiväinen norsuleiri oli kiva, koska paikka sijaitsi viidakossa ja norsut saivat olla siellä vapaina (ainakin jonkin aikaa). Myös ratsastusreitti meni sankassa sademetsässä. Ennen norsuratsastusta meille tarjottiin vesimelonia ja samoin tunnin reissun jälkeen saimme hedelmä- ja juomatarjoilua. Norsuratsastuksen aikana saimme mahdollisuuden ohjata norsua, mutta ainoa rohkea oli Olivia, joka kapusi hetkeksi norsun pään päälle ohjaksiin. Muuten meno oli tasaisin huojuvaa ja kuljimme välillä pahoistakin paikoista; jyrkistä mäistä ja kivikoista. Matkalla näkyi isoja hämähäkkejä, muita eläimiä ei norsujen lisäksi onneksi tullut vastaan. Tässä muutama kuva norsureissulta.

Norsuratsastusta odotellessa elephant campilla oli katseltavaa

Tonttu norsun päällä (Tomin ja Olivian lisäksi)

Tomin ja Olivian norsu meni oma-aloitteisesti viilentämään itseään reissun jälkeen.

Norsuratsastuksen jälkeen ohjelmassa oli jälleen uima-allas. Taiteilin poikien uimarenkaan kanssa ja pulahdin veteen niin, että pää ja hiukset kastuivat. Tämä oli virhe, sillä hiukseni vihertyivät entistä enemmän uima-altaan vedestä. Juoksin välttömästi suihkuun huuhtelemaan päätä, mutta pakko antaa periksi ja olla vihreätukkainen tämä reissu. Ehkä kotona löytyy jotain keinoja saada hiukset normaalimman värisiksi. Uimisen jälkeen Olivia kävi vaarin kanssa päiväunille ja me lähdimme Tomin kanssa mopoilemaan. Mopoilimme lonely bechin lähellä olevaan herbal saunaan, jonka näimme pari päivää sitten. Pyysimme, että pääsisimme katsomaan saunaa ja kerroimme, että saatamme tulla saunomaan joku päivä isommalla porukalla. Samalla matkalla löysimme Olivialle hänen toivomansa vesipyssyn eräältä kirpputorilta ja kävimme juomassa virvokkeita ja syömässä upealla paikalla olevassa ravintolassa. Tilasimme ruuaksi som tamin eli tulisen papaijasalaatin. Tomi maistoi pari haarukallista ja jäi haukkomaan henkeään chilin vuoksi. Minä söin sitkeästi salaatin loppuun vaikka lieskat nousivatkin suusta. Hyvää oli. Alla pari kuvaa moporeissultamme.


Olivia nukkui parin parin tunnin päiväunet. Unien jälkeen mopoilimme minigolf radalle. Olivian yskä vaivasi taas kovasti pelaamisen aikaan. Lääkäriltä saadut ventolinet loppui ja nyt olisi yritettävä pärjätä ilman. Toivotaan, että vointi paranee edelleen. Tomi voitti minigolfin täpärästi kahdella pisteellä, minä olin toisena ja Olivia pärjäsi hienosti omassa sarjassaan. Minigolfrata oli ihan hauska ja siellä voisi käydä vaikka joku toinenkin päivä pelailemassa.
 Minigolfin jälkeen kävimme syömässä läheisessä ravintolassa. Meillä oli kovasti ongelmia ruokatilausten kanssa kun emme millään meinanneet saada yhteistä käsitystä tilauksistamme. Ihmettelin Tomille, että miten tämä voi nyt olla niin vaikeaa. Tomi tokaisi, että ainahan nämä tilailut ovat hankalia. Ei se nyt aina niin ole, mutta onhan se hyvin tavallista että tilaukset sekoavat. Tomi ehdotti, että nauhoittaisimme tilauksemme jotta meillä olisi todiste tilauksista... Syömisen jälkeen menimme vielä hierontaan. Olivia oli aivan innoissaan hieronnasta ja nautti siitä varmasti eniten meistä. Katselin Oliviaa kun hän makasi hierontapedilla silmät kiinni ja suu hymyssä. Kyllä nämä lapset nauttivat ihan samoista asioista kuin aikuiset...
Lopuksi vielä yksi havainto, jonka olemme tehneet tällä reissulla joka poikkeaa muista Thaimaan paikoista joissa olemme olleet. Täällä nuoret kyykistyvät ohittaessaan vanhempia henkilöitä. Mummo ihmetteli yhtenä päivänä pelkäävätkö hotellin siivoojat, että he kolauttavat päänsä jonnekin koska he kävelevät kyykyssä tai oikeastaan linkkuasennossa ohitsemme. Myöhemmin tajusimme, että he tekevät niin ohittaessaan istuvan vanhemman henkilön. Samoin Thaimaassa on tapana, että sisätiloissa ei käytetä kenkiä. Täällä kengät riisutaan myös kauppoihin mennessä eli myös 7elevenin ulkopuolella on iso rivistö kenkiä. Kyllähän nämä ovat ihan tavallisia thaimaanlaisia tapoja, mutta niitä ei ainakaan yleisesti noudateta monissakaan suuremmissa kaupungeissa tai turistikohteissa... Nyt hyvää yötä!

Ei kommentteja: