torstai 8. kesäkuuta 2023

Aurinkoinen allaspäivä Mae Phimissä

 

Aamupala altaalla


Hyvin nukutun yön ja perinteisen aamiaisen jälkeen aloitimme päivän uimisella. Kelluttelin pitkään talon omassa altaassa vesiriippumatossa maaten. Rasvailin kovasti hartioitani ja kasvojani, etten palaisi auringossa. No jalkoihini en sitten laittanut yhtään aurinkorasvaa, koska olin koko ajan uimassa. Virhe. Jalkani paloivat todella pahasti auringossa. Näkeehän sen näistä kuvistakin, että eihän ne jalat ole veden alla, kun kelluttelee vesiriippumatossa. Tämä on meidän 21. Thaimaan matka ja olen joka ikinen kerta polttanut itseni auringossa ja se on tyhmää sekä vaarallista. En näytä ikinä oppivan miten auringolta pitää suojautua. Omassa altaassa uimisen jälkeen menin uimaan isolle altaalle ja siellä laitoin päälleni uimapaidan, etten polta itseäni. Tässäkään vaiheessa en edes ajatellut jalkojani. No nyt taas parannellaan palovammoja ja yritetään ottaa opiksi tapahtuneesta. 

Ihan superhyvä juoma.


Miksiköhän minun jalkani paloivat auringossa???


Uimisten jälkeen tein vähän kotihommia. Tiskasin tiskit ja pesin vaatteet, jotka olivat jo ehtineet likaantua reissussa. Tämän jälkeen lähdimme mopoilemaan Kramin suuntaan ja menimme ennestään tuttuun Suan2Khru kahvilaan. Meillä oli lomapakossa neljän vuoden takainen leimakortti kyseiseen kahvilaan ja se oli edelleen voimassa. Kahvila oli edelleen yhtä viihtyisä, siellä oli yhtä ihana palvelu ja ruuat olivat yhtä herkullisia kuin ennen koronaa edellisellä kerralla siellä vieraillessamme. Minä join kookosshaken espressolla terästettynä ja söin ihanan banoffeen. Tomi joi erikoisen thai milk tean ja kahvin yhdistelmän, Samuel mansikkasmoothien ja Olivia söi suklaafudge kakkua ja joi kaakaota. Melkoisen makea lounas. 

Kiva kahvila


Kahvilassa on paljon tutkittavaa ja kivoja yksityiskohtia.

Banoffee ja kookosshake


Syötyämme lähdimme Mae Phimin rantaan kävelemään. Samuelilla ja Tomilla oli frisbeekiekot mukana, koska ovat innokkaita fribaajia. Samuelin ensimmäinen kiekko lensi mereen, eikä sitä sieltä löytynyt. Onneksi kyseessä ei ollut mikään kovin tärkeä kiekko, vaan työkaveriltani saatu mainoskiekko. Heittelyt jatkuivat sitten vähän varovaisemmin rannan suuntaisesti. Rantaan on ilmestynyt uusi Mercure hotelli ja sen rantaravintola ja allasalue vaikutti oikein viihtyisältä. Talvella rantakin on varmasti upea, kun vesi on kirkasta ja tyyntä. Nyt meri mylläsi kovasti ja ranta oli roskainen. 

Mae Phimin rantaa

Pikku rapu


Rantakävelyn jälkeen lapsille tulikin taas nälkä ja lähdimme mopoilemaan kohti Kitchen ravintolaa. Tilasimme sieltä Tomin ja Olivian kanssa pad thait katkaravuilla ja Samuel paistetun riisin katkaravuilla. Minusta pad thai oli aivan täydellisesti maustettua, mutta Tomin ja Olivian mielestä se oli liian tulista. Hyvin ruuat kuitenkin upposivat kaikille ja loppulasku oli taas alle 500thb, ehkä noin 13 euroa. Laittelen näitä hintoja näkyville, kun tiedän että lukijoissa on porukkaa, joita nämä hinnat kiinnostavat. Syötyämme lähdimme käymään viereisessä 7elevenissä ja tarkoituksena oli ostaa aloe vera geeliä palaneisiin jalkoihini. Tuubin hinta oli kuitenkin lähes 300thb, joten lähdimme mopoilemaan kohti Pattana -kauppaa, josta tiesin saavani sitä paljon halvemmalla. Ostinkin Pattanasta geeliä 50:llä bahtilla. Matkalla huomasimme myös, että Mae Phimin ihana rojukauppa oli auki ja olihan sielläkin käytävä ostamassa tarpeellisia tavaroita. 

Millipedejä riittää täällä Mae Phimissä

Kitchenin hyvät sapuskat

Jalkoja piti nostella, ettei tollainen kävele jalkaterän päälle. 

Mangoshake, täydellistä. 

Palasimme vuokratalolle auringon laskiessa ja lähdimme heti uimaan isolle allasalueelle. Veden lämpö oli 33 astetta eli ihan täydellistä iltauinnille. Altaalla ei ollut tälläkään kertaa muita lisäksemme. Uimisen jälkeen söimme kevyen iltapalan ja tarkoituksena olisi vielä pelailla ainakin UNO -korteilla ennen nukkumaan menoa. Olipa taas ihana lomapäivä!

Vähän terveellisempi iltapala 7elevenistä. 




Ei kommentteja: