tiistai 27. kesäkuuta 2017

Fantasia Lagoon vesipuisto

Tämänkin päivän ohjelma eli Fantasia Lagoon vesipuistoon meno oli suunniteltu jo kotona etukäteen. Oikeastaan olen suunnitellut tuonne vesipuistoon menoa jo muutaman vuoden, mutta vasta nyt toteutimme suunnitelman. Matkat teimme kätevästi klongitaksilla Saen Saep  kanavaa pitkin. Vesipuisto sijaitsee The Mall Bangkapin, joka on valtava ostoskeskus, katolla.  Matkaa hotelliltamme Mercure Siamilta oli ostoskeskukseen on ehkä noin 15 kilometriä. Matka on todella helppo tehdä klongitaksilla ja se maksoi vain 18thb per aikuinen ja Oliviasta meni tietysti sama maksu, Samuel pääsi ilmaiseksi. Tässä matkamme kulku:

1. Kävelimme lyhyen matkan hotellin takana sijaitsevalle Hua Chang nimiselle klongitaksipysäkille. 
2. Menimme veneeseen, joka oli menossa Pratunamin suuntaan eli oikealle.
3. Rahastaja kerää maksun matkan aikana, hinta vaihtelee matkan pituuden mukaan. Sanoimme, että olemme menossa Mall Bangkapiin ja annoimme 100thb. Saimme takaisin vaihtorahat ja 18thb:n liput meille kolmelle.
4. Jouduimme vaihtamaan seuraavalla eli Pratunamin pysäkillä linjaa, poistuimme veneestä ja kävelimme vähän eteenpäin ja menimme uuteen veneeseen.
5. Näytimme lipuntarkastajalle lippumme ja hän repäisi ne käytön merkiksi.
6. Istuimme veneessä noin puoli tuntia, kunnes saavuimme Mall Bangkapin pysäkille. Pysäkit on merkitty selkeästi sekä nimillä, että numeroilla joka laiturilla. Myös edellinen ja seuraava pysäkki on nähtävillä. 
7. The Mall Bangkapin laiturilta kävelimme suoraan sisälle ostoskeskukseen. Helppoa ja kätevää. 

Matkasimme ensimmäisellä veneellä vain yhden pysäkin välin. 

Kävelimme parikymmentä metriä eteenpäin ja vaihdoimme venettä. 

Meno on vauhdikasta ja vastaantulevat veneet nostattavat aaltoja, joiden pärskeiltä voi suojautua nostamalla sivussa olevia muovisuojia narun avulla. 

Laitureilla on toimittava nopeasti, että ehtii kyytiin. 
 The Mall Bangkapi on valtavan kokoinen ostoskeskus, joka on enimmäkseen paikallisten käytössä. Suuntasimme heti kohti ylempiä kerroksia, koska arvelimme vesipuiston sijaitsevan siellä. Sieltähän se löytyikin, mutta sitä ennen meidän piti ohittaa lasten leikkipaikka. Ohitus ei ollut ihan helppoa, koska Samuel halusi kokeilla kaikkia laitteita ja Oliviaakin kiinnosti pelit. 

Täälläkin oli kiva Hop Lop tyyppinen leikkipaikka.

Samuel viiletti tällaisella sähkökäyttöisellä dinosauruksella pitkin ostoskeskusta, kyllä oli hauskaa. 
Leikkien jälkeen siirryimme pääkohteeseemme eli Fantasia Lagoon vesipuistoon. Olivia kiukutteli etukäteen, että ei halua mennä sinne koska vesipuistossa pitää käyttää uimalakkia. Otin jo kotoa mukaan uimalakit, jotka olemme ostaneet joskus Kiinasta. Kiinassa on yleinen tapa että hotellienkin uima-altailla on pakko käyttää uimalakkia ja minusta tämä tapa on ihan hyvä ja ymmärrettävä. Onneksi Olivia pääsi yli tästä asiasta ja suostui lähtemään vesipuistoon. Vesipuistoon maksoi sisälle 200thb aikuisilta ja Olivialta ja 120thb Samuelilta. Lisäksi maksoimme vuokraa 50thb kahden istuttavasta renkaasta. Vesipuistossa oli tänään todella vähän ihmisiä, ehkä tähän vaikutti se että olimme liikenteessä keskellä viikkoa. Olin lukenut etukäteen, että altaiden vesi on ainakin talviaikaan aika viileää ja kyllähän se oli selvästi alle 30 asteista, mutta ei liian kylmää etteikö siinä olisi pystynyt oleskelemaan pitempiäkin aikoja. Meillä oli todella hauskaa vesipuistossa. Olivia ja Samuel olivat taas tänään ylimpiä ystävyksiä ja touhusivat kahdestaan ja kävivät aika hurjissakin vesiliukumäissä kahdestaan. Tosi kiva reissu ja kannatti mennä. 



