tiistai 13. kesäkuuta 2023

Moporeissu Klaengiin

 

Saapuminen Klaengiin


Olemme jo monta kertaa Mae Phimissä ollessamme suunnitelleet Klaengin tiistaimarkkinoille menoa, mutta emme ole koskaan saaneet aikaiseksi lähteä sinne. Tänään oli kuitenkin se päivä, kun lähdimme heti aamulla mopoilemaan kohti Klaengia. Suuntasimme ensin rahanvaihtoon paikalliseen pankkiin. Rahanvaihto oli aika hidasta touhua, mutta palvelu onneksi ystävällistä ja huolehtivaa. Rahanvaihdon jälkeen suuntasimme Lotukseen (entinen Teso Lotus) ja syömään Pizza Companyyn. Siellä syöminen kuuluu meidän jokaiseen Thaimaan reissuun kuten myös se, että syömme pizzan, jossa on juustotäyte reunassa. Näin teimme tälläkin kertaa eli lapset söivät pienet omat pannupizzat ja minä Tomin kanssa medium kokoisen kasvispannupizzan juustotäytteisellä reunalla. Juomaksi otin perinteisesti thai milk tean, joka on mielestäni erityisen hyvä Pizza Companyssa, koska teen seassa on teestä tehtyjä jääpaloja. Ruuat olivat juuri niin hyviä kuin muistimmekin. 

Perinteiset pizzat Pizza Companyssa.

Samuelin pieni pannupizza, ei jaksanut syödä kuin puolet. 

Tomin ja minun juustoreunainen pannupizza. 

Syönnin jälkeen kiertelimme kauppakeskuksen käytäviä ja katselimme myytävänä olevia tavaroita. Jotain pientä ostettavaakin löysimme kojuista. Kiertelyn jälkeen menimme myös Lotuksen puolelle ja teimme sielläkin ostoksia. Sulateltuamme pizzat kiertelemällä kaupassa, vatsoissamme oli jo tilaa jälkiruuille. Jälkiruokapaikka oli perinteisesti Swenssens jäätelöbaari. Durian jäätelöille oli sesongin vuoksi oma lista, mutta me pidättäydyimme vanhoissa tutuissa annoksissa. Hyvää oli!!!

Samuelin jätskiannos

Olivialla oli erikoinen annos, joka sisälsi mm. höylättyä jäätä. 

Minä ja Tomi turvauduimme tuttuun pähkinäiseen annokseen. 

Jätskien jälkeen pakkasimme ostoksemme mopon peräkonttiin ja lähdimme mopoilemaan kohti markkinapaikkaa. Markkinat sijaitsevat Bangkokiin vievän tien varrella ja liikenteessä sai olla tarkkana. Onneksi meillä on niin hyvä kuski, että hän liikkuu sujuvasti ruuhkaisillakin teillä. Löysimme nopeasti markkinapaikan ja sehän olikin valtavan suuri. Markkinoilla oli todella kuuma ja myynnissä oli vaikka mitä tavaraa mopon osista ruokiin. Ruokaosastot jätimme suosiolla väliin, koska mahat olivat täynnä Swenssenin jäätelöä, mutta vaate ym. krääsäpuolella jaksoimme kierrellä. Suurimmaksi osaksi katselimme myynnissä olevia tuotteita, mutta teimme myös pieniä ostoksia. Kierreltyämme meitä kiinnostavat osiot markkinapaikasta palasimme mopollemme ja jännitimme, onko Lotuksen ostokset vielä mopon takapaksissa. Siellähän ne olivat, ei ollut lähtenyt tavarat kenenkään matkaan. 

Klaengin markkinapaikka




Ehdimme palata Mae Phimiin ja Bali residencelle ennen pimeää. Reissu sujui hyvin eikä matka talolta Klaengiin tuntunut pitkältä. Matkaa Lotukselle on noin 20 kilometriä suuntaansa. Talolle palattuamme lähdimme lähes välittömästi uimaan isolle allasalueelle, vaikka meitä väsyttikin aika paljon. Uimme pitkään, ehkä tunnin verran illan pimeydessä ja heittelimme palloa altaassa. Uinnin jälkeen kävimme taas suihkussa allasalueella ja siirryimme suoraan ravintolan puolelle syömään. Minä, Olivia ja Tomi söimme pad thait, joka ovat tosi hyviä tässä ravintolassa. Samuelilla oli jättiannos ranskalaisia ja club leipä. Nyt kello on jo tosi paljon ja pitäisi käydä nukkumaan. Sitä ennen kuitenkin selvitetään, kuka on tämän perheen UNO tänä iltana. Huomenna suunnitelmissa on rantapäivä ja toivottavasti rannalla on kavereita Samuelille. 





Ei kommentteja: