lauantai 10. kesäkuuta 2023

Allaspäivä Bali residencellä

 Tämä aamu alkoi aurinkoisissa merkeissä. Söimme taas normaaliin tapaan Tomin kanssa kahdestaan aamiaisen terassilla ja vasta myöhemmin herättelimme lapset aamiaiselle. Olimme sopineet tuttavaperheen kanssa, että he tulisivat tänään tänne vieraaksemme tänne Bali residencelle. Ehdimme uida vähän aikaa omassa altaassa, ennen kuin vieraat saapuivat. Pikaisen talon esittelyn jälkeen siirryimme isolle altaalle uimaan. Samuel nautti lapsiseurasta ja polskuttelimme pitkään koko joukko altaassa. Uimisen jälkeen siirryimme ravintolan puolelle. Ajoitus oli täydellinen, sillä heti ravintolaan siirryttyämme alkoi kova vesisade. Sade kesti juuri ruokailun ajan ja syötyämme sade loppui. Muut lähtivät lepäilemään taloillensa, mutta minä jäin vielä hetkeksi nauttimaan ison allasalueen rauhasta. Ketään muita ei ollut uimassa, joten koko allas oli omassa käytössäni. Tämä on näitä kesäloma-ajan etuja täällä... 

Allasalue sadekuuron jälkeen

Uimisen jälkeen tein taas vähän kotihommia ja pesin pyykkiä. Meillä ei ollut oikein suunnitelmaa mitä tehdä, mutta kello oli niin vähän, että ajattelimme lähteä mopoilemaan. Mopoilimme muutaman kilometrin päässä olevalle temppelikukkulalle. Kävin Samuelin kanssa kukkulan päällä kävelemässä ja pakko myöntää, että kävelyn jälkeen huomasi etten ole paljoa portaita kävellyt. Jalat tärisivät ja reidet olivat väsyneet. Temppelin alueella oli myös markkinat ja ostimme sieltä hedelmiä. Kassillinen rambutaneja ja drangonfuiteja maksoi 160thb eli alle 5 euroa. 

Temppelialueella on paljon katseltavaa


Kana parka pelkäsi meitä kovasti

Samuel laski rappusten määrän, olisikohan ollut 163?

Ylhäältä on hyvät näkymät

Meillä on perinne kävellä tänne joka reissulla.

Alun perin lähdimme mopoilemaan, koska emme viitsineet keittää kahvia talolla ja ajattelimme mennä jonnekin kahvilaan päiväkahville. Menimmekin temppelialueen jälkeen uuteen Route 66 kahvilaan, joka sijaitsee Coca-Cola beachille menevän tienhaaran kohdalla. Kahvila on erittäin siisti, siellä oli hyvä palvelu ja hintataso oli edullinen näin hienoksi kahvilaksi. Tomi tilasi itselleen Route 66 kahvin, joka maksoi 65thb. Yllätys olikin melkoinen, kun Tomi sai tilaamansa juoman ja sen lisäksi juomaan kuuluvan erillisen jäätelöannoksen. Minä tilasin kookosvesi jääkahvin, joka sisälsi lisäksi nuorta kookosta. Samuel tilasi mongosmoothien ja Olivia 30thbn jäätelöannoksen. Samuelin ja minun juomat olivat jättimäiset. Samuel ei tavoilleen uskollisena juonut tilaamaansa juomaa, joten minä "uhrauduin" juomaan hänenkin smoothien. Ihan tosi kiva paikka, mennään varmasti uudelleenkin. Ruuat näytti myös hyvälle ja hintataso oli todella edullinen. 

Kookos-jääkahvi

mangosmoothie

Kahvilassa istuskelun jälkeen lapsilla olikin jo kova nälkä :) Mopoilimme rantakadulle Sunshine ravintolaan syömään. Tomi muisteli, että olisimme käyneet aiemminkin kyseisessä ravintolassa, mutta minä en ole ihan varma. Samuel tilasi jälleen paistettua riisiä katkaravuilla ja söi lähes kokonaan jättiannoksen. Tomi ja Olivia tilasivat pad thait. Minä olin edelleen aivan täynnä kahvilan juomista, joten tilasin vain katkarapukevätkääryleitä. Ne olivatkin tosi hyviä ja riittäviä ruuaksi mangosmoothien jälkeen. Loppulasku oli taas reilusti alle 500thb. 

Illallisruokani

Syötyämme lähdimme mopoilemaan kohti 7eleveniä. Ostoslistalla oli leipää ja jogurttia aamupalalle, mutta pitihän sieltä ostaa myös tiktok -herkkuja jälkiruuaksi ja iltapalaksi. Hintaa näillä herkuilla on alle euro, eikä mikään ole vielä osoittautunut syömäkelvottomaksi. Tämän päivän tarinat liittyivätkin näköjään lähes ainoastaan uimiseen ja syömiseen. Mikäs siinä, ne molemmat ovat ihan parasta lomatekemistä täällä Thaimaassa. Huomenna olisi tarkoitus lähteä viettämään rantaelämää ja polskuttelemaan lämpimään mereen...

Tiktokin innoittama iltapala/jälkiruoka



3 kommenttia:

Liisa kirjoitti...

Just parasta lomalla uiminen, auringon valo ja ihanat ruuat

Aipa kirjoitti...

Teidän reissu vaikuttaa ihanalta, juuri sellaista mekin suunnittelemme. Olisin halunnut tiedustella teidän "perhe mopon" nimeä ja hintaa, vaikuttaa kätevältä. Missäköhän hintaluokassa tuollaiset on? Suunnittelemme reissua vuodelle 2025 ja Mae Phim alkaa olemaan erittäin vahva ehdokas kohteeksi.

Päivi kirjoitti...

Meille tarjottiin kahdeksi viikoksi mopoa vuokralle hintahaarukassa 2500THB-4900THB riippuen mistä ja millaisen (automaatti vai manuaalivaihde) olisimme halunneet. Hintoja voi katsella myös esim. Quality voyagen sivustolta http://www.qualityvoyage.com/?act=our_services Me ollaan tällä reissulla vuokrattu talo ja mopo Sun4U:n kautta.