Ilma oli osittain pilvinen, mutta kuumahan täällä on onneksi aina. 

Samuel tykkää liukumäistä. 

Villivirta oli metrin syvyinen, juuri sopiva Samuelillekin. 



Emme uskaltaneet laskea näistä isoista liukumäistä.


Näitähän on joka vesipuistossa eli saavi joka täyttyy vedellä ja lopulta kaatuu kipaten vedet. 

Joku otti vähän rennommin vesipuistossa...


 Uituamme tarpeeksi lähdimme vähäksi aikaa kiertelemään ostoskeskusta ja teimme jälleen kerran joitain pieniä ostoksia. Matka ostoskeskuksesta takaisin hotellille klongitaksilla sujui yhtä kätevästi kuin menokin. Nyt kun meillä on enää huominen päivä aikaa täällä Thaimaassa on pakko vähän kehua näitä lomailmojamme. Tämä oli kolmas kerta peräkkäin kun vietämme Thaimaassa kesäkuun ja joka kerta meillä on ollut erittäin hyvät ilmat. Nyt oli kuitenkin kaikista vähäsateisimmat ilmat, sillä meille sattui koko reissulle vain yksi puolikas tihkusadepäivä. Silloinkin aurinko paistoi jo iltapäivällä. Kolmena yönä oli Mae Phimissä ukkosta, mutta yölliset sateet eivät haitanneet meitä mitenkään. Täällä taisi siis olla hieman paremmat ilmat kuin Suomessa...






 Aurinko paistoi kauniisti kun istuskelimme veneen kyydissä matkalla takaisin hotellille. Kävelimme Hua Chang pysäkiltä vähän matkaa eteenpäin joen vartta pitkin ja siitä kävelimme Jim Thompsonin talon ohi hotellillemme. Saavuimme hotellille juuri ennen loungen happy houria, joten kävimme pikaisesti huoneessa ja menimme loungeen. Siellä oli tänäänkin hyvät tarjoilut mm. friteerattua lohta, tomaatti-mozzarella salaattia yms. Syötyämme minä otin viinilasin ja Tomi teki itselleen drinkin Finlandia vodkasta ja Triple secistä ja menimme nauttimaan niitä ja ihailemaan maisemia terassille. Mielessä on jo kovasti kotiin lähtö ja se tunne joka on joka kerta Bangkokissa, että täällä pitäisi olla kauemmin. Tälläkään kertaa emme näe ja koe kaikkea mitä haluaisimme. Se onkin sitten taas hyvä syy palata tänne yhä uudelleen ja uudelleen. 

Jim Thompsonin talo

Drinkkiaineksia

ja kuukauden viinit

Ihan täydellistä, punaviiniä ja taivaallista mangokakkua. 
 Illan päätteeksi kävimme vielä läheisessä Tescossa ostoksilla. Näimme siellä tämän Coffee World kahvilan joka tuo muistoja ensimmäiseltä Thaimaan reissultamme, kun kävimme monta kertaa Patpongin lähellä olevassa kahvilassa. Siitä reissusta on jo aikaa ja sen jälkeen näitä reissuja on jo tullut tehtyä aika monta... Tescossa ei ollut valitettavasti Olivian suosikki nuudeleita, joten toivottavasti löydämme niitä jostain huomenna. Muuten ostimme aika reilusti kotiinviemisiä. Hotellille palattuamme kello oli taas jo noin yhdeksän eli lapset pikaisesti nukkumaan ja itse kävin kirjoittamaan tätä päiväkirjaa. Nyt vielä lähtöselvityksen teko ylihuomiselle lennolle ja sitten nukkumaan. 


Ei kommentteja: