keskiviikko 7. kesäkuuta 2023

Piipahdus Ban Phessä

 

Aamupalahedelmä, dragon fruit


Toinen kokonainen päivämme täällä Mae Phimissä alkoi jälleen normaaliin tapaan aamiaisella talon terassilla. Aamiainen oli aivan samanlainen kuin eilenkin, mutta en kaipaa vaihtelua näihin ehdottomiin Thaimaa herkkuihini. Lapset nukkuivat pitkään ja oli jopa pakko käydä herättelemässä heitä vähän ennen puolta päivää, jotta ehtisimme käydä moporeissulla ennen hierontaa. 

perussetti

Mopomatkamme suuntautui läheiseen Ban Phen kylään. Tärkein syy matkallemme oli rahanvaihto, sillä jostain syystä emme tajunneet vaihtaa tarpeeksi bahteja lentoasemalla. Onneksi Ban Phessä on pankkeja ja rahanvaihto kävi kätevästi ja nopeasti pankin tiskillä. Kurssi oli vähän huonompi kuin lentoasemalla, mutta ihan ok silti (muistaakseni 36,65). Rahanvaihdon jälkeen kävimme "rojukaupassa", siis sellaisessa peltikattoisessa sekatavarakaupassa, josta tekee aina ihania löytöjä. Kauppa on tosi iso ja siellä on aina älyttömän kuuma ja hiostava ilma. Teimme nytkin kaupasta muutamia löytöjä ja minä aina himoitsen kaupan astiavalikoimia. Sekatavarakaupan jälkeen menimme perinteisesti läheiseen herkkukauppaan, josta tuli mukaan pari isoa pussillista jos jonkinlaista välipalaa ja herkkua pilkkahintaan. 

Suosikkipaikkani matkalla Ban Phehen on tämä mäntymetsäalue


Herkkukaupan ostoksia

Kuumuus meinaa rasittaa lapsia, juomat onneksi auttaa.

Ihana rojukauppa

Herkkukaupan jälkeen lähdimme ajelemaan Mae Phimiä kohti. Pysähdyimme matkalla useampaan kertaan ostoksille ennestään tuttuihin paikkoihin ja kävimme tankkaamassa mopon. Yksi pääkohteemme matkanvarrella oli Novotel Rim Pae hotellin vastapäätä olevan ravintola. Sinne on aina ihan pakko päästä, kun täällä lomailemme. Syön ravintolassa joka kerta saman annoksen. Annoksen nimi on Pad See Ew ja siinä on kasviksia ja leveitä nuudeleita ja tilaan sen aina katkarapujen kera. Täydellinen ruokalaji ja niin se oli tälläkin kertaa. Meidän neljän hengen ravintolalasku oli tällä kertaa tuossa ravintolassa 525thb eli vajaat 15e.  

Pad See Ew

Syötyämme mopoilimme takaisin talollemme ja lähdimme lähes samantien talon lähellä olevaan kauneushoitolaan. Tomi ja Olivia ottivat öljyhieronnan, Samuel jalkahieronnan ja minä pedikyyrin ja geelilakkauksen varpaankynsiin. Hierontapaikka oli tosi viihtyisä omakotitalo, jossa oli pihalla uima-allas. Saavuttuamme paikkaan jalkamme pestiin ensin ja meille tarjoiltiin juotavaa. Tomille annettiin hienot pikkuruiset stringit, jotka hänen olisi pitänyt laittaa hieronnan ajaksi päälleen. Nauroimme katketaksemme, kun kuvittelimme Tomia niissä pienissä stringeissä. Arvatenkin Tomi päätyi pitämään omat bokserit hieronnan ajan. Minä olin todella tyytyväinen omaan pedikyyriini ja geelilakkaukseen. Työn jälki oli huolellista ja siistiä. Kysyin jo eilen messengerin kautta hoitolan hintoja ja sain vastaukseksi, että pedikyyri ja geelilakkaus maksaa yhteensä 300thb. Olin yllättynyt halvasta hinnasta ja ajattelin, että minulta saatetaan pyytää enemmän. Hinta yli tunnin työstä oli kuitenkin tuo ennalta kerrottu 300thb eli noin 8 euroa. Pakko mennä ensi viikolla teettämään manikyyri ja geelilakkaus myös sormen kynsiin. Halpaa oli. 




Hierontapaikalta menimme suoraan Bali residencen ravintolaan syömään. Söin reissun ensimmäisen massaman curryn ja juomaksi otin kookosshaken. Kyllä oli taas maut kohdallaan. Syönnin jälkeen uimme pitkään talon omassa uima-altaassa. Suunnittelimme myös huomista ohjelmaa ja luultavasti menemme aamupäivän ajaksi isolle allasalueelle. Sen jälkeen olisi tarkoitus mennä jonnekin uuteen ravintolaan syömään ja jonnekin muualle kahvipaikkaan. Saa nähdä miten suunnitelmat toteutuu. Huomiseen...

Ei kommentteja: