tiistai 12. kesäkuuta 2018

Ison puun markkinat

Aamu alkoi tuttuun tapaan altaalla

Ajattelin tänään, että taidan jättää koko blogitekstin kirjoittamatta, sillä emme tehneet tänäänkään yhtään mitään. Tämä tarkoitti siis sitä, että olimme monta tuntia uimassa altaalla. Kävimme välillä syömässä allasalueen ravintolassa ja jatkoimme uintia. Täytyy nyt oikein erikseen kehua tätä Bali Residencen ravintolaa. Siellä on nimittäin oikeasti hyvää ruokaa ja jopa parempaa kuin suosikkiravintolassamme Tequilassa. Jos olisi oikein laiska, niin täältä alueelta ei tarvitsisi poistua juuri minnekään. Uisi vaan koko päivän ja laiskottelisi talolla ja kävisi syömässä "omassa" ravintolassa. Ravintola on suljettuna maanantaisin, joten silloin voisi pitää vaikka kauppapäivän ja kävisi samalla kylällä syömässä. Tänään meitä oli viisi henkilöä syömässä ja lasku oli 720thb juomineen eli noin 20 euroa viideltä henkilöltä. 

ja päivä jatkui altaalla


Kävimme sentään välillä syömässä

Maija ja Mirka olivat viime yön Koh Sametilla ja he tulivat hakemaan Milenaa iltapäivällä. Lähdimme samaa matkaa kylille, sillä meidän piti mennä kauppaan. Kävimme samassa sekatavarakaupassa Kramissa kuin missä kävimme eilenkin ja sen jälkeen ystävämme jatkoivat matkaa asunnolleen ja me menimme vielä käymään ison puun markkinoilla. Emme ole ennen käyneet juuri näillä markkinoilla, vaan olemme käyneet saman tien varrella vähän kauempana olevassa markkinapaikassa. Nämä ison puun luona sijaitsevat markkinat olivat ainakin näin tiistaina aika pienet, mutta kyllä siellä oli silti katseltavaa ja hedelmiäkin tuli ostettua. Kirjoittelin aiemminkin, että pidän kovasti markkinoista markkinatunnelman vuoksi. Minusta on myös kiva ihmetellä erikoisia elintarvikkeita ja kiinnittää huomiota pieniinkin erikoisiin yksityiskohtiin, sillä jokaisilla markkinoilla löytää aina jotain uutta ihmeteltävää. 

Iso puu

markkina-alue on osittain katettu

proteiinipitoisia snacsejä, en maistanut

näyttää herkulliselta

thai hedelmiä; durian, papaya ja jackfruit

ostimme vähän tutumpia hedelmiä mukaan

näemmeköhän näitä elävänä meressä Malediiveilla?

ja lootuksen kukkapohjia

markkinatunnelmaa sisältä

ja erikoinen katukeittiö savupiippuineen ulkona


Thaimaassa osataan ottaa rennosti "mai pen rai"

Markkinoiden jälkeen lähdimme mopoilemaan kohti Kramin Tescoa, sillä juomavarastomme talolla alkoi olemaan vähissä. Tesco sijaitsee thaimaalaisen runoilijan Su Thorn Phun muistomerkin ja puiston vieressä. Tescossa käynnin lisäksi pääsimme katselemaan paikallisten iltatansseja. Nämä iltatanssit ovat meille tuttuja Kiinan reissuilta ja etenkin Samuel on aina haltioissaan niin tanssista kuin musiikista ylipäätään. Tänäänkin Samuelin tanssijalkaa alkoi heti vipattaa kun musiikki soi puistossa ja pakkohan hänen oli vähän tanssia mukana. Kauppareissun jälkeen ajelimme kohti Bali Residenceä ja vuokrataloamme. Siinähän se yksi päivä taas menikin ja nyt tuntuu, että aika kuluu ihan liian nopeasti...

turvallista kyytiä

minnehän tämä ovi vie?

hedelmäkauppiaita riittää Mae Phimin kadun varsilla

meidän loistava menopeli ja Tescokin häämöttää takana

Su Thorn Phu park

auringonlaskun aikaan

tästä kaupalta käännytään Bali Residencen alueelle

Ei kommentteja: