maanantai 5. kesäkuuta 2023

Vihdoin Mae Phimiin

 

Shamppanjat loungessa 

Kolmen ja puolen vuoden odotuksen jälkeen olemme jälleen Mae Phimissä. Koronan tulo pilasi meiltä ja varmasti monilta muiltakin matkasuunnitelmat vuosien ajaksi. Jouduimme siirtelemään varattuja lentoja ja Mae Phimin talon vuokrausta ja lopulta kaikki piti perua, kun matkoille ei päässyt ilman isompia säätöjä ja/tai rokotuksia. Koronavuosien aikana reissasimme Euroopassa, mutta eihän ne matkat ole mielestäni yhtään mitään verrattuna Aasian reissuihin. Aloitimme matkamme eilen Finnairin non-schengen loungesta ja matka alkoi todella erinomaisesti, kun loungessa oli tarjolla aitoa shamppanjaa. Kyllä olikin aika kippistää vuosien jälkeen sille, että pääsimme taas Thaimaahan. Loungessa oli mielestäni todella maukkaat ruuat, tai sitten olin vaan niin nälkäinen, että kaikki maistui hyvälle. 

Aika pitkä tämä lentomatka nykyään tänne Thaimaahan

Koneemme lastaus aloitettiin hyvissä ajoissa ennen varsinaista lähtöaikaa, joka oli muistaakseni 13.45. Koneen lastaus sujui nopeasti ja pääsimme lähtemään lähes aikataulussa kohti Bangkokia. Me matkustimme ensimmäistä kertaa Finnairin premium economyssa. Tässä luokassa kaikki istumapaikat oli varattu. Turistiluokassa näytti olevan melko väljää, busineksen tilannetta en käynyt katsomassa. Minulle jäi tästä premium economysta todella ristiriitaiset tunnelmat. Plussaa oli pieni erillinen matkustamo, jossa oli vain 26 istumapaikkaa, premium economyn käytössä olevan vessa, hyvä ensimmäinen ruokatarjoilu, mukava istuin, Marimekon matkapakkaus (joita meille on tosin kertynyt edelliseltä reissuilta melkoinen pino), mukava niskatyynyt ja iso näyttö. Miinusta oli todella paha ahtaus jalkatilassa ja sivusuunnassa liikuttaessa, jos ei istu eturivissä. Kun istuimen jalkatuen nostaa ylös, jaloille jää todella pieni tila. Kiinteiden käsitukien takia keskipenkeiltä on erittäin hankala päästä liikkumaan yhtään minnekään, vaikka vieressä oleva antaisi tilaa. Paikallaan ollessa penkki oli hyvä, mutta turistiluokassakin on tilavampaa liikkua penkkien yli kuin tuossa premium economyssa. 

Premium economyn jalkatila jalkatuen ollessa ylhäällä. Lisäksi kiinteät ja leveät käsituet vievät paljon tilaa myös leveyssuunnassa. Ensimmäinen kerta tässä matkustusluokassa ei vakuuttanut. 

Lentomatkamme sujui muuten kaikin puolin hyvin, vaikka lentoaika oli yli 11 tuntia. Nälkäkään ei tullut ruokien välillä, koska tankkasimme ennen lähtöä loungessa. Ensimmäinen ruoka tarjoiltiin posliiniastioilta ja ruoka oli oikeasti hyvää. Aamupala oli sama kuin turistiluokassa ja pieni munakas pahviboksissa riitti minulle, mutta ei ehkä ollut kaikkien mieleen. Juomatarjoilu toimi koko matkan ajan kutsunappia painamalla ja välipalojakin sai hakea takakeittiöstä tai ottaa tarjottimelta kun niitä tarjoiltiin säännöllisillä kierroksilla. Matkustamohenkilökunta kierteli useasti tarjoillen vettä ja muutamia kertoja tarjoillen välipaloja tai suklaata. 

Tarjoilu pelasi erinomaisesti koko lennon ajan. 

Välipalojakin oli maksutta tarjolla. 

Mutta tämä aamiainen, tässä kaikki. Ei ole enää sämpylöitä tms. tarjolla. 

Lennon jälkeen ostimme matkatavara-aulasta sim-kortin Tomin puhelimeen ja kävimme alakerrassa vaihtamassa bahteja. Tämän jälkeen lähdimme etsimään kuskiamme ja löysimme nopeasti kyltin, jossa oli minun nimeni. Odottelimme kuskia lähes puoli tuntia, mistähän asti hän tuli paikalle kun kesti normaalia kauemmin. Matka Mae Phimiin sujui nopeasti. Lapset nukkuivat koko matkan ja minäkin taisin nukahtaa hetkeksi. Kävimme matkalla myös Tesco Lotuksessa ostoksilla. Ihana kun on aamuksi samoja herkkuja, joita syön hotelliaamiaisillakin Thaimaassa. Talon avainten luovutuksen jälkeen meille tuotiin menopeli, jolla pääsemme liikkumaan täällä Mae Phimissä. Talo vaikuttaa oikein mukavalta, kirjoittelen ja laitan täältä lisää kuvia myöhemmin. 

Meidän vuokraamamme ajopeli, jolla on jo paljon ajokilometrejä. Toivottavasti toimii edelleen. 

Kotiuduttuamme uimme talon omassa altaassa ja otimme pienet päiväunet. Unien jälkeen lähdimme mopoilemaan keskustaan. Kävimme rantakadun uudessa 7 eleven kaupassa ja syömässä tutussa ja turvallisessa Tequilassa. Syömisen jälkeen mopoilimme vielä Pattana kaupalle, mutta emme juuri ostaneet sieltä mitään. Menemme sinne uudelleen, kun aikaerorasitus hellittää. Olen vuosien aikana katsellut tiktokista 7 elevenin videoita ja sitä miten sieltä löytää hyviä herkkuja. Päätin itsekin tällä reissulla maistella kaikkia mahdollisia uusia makuja ja löysinkin kaupasta tiktokista tuttuja juttuja. En kuvaillut niitä, mutta kunhan tässä voimat palautuvat niin ehkä ehdin tännekin laittaa kuvia tekemistäni herkkulöydöistä. 

Ranta Tequilan edessä. 

Ensimmäisen lomapäivän kunniaiksi Mai Tai

Mopoilujen jälkeen palasimme talolle juuri ennen pimeää. Lähdimme uimaan isolle allasalueelle ja siellä ollut lämpömittari näytti veden lämpötilaksi 34 astetta, joka on meistä juuri täydellinen lämpötila iltauinnille. Iltauinnin jälkeen pulahdin vielä talon omaan altaaseen enkä olisi malttanut tulla pois ollenkaan. Onneksi loma on vasta alussa, täällä on niin ihanaa!!! 

Vuokratalon oma allas










3 kommenttia:

Aipa kirjoitti...

Millä nimellä tuo teidän menopeli kulkee? Ja paljonko sillä on niin sanottua kantavuutta eli paljonko porukkaa kuljettaa?

Aipa kirjoitti...

Sen verran vielä teidän menopeli stä, että paljonko tuon vuokraaminen maksaa?

Päivi kirjoitti...

Motorbike+side nimellä vuokrataan tätä menopeliä ja noin viisi henkilöä menee aika mukavasti yhdellä mopolla. Meitä on ollut kolme aikuista ja kaksi lasta kyydissä ja sellainen kuorma kulkee vielä ihan mukavasti. Hinnat tosiaan vaihtelee vuokrauspaikan ja sen mukaan onko manuaali vai automaattivaihteinen.