maanantai 19. kesäkuuta 2017

Rengasrikko ja markkinoita

Tänään oli sitten ohjelmassa normaalien aamu-uintien yms. jälkeen rahanvaihtoreissu Ban Phehen. Tämä taisi olla jo kolmas kerta, kun menemme mopolla Ban Phehen tällä reissulla ja välimatka on lyhentynyt huomattavasti tai ainakin siltä tuntuu. Matka meni tälläkin kertaa sujuvasti ja pysähdyimme matkalla tankkaamaan mopon. Tankin täyttäminen on joka kerta maksanut noin 120thb. Juuri kun saavuimme Ban Phehen mopo alkoi ravistaa ja Tomi ohjasi heti mopon tien varteen. Siinä vaiheessa oli jo aika selvää, että rengas puhkesi jälleen. Meillähän on näistä rengasrikoista pari aiempaakin kokemusta, joten asia ei tullut yllätyksenä. Tällä kertaa mopon ulkokumi oli ihan hyvässä kunnossa ja arvelimme renkaan puhjenneen kun Tomi ajoi tien keskiviivalla olleen heijastintöyssyn yli. Ihmettelimme hetken mopon vieressä, että mitä tekisimme ja eihän siinä muu auttanut kuin alkaa kysellä apua. Viereisen kojun nainen alkoikin heti auttaa meitä. Hän soitti jonnekin ja sanoi, että apua tulee 10 minuutin kuluttua. Hetken päästä paikalle saapuikin kaksi nuorehkoa miestä mopolla ja toinen heistä pyysi mopomme avaimet ja lähti kuskaamaan mopoa jonnekin. Vaikka tiesin sisimmässäni, että tällaisissa asioissa paikallisiin voi luottaa niin mietin vaihtoehtoa, että emme saisi mopoa enää takaisin. Kauppias sanoi, että mopomme palautettaisiin 20 minuutin kulutta ja kun katsoin kellosta niin tasan 20 minuutin kuluttua miehet toivat mopomme takaisin rengas korjattuna. Meillä ei ollut miesten kanssa mitään yhteistä kieltä, mutta onneksi Olivialla oli paperia ja he kirjoittivat siihen, että korjaus maksoi 160thb. Annoimme heille 240thb eli kuutisen euroa ja miehet olivat erittäin onnellisia saatuaan vähän ylimääräistä rahaa. Uskomatonta avuliaisuutta jälleen kerran paikallisilta. Olisimme antaneet myös tippiä meitä auttaneelle kauppiaalle, mutta hän ei suostunut ottamaan rahaa vastaan. 

Rengasrikko, jälleen kerran.

Odottelua renkaan korjauksen ajan.

Mopon päällä voi kuivata vaikka mustekaloja.
Saatuamme mopon renkaan kuntoon lähdimme pankkiin vaihtamaan rahaa, joka oli matkan tarkoitus. Saavuimme pankille 12 minuuttia ennen sen sulkeutumista eli juuri sopivasti. Rahat vaihdettuamme menimme käymään rojukaupassa pienillä ostoksilla sekä Ban Phen markkinoilla. Markkinoilla oli yhtä lämmin kuin aiemminkin. Samuel olisi halunnut pomppulinnaan, mutta vaikka hän olisi jaksanut pomppia niin me emme olisi jaksaneet odotella linnan ulkopuolella. Samuel ei siis päässyt pomppimaan, mutta tyytyi onneksi kiertelemään kojuja, kun sai ostaa pari legopakettia. 

Saavuimme pankille juuri ennen sulkemisaikaa.

Markkinatunnelmaa

Olivia osti satasen kengät.

Joitain ihmeellisiä hyppiviä katkarapuja.

Lihojen kylmäketju ei katkea kun sitä ei ole ollenkaan. 

Hienoja munia.

 Markkinoiden jälkeen kävimme vielä Tescossa ostamassa ruokatarvikkeita sekä pysähdyimme kotimatkalla temppelialueelle. Tällä kertaa emme kävelleet ylös temppelikukkulalle, olemmehan käyneet siellä aiempina kesinä. Temppelialueella oli markkinat ja tein pienen kierroksen siellä. Iltaruokailut hoidimme lasten toiveesta Tequilalla. Palvelu oli hyvää ja nopeaa ja ruoka erinomaista. Syötyämme Samuel juoksenteli rannalla kastellen vaatteensa meressä. Emme ehtineet talolle auringonlaskuksi vaan katselimme sitä Tequilan rannalla. 

Ban Phen pieni Tesco.

Minua näköjään tuijotettiin temppelialueen markkinoilla. 


Näitä rappuja olemme kävelleet kahtena aiempana kesänä, nyt oli kiire syömään.

Jälleen ruokakuva Olivian ruuasta

ja Samuelin ruoka. 

Näkymä ruokapöydästä.

Ja minun Pad thai.

Ruuan jälkeen Samuel pääsi valloilleen, ihanat rantaleikit.

Uimassakin piti käydä vaatteet päällä.

Kaunis Mae Phimin ranta. 

2 kommenttia:

Keka kirjoitti...

onpa ihanaa seurata lomaanne.Täällä kesä vain antaa odottaa itseään.Juuri sääennuste lupasi jopa 15 lämpöä pyhille.Minulla on aivan mieletön ikävä muksuja ja tietysti teutä kaikkia.Nayttikaa lomasta ja lämmöstä.Lapsille oikein paljon terveisä myös vaarilta

Päivi kirjoitti...

Kiitos terveisistä ja teille myös erityisterveiset lapsilta. Me tuomme sitten lämpimät ilmat mukanamme kun palaamme Suomeen.