torstai 15. kesäkuuta 2023

Uudelleen Ban Phehen

 


Upea aurinkoinen sää houkutteli minut tänään heti aamulla uima-altaaseen. Nyt jo vahingosta viisastuneena ja jalat parantuneena laitoin 50 suojakertoimella varustettua rasvaa paksun kerroksen jalkoihin. Eipä palaneet jalat auringossa, vaikka kelluin altaassa toista tuntia. Siinähän se aamupäivä sitten menikin, oleskellessa. Tätä oleskelua en osaa tehdä kotona ollenkaan ja vähän se tuntuu vaikealta täälläkin. Onneksi sain Tomin ja lapset liikenteeseen puolen päivän jälkeen ja lähdimme käymään uudelleen Ban Phessä. 

Tällainen sammakko asustelee altaan reunalla olevassa kolossa. 

Kolmas uusi Spy -maku, hyvää oli tämäkin. 

Ban Phehen mennessä pysähdyimme jälleen ennestään tuttuun ravintolaan Novotel Rimpaen kohdalle. Suunnittelimme ensin, että menisimme Novotelin lähellä olevaan rantaravintolaan, mutta päädyimme kuitenkin tähän tien varrella olevaan ravintolaan. Tilasin jälleen annoksen maukkaita leveitä nuudeleita. Olivia tilasi itselleen pad thain eikä ollut oikein tyytyväinen annokseen. Vaihdoimme ruokia, koska minua pad thain pieni tulisuus ei haitannut ja tämän vaihdon jälkeen olimme molemmat tyytyväisiä ruokiimme. 

Tämä on hyvää...


Hyvä ravintola Novotel Rim Paen vastapäätä.

Syötyämme mopoilimme Ban Phen keskustaan ja kävimme ensin jälleen rojukaupassa, josta ostin mm. muutamia Kiwin keittiöveitsiä. Sen jälkeen kävimme vielä herkkukaupassa ostamassa kotiin tuliaisiherkkuja. Kolmas kauppa, jossa kävimme Ban Phessä oli Macro. Sieltä ostimme huomiseksi aamupalalle mm. erilaisia hedelmiä. Niistä lisää sitten huomenna. Kotimatkalla pysähdyimme vielä tankkaamaan mopon. Tämä oli nyt kolmas kerta, kun tankkasimme mopon ja tankkiin on mahtunut joka kerta noin 150thb:n edestä bensaa. Kävimme myös 7elevenissä juoma ja jätskiostoksilla. 7eleven on todellinen monitoimikauppa, jossa on edullinen hintataso. Ostin itselleni automaatista jääkahvin, johon lisäsin toisesta automaatista jäämurskaa. Hintaa tälle isolle jääkahville tuli vajaa euro. 

Talolle palattuamme lepäsimme hetken ja lähdimme uimaan isolle altaalle. Tällä kertaa emme olleet yksin iltauinnilla, sillä vähän meidän jälkeen altaalle tuli ruotsalainen perhe. Uituamme ja käytyämme suihkussa siirryimme allasalueen ravintolaan illalliselle. Odotellessamme ruokia eräs paidaton mies juoksi hädissään pitkin nurmikoita ja talojen pihoja. Emme ensin tajunneet, mitä tapahtui. Mies kuitenkin juoksi ravintolaan ja höpisi hädissään tulipalosta. Hetken kuluttua ravintolaankin alkoi tulla sakeaa savua ja kuulimme, että kadulla oleva sähkökaappi palaa. Meni melko pitkään ennen kuin paloautot tulivat paikalle ja savun tulo loppui. Me söimme ruokamme rauhassa ja mietimme, onkohan meillä sähköä talollamme. Ruokailun ja kahvien jälkeen kävelimme talolle ja huomasimme, että sähkökaappiin menevät johdot oli katkaistu ja onnettoman näköinen nainen sanoi, että heillä ei ole sähköjä talossa. Meillä kävin kuitenkin hyvä tuuri ja meidän talossamme sähköt toimivat normaalisti. 

Täältä seurailimme paloautojen tuloa.

Kaiken sähläyksen lomassa ajattelin käydä allasalueen vessassa, koska edellisen sähkökaton aikana meidän talomme vessa ei toiminut. Päästyäni vessaan kiljaisin täysillä kun vessan lattialla oli torakka-armeija valtavia torakoita. Tomi tuli perässäni vessaan katsomaan miksi kiljuin. Päätin, ettei minulla olekaan niin kova vessahätä, että minun tarvitsisi käydä allasalueen vessassa. Näitä torakoita näkee aika harvakseltaan täällä Thaimaassa, mutta nämä olivat kyllä suurimpia mitä olen täällä nähnyt. 

Ei kommentteja: