sunnuntai 11. kesäkuuta 2023

Pelkkää uimista

Tämän aamun aamupalahedelmiä.

ja ennestään tuttuja muroja jogurtin sekaan. 

Tämä aamu aloitettiin tuoreilla tropiikin hedelmillä ja kookosjugurttiinkin vaihdoin honey star murojen tilalle ennestään tutut murot, joiden seassa on mm. papayaa ja ananasta. Tykkään kovasti dragon fruit hedelmistä, mutta en ollut maistanut aiemmin tätä pinkkiä versiota dragon fruitista. Mielestäni se oli jopa parempaa kuin valkoinen, sillä pinkki oli makeampaa. Hyviä kuitenkin molemmat. 

Aamupalan jälkeen uin talon omassa altaassa ja odottelin lasten heräämistä ja rannalle lähtöä. Kolistelin vähän sisällä ja sain molemmat lapset ylös yhdentoista aikoihin. Ehdotin lapsille, että syövät aamiaisen vasta rantaravintolassa, että pääsisimme lähtemään mahdollisimman pian rannalle. Onneksi tämä sopi ja kerättyämme kamppeet kasaan lähdimme mopoilemaan kohti Coca-Cola beachia. Rannalla olikin jo tuttavaperhe paikalla ja Samuel sai heti kavereita. Teimme ravintolaan ruokatilauksen samalla kun sadekuuro yllätti meidät. Kuuro oli lyhyt ja syötyämme aurinko taas pilkotteli pilviverhon lomasta. Rannalla oli tuulista ja kovat aallot. Viisi pientä poikaa nautti aalloista ja aikuiset seurasivat silmä tarkkana lasten touhuja. Vesi on aivan ihanan lämmintä ja aalloissa leikkiminen oli aikuisistakin mukavaa. Aika kului nopeasti ja lähdimme iltapäivällä väsyneinä kohti taloa. 

Ihana cokisbeach

Thai milk tea, ihan täydellistä. 

Pojilla oli toisistaan leikkiseuraa. 

Tämä kyltti on kuvattu monta kertaa vuosien saatossa. 

Rannan jälkeen mopoilimmekin suoraan Bali residencen allasalueelle. Altaalla ei ollut tälläkään kertaa ketään muita kuin meidän perheemme. Olivia keksi, että pidämme perheen omat uintikilpailut. Otimme sekuntikellosta aikaa ja uimme lenkin altaalla. Tulokset olivat melko tasaväkiset Tomin voittaessa muutamalla sekunnilla minut. Uinnin jälkeen menimme talolle ja olimme kaikki väsyneitä aamupäivän auringosta ja uimisesta. Jopa minäkin nukahdin talon mukavaan korituoliin. 

Hiljainen allasalue.

Samuelin uintiharjoituksia.

Lepäämisen jälkeen lähdimme syömään. Meillä oli ruokapaikaksi kaksi vaihtoehtoa, joita molempia on kehuttu netissä Mae Phimin kävijöiden keskuudessa. Ensimmäinen vaihtoehto eli Pad thai ravintola oli kiinni, koska se on lounasravintola. Mopoilimme sitten paikalliseen ja tosi edulliseen ravintolaan. Ravintolan lista oli onneksi thain lisäksi englanniksi, mutta henkilökunnan oli vähän vaikea silti paikallistaa mitä haluamme syödä. Saimme kuitenkin hoidettua tilaukset ja tilasimme kolme keskikokoista pad thaita ja yhden paistetun riisin katkaravuilla. Juomiksi tilasimme manao soodaa ja vettä. Loppulasku oli alle 10e, mutta ruuat olivat meidän mielestämme kuitenkin heikoimmat tällä reissulla. Ei jatkoon, vaikka toisaalta ruuissa ei nyt mitään suurta vikaakaan ollut. 

Paikalliskuppila.

Ravintola sijaitsee PT-bensa-aseman vastapäätä.

Samuelin annos.

Kotimatka ravintolasta sujui taas normaaliin tapaan 7elevenin kautta ja lisäksi käväisimme Tescossa hakemassa margariinia. Ostin Tescosta myös moccafrapen, nämä jääkahvit ovat niin hyviä ja puoli-ilmaisia täällä. Suomessa en niitä juurikaan raaski juoda. Nautitaan nyt kun on mahdollisuus. Tänään meillä on ohjelmassa enää illan UNO -pelit ja sitten nukkumaan ja odottamaan huomista lomapäivää. 

Ei kommentteja: