lauantai 16. kesäkuuta 2018

Mopomatka Klaengin Tesco Lotukseen


 Tänään lähdimme aamutoimien ja -uintien jälkeen mopoilemaan Klaengin Tesco Lotukseen. Matka oli meille ennestään tuttu, sillä olemme mopoileet saman reitin aiempinakin kesinä. Vaikka reitti oli tuttu, niin Tomi kertasi reitin googlemapsista, että osaisimme suoraan perille eikä meidän tarvitsisi kulkea pitkää matkaa Sukhumvitia pitkin. Eipä meillä sitten mitään ongelmia ollutkaan matkalla ja pääsimme suoraan perille. Tutkimme ensin Tescon pihalla olevien kojujen tarjonnan ja sen jälkeen menimme Swensensiin jäätelöille. Minä testasin Vocano nimisen annoksen, jossa on mm. jäähilettä sisällä. Annos oli maultaan ihan hyvä ja olin tyytyväinen, että testasin sen, mutta ensi kerralla päädyn taas vanhoihin tuttuihin ja hyväksi koettuihin perinteisiin jäätelöannoksiin. 

Suklaa volcano

 Swensensin jälkeen menimme ostoksille Tesco Lotukseen. Tesco Lotukset ovan saman tyyppisiä kauppoja Thaimaassa kuin esimerkiksi Prisma Suomessa. Kauppa on tullut meille vuosien saatossa hyvinkin tutuksi ja löydämme sieltä melko nopeasti etsimämme tuotteet. Tomi ja Olivia ostivat itselleen paidat ja muuten ostokset olivat pääasiassa elintarvikkeita, joita viemme myös kotiin. Ostosreissun jälkeen menimme vielä syömään Pizza Companyyn ennen kuin lähdimme mopoilemaan takaisin talolle. Mopoilimme talolle pieniä katuja pitkin ja loppumatkan menimme aivan uutta reittiä. Googlemaps oli hyvä apukeino tänäänkin kun halusimme vähän kierrellä ja katsella ympäristöä pääkatujen ulkopuolella. Tässä muutamia kuvia Klangista ja matkalta Bali Residencelle. 






 Koska tänäänkään emme tehneet mitään erikoista mistä olisin ottanut valokuvia, niin valokuvailin tähän loppuun muutamia ostoksia joita teimme tänään ja mitä yleensä ostamme joka kerta kun olemme Thaimaassa. Kuvista puuttuu kokonaan Thaimaan herkulliset hedelmät, ehkä saan kuvailtua vielä niitä tämän reissun aikana.

Lasten herkkuja Yupi pizzoja (48thb/laatikko) viedään myös tuliaisiksi, oransseja Laysin sipsejä, karamellin makuisia popcprneja ja löysin myös Japanin reissulta tuttuja matcha kitkatteja. Sipsit ja popparit on pakattu käteviin pieniin pusseihin. 

Näistä olen kirjoittanut aiemminkin. Maailman ainoita nuudeleita, joita Olivia suostuu syömään. Kotiin viedään näitä isot kasat mukana. 

Massaman curry paste ja satay kastikejauhepussit ovat ehdottomia kotiinviemisiä. Valmistusohjeet on englanniksi pussin takana ja niiden valmistuksessa ei voi epäonnistua. Pussissa oleva kookosmaitojahe on myös kätevä kotiinvieminen, sillä sitä tarvitaan ruokien valmistuksessa. Makea chilitahna ja hapanimelä luumukastike on myös aina ostoslistalla. Pad thain valmistan yleensä kokkikurssin oppien mukaisesti, mutta joskus käytän myös tätä valmispakkausta. Palmusokeriakin ostin purkillisen.

Royal-D elektrolyyttipusseja on hyvä olla varalla mahdollisen vatsataudin varalle, hammaslankaimet ostetaan myös aina täältä edulliseen hintaan kuten myös counterpain kipugeeli ja Bepanthen voide. 

Tärkempiä ostoksia on myös desinfioivat käsipyykeet. Ylhäällä jättipakkaus (100kpl) ja pienempi (30kpl) käsipyyhkeitä. En löytänyt näitä enää 7elevenistä, mutta onneksi Tescossa oli näitä. Ostan desinfiointipyyhkeitä myös kotiinviemisiksi ja käytämme niitä kesällä huvipuistoreissuilla yms. Kasvomaskeja lähtee myös mukaan ja metholia sisältäviä inhalaattoreita. 

Senkan perfect whip kasvopesu ja vaahdotusverkko, silikoninen suoja kasvomaskin päälle ja erilaisia verkon sisällä olevia saippuoita. Kotona minulla on myös suuressa suosiossa olevia crystal soap royal jelly saippuoita mm. mangosteenia ja hunajaa. 

Tässä sitten parit suosikkijuomat eli lapset tykkäävät super kids appelsiini pillimehuista, minä wine coolerista ja Tomi osti itselleen Leo olutta. Alkoholittomista juomista suosikkejani ovat eri merkkiset sodavedet esim. Singha, Chang yms. ja tämä jogurtilla maustettu sodavesi eli Calpico soda. 

Tässä viimeisessä kuvassa on suosikki huulipuniani jotka ovat todella kestäviä, kynsilakkaa (Thaimaan lakat kuivuvat erittäin nopeasti), kynsilakan poistoainetta, valollinen korvan "kaivaja" jolla puhdistan Olivian korvat, partakoneenterän sisältävä kampa, "mustapäälaput" ja ostin myös mustaa naamiota, jolla voi puhdistaa ihoa. 
Tässä siis joitain esimerkkejä meidän suosikkiostoksiamme. Kodistamme löytyy myös paljon tekstiilejä ja koriste-esineitä, jotka on ostettu Thaimaasta, mutta nykyään ostamme enimmäkseen elintarvikkeita ja muuta kulutustavaraa. Laitettuamme tänään ostokset paikoilleen menimme vielä koko perhe uimaan. Pimeä tulee hyvin aikaisin täällä Thaimaassa. Heti puoli seitsemän jälkeen alkaa hämärtää ja seitsemältä on jo täysin pimeää. Olikin aika outoa katsella valokuvia Suomesta kun siellä on nyt niin valoisat illat. 

Sain tänään vihdoin tehtyä Air Asian lähtöselvityksen ensi viikon Malediivien lennolle. Olen yrittänyt tehdä sitä monta kertaa, mutta tietokoneeseen tullut joka kerta ilmoitus, että lähtöselvitystä ei voi tehdä ja samaan aikaan Air Asia laittaa sähköpostia, että lähtöselvitys on edelleen tekemättä. Kokeilin sitten tänään lähtöselvityksen tekoa mobiiliversiolla ja sillä se onneksi onnistui. Pitääkin vielä tehdä paluumatkankin lähtöselvitys, josko sekin onnistuisi mobiililla ilman ongelmia. Nyt on kuitenkin alettava iltatoimiin. Huomenna meillä olisi tarkoitus lähteä viettämään rantapäivää. Toivottavasti sää suosii!

Pimeys laskeutuu Bali Residencen alueelle. 

Ei kommentteja: