keskiviikko 13. kesäkuuta 2018

Ban Phen reissu


 Laitetaan tähän vaikka ensimmäisiksi kuviksi taas ruokakuvat. Ylhäällä on minun aamiaiseni, jossa vaihdoin kookosjogurtin vaihtelun vuoksi mangojogurttiin. Molemmat ovat hyviä, mutta kookos vie kuitenkin voiton. Alemmassa kuvassa on lounaani. Menimme aamu-uintien jälkeen syömään "omaan" ravintolaamme eikä minulla ollut vielä oikein nälkä, joten jäätelöannos sai korvata lounaan. Näin sesongin ulkopuolella ravintolassa ei ole kovinkaan laaja valokoima esim. jäätelöitä, mutta kekseliäs ravintoloitsija loihtii vähistäkin aineksista herkullisia annoksia. 


Syömisen jälkeen lähdimme oman perheen kanssa käymään Ban Phessä. Kyselimme ystäviämmekin mukaan, mutta he jäivät viettämään allaspäivää ja pakkailemaan huomista Bangkokiin siirtymistä varten. Me mopoilimme ensin pankkiin vaihtamaan rahaa. Vaihdoimme eurojen lisäksi viime joulun Japanin reissulta yli jääneet yenit bahteiksi. Pankissa ei ollut tällä kertaa ollenkaan jonoa ja asiointi sujui sukkelaan. Vaihtokurssi on ollut viime aikoina aika huono. Tänään kurssi oli 37,16. Viikko sitten lentoasemalla kurssi oli vähän parempi ollen 37,25.

Pankkireissun jälkeen mopoilimme Ban Phessä sijaitsevaan Rayongin akvaarioon. Kävimme samassa akvaariossa myös viime kesänä, mutta koska akvaarioon on vain nimellinen sisäänpääsymaksu, ajattelimme mennä sinne uudelleen. Sisäänpääsymaksu oli sama kuin viime vuonna eli aikuisilta 30 thb ja yli 120cm lapsilta 15 ikävuoteen asti vain 10 thb. Akvaariossa tuli taas otettua aika paljon kuvia, laitan tähän alle niistä osan. Olemme lähdössä viikon päästä Malediiveille ja odotan aivan mielettömästi, että pääsen snorklaamaan sinne luonnon aitoon akvaarioon. Tämän päiväinen käynti olikin oikeastaan ihan hyvä oppitunti reissua odotellessa. 

Ban Phen katunäkymää.

Akvaarion pihalla on monenlaisia taideteoksia.

Samuel taas elementissään. 

Tervetuloa.


Melkoisen tylsäilmeinen kala. 



Lasten mielestä hait olivat kaikkein mielenkiintoisimpia asukkeja akvaariossa. 

Minä odotan, että pääsisin uimaan kilpikonnan kanssa Malediiveilla. 


Uskomattomia otuksia nämä kalat. 





Akvaariossa on myös pieni tunneli, jossa pääsee ihastelemaan yläpuolella uivia kaloja. 
Akvaarioreissun jälkeen vuorossa oli ostosten teko. Menimme ensin vakiopaikaamme romukauppaan, sieltä edellisiltä kesiltä tuttuun herkkukauppaan ja lopuksi vielä ruokaostoksille Makroon. Tällä kertaa olimme ottaneet mukaan kylmälaukun elintarvikkeiden kuljetusta varten, mutta kylmäkallet olivat sulaneet täysin jo menomatkan aikana ja laukku ei muutenkaan tuntunut pitävän ruokia kylmänä. Olisin halunnut mennä syömään kotimatkalla Novotel hotellin vieressä sijaitsevaan Kimin rantaravintolaan, mutta emme viitsineet pysähtyä matkalle elintarvikkeiden lämpenemisen vuoksi. Ajoimme siis suoraan talollemme tuomaan ruuat kylmään. Teimme ainoastaan pienen pysähdyksen Suan Sonin rannan kohdalla, jonne on ilmestynyt vuoden aikana pitkät laiturit. 

Herkkukauppa Ban Phessä. 

Veneitä Suan Sonin rannalla. 

Hienoja palmujakin siellä on. 

Nämä laiturit ovat ilmestyneet vuoden aikana rannalle. 

Samuel tähyilee mopon kyydissä. 
Kirjoittelen usein, että tein pieniä ostoksia. Tänäänkin tein pieniä ostoksia romukaupasta ja tässä esimerkki mitä nämä pienet ostokset voivat olla. Ensimmäisessä kuvassa on muutama kasvonaamio. Nyt pääsen kokeilemaan näitä Rayongista ostamani silikonisuojan kanssa, joka laitetaan siis kasvoille näiden kangasnaamioiden päälle. Oikealla olevassa naamiossa lukee red wine. Mitähän se lienee tarkoittaa? Itse ehkä laittaisin naamion kasvoille ja ottaisin punaviiniä sisäisesti naamion vaikutusaikana.

Kasvonaamioita testaukseen. 

Ostin samaisesta romukaupasta viime kesänä kuusi keskikokoista neliskulmaista lautasta, joita olen käyttänyt enimmäkseen välipaloilla. Näin näitä samaa sarjaa olevia pieniä kuppeja alueemme ravintolassa kun näitä tuotiin pöytään maustekastikekupeiksi. Mekin syömme kotona melko usein esim. kevätkääryleitä, joten ostin kotiinkin näitä kuppeja dippikupeiksi. Jokainen ruokailija voi sitten kaataa sopivan määrän kastiketta itselleen dippailua varten. Kuvissa näkyy hinnat eli 15 thb per tavara.

Pieniä ostoksia. 

 Ban Phen reissun jälkeen kävimme pikaisesti vuokratalollamme ja lähdimme mopoilemaan Mezetto ravintolaa kohti. Ravintolahan sijaitsee Grand Blue hotellin ja condon yhteydessä. Otimme myös uimakamat mukaan, sillä ravintolan yhteydessä on uima-allas. Syötyämme Tomi ja lapset kävivät uimassa, mutta aika pian alkoi ukkoskuuro ja sähkötkin menivät poikki. Minä en sitten viitsinyt mennä ollenkaan uimaan. Tapasimme ravintolassa pikaisesti myös ystävämme, jotka ovat jatkamassa huomenna matkaa Bangkokiin meidän jäädessä vielä tänne viikoksi. Hyvästeltyämme heidät ajoimme pienessä tihkusateessa talollemme ja nyt on taas käytävä nukkumaan. Jälleen yksi päivä vähemmän lomaa jäljellä, ei kun, jälleen yksi päivä enemmän nautittu lomamatkasta!

Jännä auringonlasku.

Mezetton allas.

Ravintola Mezzetto. 

Ei kommentteja: