sunnuntai 18. kesäkuuta 2017

Välipäivä


Samuel sukeltelija aamu-uinnilla.

Tänään oli sellainen päivä, ettei tehty oikein mitään. Aamulla heti aamiaisen jälkeen menimme tietysti uimaan ja viihdyimme pitkään altaalla. Olisihan siellä viihtynyt vaikka miten kauan, mutta iho ei kestä tuntikausia aurinkoa. Olen käyttänyt ensimmäistä kertaa tällä reissulla lähes koko ajan uimapaitaa, mutta vaikka olen rasvannut kasvoja suojakertoimella 50 niin sekään ei tunnu riittävän. Päässä on oltava huivi, sillä päänahka paloi jo Malesiassa ja siitäkin kuoriutuu nyt nahka. Pari tuntia on osoittautunut maksimiksi altaalla ja kyllähän sen ajan jälkeen joutaakin jo pois vaikka uimisesta tykkäänkin. Aurinkotuolilla makailusta en sen sijaan ole koskaan välittänyt ja täällä on minusta aivan liian kuumakin sellaiseen hommaan. 


Vuokratalomme. Vasemmanpuoleisessa rakennuksessa on kolme makuuhuonetta ja oikeanpuoleisessa keittiö, varasto ja WC/suihkutilat. Oikein siisti ja viihtyisä kokonaisuus. 
 Uimisten jälkeen lapset valittelivat nälkäänsä ja päätimme lähteä syömään Buffalo Billiin, koska emme ole käyneet vielä siellä tällä reissulla. Tomi halusi kokeilla oikotietä keskustaan ja hyvin hän tunsi reitin, vaikka kuoppainen hiekkatie ei ajallisesti varmaan oikaissut yhtään. Mae Phimin rantakatu oli aivan täynnä viikonlopunviettäjien autoja. Monissa autoissa soi myös kovaääninen poppi. Rantatiellä oli myös useampia poliisipartioita pysäyttelemässä autoja ja välillä ne ajelivat kovalla kiireellä pillit päällä. Tomi hommasi taas ennen tätä matkaa kansainvälisen ajokortin, mutta sitä ei ole kysytty tälläkään reissulla kertaakaan. Hyvä se on olla kuitenkin olemassa. 

Oikoreitti keskustaan.

Mae Phimin rantatien alkupää.

Meidän vakiovaruste matkoilla, antibakteeriset kosteuspyyhkeet.

Buffalo Bill ravintola

Takapaksi auki ja poppi soimaan.

Söin tänään paistettua riisiä, lautasella myös vähän kasviksia Olivialta.

Olivian piirtämä kuva. Minun olisi pitänyt odottaa ennen julkaisua että hän värittää kuvan mutta en malttanut.
 Syötyämme lähdimme hoitelemaan kauppaostoksia. Ensin menimme taas 7eleveniin etsimään Olivialle pizzaa, joita oli tälläkin kertaa vain kaksi hyllyssä. Sitten jouduimme vähän ajelemaan edestakaisin kun etsimme isoa kauppaa, jossa kävimme muutama päivä sitten. Kauppaan mennessä Tomi huomautti, että meidän bahtit on loppumaisillaan joten tein vain pakolliset ostokset joihin rahat riittivät. Meillä taitaa tulla huomenna ajomatka Ban Phehen pankkiin rahanvaihtoa varten. Täällä Mae Phimissähän ei ole ollenkaan rahanvaihtopistettä. Kauppakierroksen jälkeen menimme käymään urheilukentän yhteydessä olevalla leikkipaikalla. Olivia ihmetteli, miten Samuel jaksaa leikkiä niin pienellä leikkipaikalla vaikka kuinka pitkään ja vielä tässä helteessä. Talolle palasimme taas vakioaikaan eli auringon laskiessa. Siinähän tämäkin lomapäivä meni, tekemättä yhtään mitään...


Leikkipaikka

ja Samuel vauhdissa.

Ei kommentteja: