tiistai 6. kesäkuuta 2023

Monghere cafe


Minun aamuni alkoi täällä Mae Phimissä jo melko aikaisin, kun Samuelin latauksessa ollut puhelin herätteli kello 8.20 kouluun lähtöä varten. Enhän minä siihen aikaan saanut enää uudelleen unta, joten tein itselleni hyvän aamiaisen ja menin ulos nauttimaan siitä. Aamupalani sisälsi juuri niitä aamupalaherkkuja, joita kaipaan täältä Thaimaasta. Tärkeimpänä kookosjugurtti, honey star murot, kollageenijuoma ja ihanat hedelmät. 


Aamiaisen jälkeen lepäilin ja uin talon omassa altaassa. Onnistuin eilen laittamaan vahingossa vessan oven lukkoon niin, ettei sitä saanut enää ulkopuolelta auki. Soitin huoltoyhtiölle, että he tulisivat avaamaan oven, mutta oveen ei ollut avainta ja heidän piti murtaa oven kahva ja lukko rikki. Tämän toimenpiteen joudumme maksamaan itse, joka mielestäni ei ole ihan reilua, koska eihän ovi voi mennä takalukkoon noin helposti. Nyt ovessa on tuliterä uusi kahva ja lukko eikä samaa voi tapahtua enää seuraaville asukkaille. Onhan siinä meidän maksama uusi toimiva lukitus. No, ei voi mitään. Onneksi tapaturmalle ei tule hintaa kuin arviolta 500thb. Oven korjauksen jälkeen lapsetkin jo heräilivät ennen puolta päivää. Samuel nukkui 14 tunnin yöunet ja sanoi ettei hän ole enää unelle mitään velkaa. 


Olin jo kotona huomannut, että noin kahdeksan kilometrin päässä taloltamme on kivan näköinen kahvila ja ravintola, jossa emme ole aiemmin käyneet. Otimme siis moporetkemme suunnaksi tämän Monghere nimisen kahvilan ja ravintolan. Alue on tosi viihtyisä ja henkilökunta oli todella ystävällistä. Olen lukenut, että alueella olisi myös monitoriliskoja, mutta emme valitettavasti nähneet niitä. Kaloja ravintolan lammessa oli kuitenkin runsaasti. Kävimme ensin ravintolan puolella ja söimme siellä erittäin maukkaat ruuat. Hinnat olivat edulliset. Neljän hengen ruuat (3 pad thai annosta ja yksi ranskalaisannos) juomineen maksoi vain 411 thb eli noin 11 euroa. Olin myös katsonut facebookista, että ravintolan yhteydessä olevassa kahvilassa on hyvältä näyttäviä jälkiruokia. Kävimme siellä ruuan jälkeen kahveilla ja samat edulliset hinnat jatkuivat. Mansikkafrappe, mokkafrappe, kahvi ja jäätelöannos maksoi yhteensä vähän yli 200 thb eli reilut viisi euroa. Hinta-laatusuhde oli todellakin kohdallaan. Suosittelen tätä paikkaa ja iltaisin täällä taitaa olla vieläkin enemmän nähtävää, kun alue on iltavalaistuksessa ja elävääkin musiikkia on ajoittain tarjolla. 






Mongheren hyvä pad thai



Monghere cafen mansikka ja mokka frappe

Mongheren jälkeen mopoilimme ostoksille. Kävimme Pattanassa ostamassa mm. lukon mopon takakonttiin, Tomille hiiren tietokoneeseen, suolaa, käsisaippuaa yms. Yksi parhaita ostoksia taisi olla hiuksiin jätettävä ihana öljymäinen hoitoaine, joka maksoi 5thb. Niitä pitää käydä hakemassa Suomeenkin mukaan. Pattanan jälkeen kävimme ison puun markkinoilla, mutta ostokset jäivät yhteen kookosvanukkaaseen. Vielä ennen talolle palaamista kävimme 7elevenissä tikotokherkkujen metsästyksessä ja löysimmekin jotain pientä. Vakio-ostoksiin kuuluu myös aina ihanat onigirit. 

Talolle palattuamme laitoin viestiä läheiseen massage-spa liikkeeseen ja varasin itselleni huomiseksi pedikyyrin ja geelilakkauksen ja Tomille sekä lapsille öljyhieronnat. Lepäiltyämme lähdimme koko perhe uimaan isolle altaalle ja sen jälkeen kävimme vielä illallisella allasalueen ravinolassa, joka on iltakymmeneen auki. Söimme Olivian kanssa paistettua riisiä katkaravuilla, Tomi söi jälleen pad thain ja Samuel jättiannoksen fish and chipsiä. Ruokajuomina Tomilla oli iso Singha -olut, minulla spy winecooler classic, Samuelilla mansikka Fanta ja Olivialla vesi. Hintaa tarjoilulle tuli vähän yli 700 thb eli alle 20 euroa. Ei paha. Yksi ihana päivä taas takana täällä paratiisissa. Kohta nukkumaan ja huomenna jälleen uusien seikkailujen pariin. 

Bali residencen allasalue oli jälleen meidän yksityiskäytössä


Maut oli kohdallaan tässä paistetussa riisissä

ja ruokajuomana spy classic

Ei kommentteja: