keskiviikko 14. kesäkuuta 2023

Aurinkoinen rantapäivä ja parturireissu

 

Ei ole ruukia näillä rannoilla. 


Aamu alkoi taas tuttuun tapaan terassiaamiaisella. Aamupaloja en viitsi enää kuvailla, sillä syömme lähes joka päivä saman aamiaisen. Tänään söimme viimeiset dragonfruitit ja hedelmistä meillä on enää jäljellä rambutaneja. Saattaa olla, että huomenna olisi suunnattava hedelmien ostoon. Aamupalan jälkeen uin hetken talon omassa altaassa ja saatuamme lapset ylös sängyistä suuntasimme heti Coca-Cola beachille. Siellä olikin jo ennestään hyvä suomalaisedustus ja Samuel oli tyytyväinen, kun löytyi leikkiseuraa.

Samuel jalkapallohommissa. 

Rannalla oli myös lehmiä. 

"Katson autiota hiekkarantaa"

Coca-Cola beachin hyvä ravintola. 




 Tilasimme heti rannalle päästyämme ravintolasta ruuat aamupalaksi lapsille. He eivät ehtineet syödä mitään talolla, kun lähdimme heti heidän herättyä rannalle. Tilaukseemme kuului mm. paistettua riisiä katkaravuilla, useampi manao soda, banaani roti, ananasshake ja pina colada. Syömisen lomassa kävimme uimassa lämpimässä meressä. Tänään aallot eivät olleet ihan yhtä isoja kuin aiemmin tämän loman aikana, joten meressä kelluminen oli vähän helpompaa. Uimme ja nautimme auringosta muutaman tunnin, kunnes oli taas aika lähteä mopoilemaan takaisin talolle. 

Pina colada 

Täydellistä rantaruokaa. 

Käytyämme suihkussa ja siistiydyttyämme lähdimme etsimään Samuelille parturia, koska hänen hiuksensa olivat ihan ylipitkät. Kiertelimme Kramin katuja ja katselimme sopivaa parturiliikettä. Lopulta löysimmekin yhden pienen liikkeen ja Samuel pääsi pienen odottelun jälkeen hiustenleikkuuseen. Parturi oli tehokas ja taitavan oloinen. Lasten hiustenleikkuun hinta oli 40thb eli noin euron! Aikuisilta leikkaus maksoi huimat 80thb eli pari euroa. Aika uskomattomia hintoja verrattuna Suomen palveluihin. 

Sujuvaa hiustenleikkuuta. 

Parturikäynnin jälkeen lähdimme etsimään ruokapaikkaa. Olisin halunnut, että menemme syömään uuteen Bamboo Lodge ravintolaan, mutta se näytti olevan kiinni. Menimme sitten tuttuun ja turvalliseen Tequilaan. Samuel söi valtavan hampurilaisannoksen, Tomi ja Olivia pad thait ja minä Panang curryn. Curry oli juuri sopivan tulista omaan makuuni. Kyllähän nämä thairuuat ovat niin hyviä, että en yhtään tiedä miten taas selviän Suomen ruokien kanssa kotona. Täällä jokainen ruokailuhetki on makujen nautinto. Syötyämme mopoilimme 7elevenin kautta talolle. Samuel kyseli vielä uimaan menoa, mutta nyt tuntuu siltä että uiminen on siirrettävä huomiselle. Ei vaan jaksa enää tehdä yhtään mitään. Meidän huominen ohjelmamme on vielä täysin auki. Ehkä lähdemme Ban Phehen tai ehkä MeeD ravintolaan ja magrove metsään. Saa nähdä...




Ei kommentteja: