lauantai 23. helmikuuta 2013

Miesten mopoilua

Miehet suunnittelivat jo eilen lähtevänsä tänään mopoilemaan. Olivia on mopoillut kanssamme pitkiäkin matkoja Thaimaassa, mutta jotenkin lasten kuskaaminen mopon kyydissä pelottaa minua, emmekä enää mielellään ota heitä mukaan moporeissuille. Luotan kyllä Tomin mopolla ajotaitoihin, mutta aina ei voi luottaa muiden taitoihin (joka huomattiin pari vuotta sitten Koh Changilla) ja myös vasemmanpuoleinen liikenne tuo omat haasteet liikenteeseen. Tomi lähti vuokraamaan mopoa aamiaisen jälkeen, mutta palasi melko nopeasti hotellille hakemaan passia, koska vuokraamo vaati sitä. Reissu oli kuitenkin turha, sillä Tomi vuokrasi mopon lopulta toisesta paikasta ja sinne ei tarvittu passia. Kun kaikilla oli mopot, miehet lähtivät reissuun ja minä menin lasten kanssa leikkihuoneen kautta uima-altaalle. Vaikka Samuel viihtyy leikkihuoneessa niin hänelle tuli kova kiire altaalle, koska näki siellä "kaverinsa" eli toisen melko saman ikäisen suomalaisen Kiina-pojan. Olimmekin aika pitkään altaalla jonka jälkeen lähdimme viemään Samuelia päiväunille huoneeseen.

Ollessamme päiväunilla Tomi tuli käväisemään hotellilla. Samuelin herättyä lähdimme mummon ja vaarin hotellille. Olivia meni Tomin mopon kyydissä päätielle ja minä työnsin Samuelia rattaissa. Levähdimme hetken mummon ja vaarin huoneen tilavalla ja viihtyisällä parvekkeella ennen kuin lähdimme uudelleen pääkadulle. Juuri kun olimme lähdössä, Tomi soitti vaarin puhelimeen joka oli jäänyt huoneeseen kysyäkseen missä vaari oli, sillä Tomi oli jäänyt muista jälkeen koska mopon rengas oli puhjennut. Miehet olivat onneksi löytäneet toisensa ja Tomi oli saanut läheisellä korjaamolla 140THB:n hintaan mopoonsa uuden sisäkumin.

Me lähdimme mummon kanssa kävelemään keskustaan. Matkalla oli kiva pieni kiinalaistemppeli, jota kävimme ihailemassa myös sisältä. Tomi oli ottanut kameran mukaan, joten en saanut otettua yhtään kuvia tänään. Matkan varrellla tein muutamia ostoksia ja olin oikein tyytyväinen tinkimistaitoihini, sillä olin jo aiemmin kysellyt muutamien tavaroiden hintoja ja sain ne nyt tingittyä mielestäni hyvään hintaan. Menimme syömään Mojo nimiseen ravintolaan. Palvelu oli ystävällistä ja nopeaa ja ruoka-annokset olivat niin ulkoisesti kuin maultaankin ehkä parhaita tällä reissulla. Minä sain ensin ruokani kanaversiona, vaikka olin tilannut katkarapuja. Huomautettuani asiasta sain nopeasti uuden annoksen. Ruokailun jälkeen kävimme vielä lähikaupassa ostamassa Olivian välipalaevästä eli leipää ja tonnikalaa.Kaupassa käynnin jälkeen hyvästelimme mummon ja kävelimme hotellillemme.

Hotellille saavuttuamme Olivia teki vähän aikaa koulusta tehtäväksi saamaansa päiväkirjaa ja lähdimme iltauinnille. Kello oli noin 19.00 ja allas sulkeutuu kello 20.00 eli meillä oli tunti aikaa uida. Meillä on yleensä ollut tapana käydä Thaimaassa iltauinnilla altaalla, mutta nyt tämä perinne on jäänyt kokematta ja ihmettelen miksi. Iltauinti lämpimässä vedessä kun ympärillä on pimeää ja vain altaan valot valaisevat vettä, on ihanaa. Altailla ei ollut ketään muita ja muutenkin tämä iso hotellialue on erittäin rauhallinen ilta-aikaan, ainoastaan muutamia ihmisiä kulkee silloin tällöin hotellialueella. Toivottavasti ehdimme huomenna koko perhe iltauinnille. Tomi oli lähtenyt Niinan perheen kanssa syömään ja tuli hotellille vasta iltapimeällä. Kävimme vielä yömyssyillä hotellimme ulkona olevassa baarissa tai minä en jaksanut myssytellä, sillä olen muutenkin niin väsynyt eli nyt on pakko lähteä nukkumaan tai nukahdan tähän koneen ääreen...

Tässä vielä muutama kuva Tomin tämänpäiväiseltä reissulta.
 Mopon korjailua...
Ihan kivan näköinen ranta...

Ja nämä tsunami evakuointimerkit on niin hauskoja...

Ei kommentteja: